Bankoğlu, yağışlardan zarar gören bölgeleri inceledi

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, Bartın'da aşırı yağışlara bağlı yaşananları yerinde inceledi. Bankoğlu konuyla ilgili 'Doğal afetler kader değil tedbir, kontrol ve koruma eksikliğidir' dedi.

Bankoğlu, yağışlardan zarar gören bölgeleri inceledi

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, Bartın ve çevresinde başlayan yağışlarla birlikte ilçe ve köylerde yurttaşların şikayetlerini dinleyerek, incelemelerde bulunuyor. 

 

Bankoğlu, konuya ilişkin olarak “Öncelikle tüm hemşehrilerime geçmiş olsun diyorum. Bu doğa olaylarını 21. Yüzyılda en az zararla atlatıyor olmamız gerekirken doğal afetler kaderdir diyerek işin içinden sıyrılamazsınız. Dere yataklarına yerleşimler kurmak, hesabı, kitabı, mühendisliği olmayan yollar, köprüler, hava alanları inşa ederseniz insanınızın, doğanın ve tüm canlıların hayatını hiçe sayıyorsunuz demektir. İklim mühendisleri yakın ve uzun zamanlı hesaplamalarında zaten hava koşulları konusunda bizleri sürekli uyarıyorlar. Bilim yolundan ayrı yürümek büyük gaflettir.

Bu yağış sırasında canla başla çalışan AFAD, itfaiye ekipleri ve tüm paydaş kurumlara teşekkür ediyoruz. Yetkililerin ve sahada çalışanların işini kolaylaştırmak ve emeklerinin boşa gitmemesi için gerekli tedbirlerin önce masa başında bilimle, liyakatle ve iş birliği ile alınması, yurttaşların taleplerinin ciddiyetle değerlendirilmesi şarttır. Doğru sonuç almak ancak bu yolla mümkündür. Can ve mal kaybını engellemek ve en aza indirmek hükümetin aslî görevidir.

İlk olarak pazar günü Tuna Mah., Kemal Altıntel Sk. ve Kozcağız’da Ağu Deresi’nde konuştuğumuz mağdur yurttaşlarımızın da dile getirdiği gibi yıllardır sonuçlanmayan dere ıslahı çalışmalarının acilen tamamlanması gerekiyor.

Kozcağız, Topalali’de yağıştan etkilenen kaz çiftliğinde, Kozcağız ve Karaçay Mah.’de zarar gören yurttaşlarımıza da sürecin takipçisi olduğumuzu belirttim.

Bir kez daha altını çizmek istiyorum; Doğal afetler kader değil tedbir, kontrol ve koruma eksikliğidir.

Karabük yolu, Kozcağız ve Arıt karayolu her yağışta büyük tehlike yaşıyor. Zafer köyümüzün yolu yine kapanmış ve geçici köprü de yıkılmış durumda. Büyükkıran köyünde ciddi sıkıntı var.

Meteoroloji salı günü için de Bartın Merkez, Ulus, Kurucaşile ve Amasra için şiddetli yağış uyarısı veriyor. Kurumların önlemlerinin en yüksek düzeyde hazırlıklı olmasını bekliyoruz. Diliyorum ki bu yağışı en az hasarla atlatarak gerçek ve kalıcı çözümler için ivedilikle bir planlama yapılır ve hayata geçirilir. Tekrar tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun diyorum.” açıklamasında bulunurak, sahadaki incelemelerine devam etti.