Tunç 'Bartın Üniversitesi gururumuz'

AK Parti Grup Başkanvekili, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Üniversitesi'nin 2021-2022 mezuniyet törenine katılarak, Bartın Üniversitesinin çalışmalarıyla Bartın'a ve ülkemize sağladığı katkılarıyla bizim gururumuz ifadelerinde bulundu.

Tunç 'Bartın Üniversitesi gururumuz'

Bartın Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Törenleri büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Kutlubey Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen törene AK Parti Grup Başkanvekili, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un yanısıra Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutan Vekili Albay Erdal Bilgi, il yöneticileri ile Türkiye’nin 81 ilinden ve birçok ülkeden binlerce kişi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan tören, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görevi esnasında geçirdiği elim kaza sonucu şehit düşen Bartınlı Topçu Uzman Çavuş Fatih Özkaya ve tüm şehitlerimiz anılarak başladı. Törende ayrıca geçtiğimiz aylarda vefat eden Bartın Üniversitesi öğrencisi Nihat Tayancan da unutulmadı.

“İlk kanun teklifim Bartın’a bir üniversite kurulmasıydı”

Bartın Üniversitesi kuruluşunun 14’üncü yılında 3 bin 990 lisans ve önlisans öğrencisinin  mezun olduğu törende Üniversite ikincisi olan Eğitim Fakültesi Öğrencisi Büşra Baş’a diplomasını Garnizon Komutan Vekili Albay Erdal Bilgi ile birlikte veren AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç,  Bartın Üniversitesinin çalışmalarıyla Bartın’a ve ülkemize sağladığı katkılardan bahsederek “Milletvekili olarak ilk kanun teklifim Bartın’a bir üniversite kurulmasıydı. 2008 yılından bu yana Bartın Üniversitemiz iki kampüsüyle birlikte çok büyük bir gelişme gösterdi. Bartın Üniversitemiz bizim gururumuz. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun başta olmak üzere tüm akademisyenlerimiz, çalışmaları ve yetiştirdikleri gençlerle bir başarı hikâyesi yazmaktadırlar. Bilimden spora birçok alanda bizleri gururlandıran herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Milletvekili Tunç, Üniversiteden mezun olan gençlere başarılı bir hayat dilerken, “Bartın Üniversitesi başarı hikâyesi yazmaya devam ediyor. Bu başarıda öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizin çok büyük katkısı var her biride çok teşekkür ediyorum. TUBİTAK projelerinde Bartın Üniversitemiz başarılı. Spor Bilimi fakültemiz Balkan Şampiyonları, Avrupa Şampiyonları hatta Dünya Şampiyonları çıkardılar. Ay yıldızlı al bayrağımızı göklere çekerek bizleri gururlandırdılar başta Dünya Şampiyonu Şennur Demir olmak üzere her birine çok teşekkür ediyorum.”

“Bartın Üniversitesi bizleri gururlandırmaya devam ediyor”

Törenin açılışında konuşan Bartın Valisi Nurtaç Arslan, 14’üncü yılında Bartın Üniversitesinin gün geçtikçe başarılarına daha fazla şahit olduklarını söyledi.

Bartın Üniversitesinin elde ettiği başarılarla gururlandırdığını ifade eden Vali Arslan, “Akademik başarılardan spora, ulusal ve uluslararası başarılara kadar birçok alanda bizleri gururlandıran Üniversitemizin bundan sonra da bu başarılarını sürdüreceğine gönülden inanıyoruz” dedi.

“Geleceğimiz adına gurur verici bir gün daha yaşıyoruz”

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise mezuniyetin aynı zamanda yeni bir başlangıç olduğunu belirterek, mezun olan öğrencileri ve bu gururu paylaşan aileleri kutladı.

Rektör Uzun, “Üniversitemizin kuruluşunun 14’üncü yılında, öğrencilerimizi hayatlarındaki yeni başlangıçlara yolcu etmenin kıvancını hep birlikte yaşıyoruz. Öğrencilerimizin geleceğe doğru bir adım daha attığı bu günde,  kendi evimizde düzenlediğimiz törenlerle pırıl pırıl gençlerimizi, azim ve umut dolu yürekleriyle mezun ediyoruz” şeklinde konuştu.

Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

Fakültelerinde ve meslek yüksekokullarında dereceye girenlere ödülleriyle birlikte başarı belgelerinin de verildiği törende hep bir ağızdan mezuniyet yemini edildi. Geri sayımla birlikte keplerin atılmasıyla ise büyük bir coşku yaşandı. Kep atma seremonisiyle sona eren törenlerin ardından öğrenciler, kendileri için hazırlanan alanlarda fotoğraflar çektirildi.