Kaya 'Bugün maden işçisi gereken değeri görmüyor'

Genel Maden İşçileri Sendikası'nı (GMİS) ziyaret eden Vatan Partisi Merkez İşçi Sendika Bürosu Başkanı Hüseyin Karanlık ve parti yöneticileri, sendika yöneticileri ve maden işçilerini partilerinin 26 Kasım'da Ankara'da düzenlenecek Olağan Genel Kurulu'na davet ettiler. Ziyarette GMİS Genel Sekreteri ve TÜRK-İŞ Amasra Temsilcisi Ertan Kaya, bugün maden işçisinin maalesef gereken değeri görmediğini söyledi.

Kaya 'Bugün maden işçisi gereken değeri görmüyor'

Vatan Partisi İşçi Sendika Bürosu Başkanı Hüseyin Karanlık, Merkez Örgütlenme Bürosu Başkanı Savaş Oruç, İl Başkanı Gökhan Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Hasan Demirkesen, İl Sekreteri Umut Ergin, GMİS’i ziyaret ederek Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile görüştü. Ziyarette, Genel Sekreter Ertan Kaya ve Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız da hazır bulundu. Hüseyin Karanlık, GMİS’i ve maden işçilerini 26 Kasım’da Ankara’da düzenlenecek olan 11’inci olağan genel kurullarına davet ettiğini ifade ederek, “Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenecek olan kongremize, sendika yöneticileri ve maden işçilerini davet ediyoruz. Kongremizde Türkiye’ye önemli iki maddede bir mesaj vereceğiz. Birincisi, Türkiye’nin güvenliği ve bağımsızlığı için mesaj. İkincisi de emek hareketinin üretimin Türkiye’de daha da önem kazanması yönünde mesajımız olacak. Ülkemizin sorunlarını kongremizde anlatacağız.” dedi.

Demir: “İşçi alınması gerekiyor”

Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir de Vatan Partisi yöneticilerine davet nedeniyle teşekkür etti. Maden işçisi ve işçi sınıfının çözülmeyi bekleyen sorunları olduğunu ifade eden Demir, “Bizler her fırsatta üretimin, işçi sınıfının mücadelesinin önemini her yerde anlatmaya çalışıyoruz.  Zor bir dönemden geçiyoruz. TTK’nın milli enerjinin bu kadar önemli olduğu dönemde üretimini arttırması gerekiyor. Bunun içinde işçi alınması gerekiyor. Üretimin arttırılması konusunda sizlerle aynı fikirdeyiz. Mücadelemize destek verdiğiniz için teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Kaya: “Maden işçisi gereken değeri görmüyor”

Genel Sekreter Ertan Kaya da zor bir dönemden geçildiğini anlatarak, “İşçi sınıfını emeğinin karşılığını alamadığı bir dönemden geçiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu günden bugüne işçi sınıfı üretimiyle, mücadelesiyle ülke ekonomisine önemli katkılar sunmuştur. Bunu devam ettirmeliyiz. Maalesef bugün maden işçisi gereken değeri görmüyor.” dedi. Genel Mali Sekreter Volkan Yıldız da, “Üretimin önemini her fırsatta söylüyoruz. Neden üretemiyoruz? Bunun sorgulanması lazım. Rusya-Ukrayna savaşında milli kaynakların önemi bir kez daha ortaya çıktı. Bunun için daha fazla üretmeliyiz.” dedi.