Bankoğlu: 'Türkiye'de halkın iktidarı başlamıştır'

İl Seçim Kurulundan mazbatasını alan Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya'yı yalnız bırakmayan CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin hem Bartın'da hem de Türkiye'de sandıktan birinci çıkmasını '31 Mart 2024'ten itibaren önce Bartın'da ardından da tüm Türkiye'de halkın iktidarı başlamıştır. Ve bu seçimin sonuçları önümüzdeki ilk genel seçimde tüm Türkiye'de halkın iktidarını başlatmanın mesajını da iktidara vermiştir' sözleriyle değerlendirdi. Milletvekili Bankoğlu, Başkan Yalçınkaya'ya olan inancını da 'Sayın Başkanımız bir dönem belediye başkanlığı, 4 dönem milletvekilliği yapmış, çok kıymetli, çok değerli ve deneyimli bir siyasetçi. O yüzden halkının çok şanslı olduğu kanaatindeyim' diyerek paylaştı.

Bankoğlu: 'Türkiye'de halkın iktidarı başlamıştır'

İl Seçim Kurulundan mazbatasını alan Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya’yı yalnız bırakmayan CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin hem Bartın’da hem de Türkiye’de sandıktan birinci çıkmasını değerlendirdi. 31 Mart 2024’ten itibaren önce Bartın'da ardından da tüm Türkiye'de halkın iktidarının başladığını ifade eden Milletvekili Bankoğlu “Bartın halkına seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum. Merkezi bir kez daha Amasra'yı ve Kurucaşile’yi aldık. “Bartın’ın Rıza’sı var” dedik. Rıza’sı burada. Hayırlı uğurlu olsun. Aslında biliyorsunuz 2019’dan beri aslında Türkiye nüfusunun yüzde 50’sinden fazlası Cumhuriyet Halk Partili belediyeler tarafından yönetiliyordu. Şimdi bu oran çok daha fazlaya çıktı. Artık 31 Mart 2024’ten itibaren önce Bartın'da ardından da tüm Türkiye'de halkın iktidarı başlamıştır. Ve bu seçimin sonuçları önümüzdeki ilk genel seçimde tüm Türkiye'de halkın iktidarını başlatmanın mesajını da iktidara vermiştir” dedi.

“Seçim sonucu ekonominin faturasıdır”

Bu seçim sonuçlarının ekonominin faturası olduğunu kaydeden Bankoğlu şöyle devam etti:

 “Elbette ki en baştaki sonucu ekonominin faturasıdır. Seçimlerdeki vatandaşımızın kaynamayan tencerenin, emeklinin, öğrencinin, gencin, çiftçinin, işçinin yaşadığı ekonomik krizin durumudur. Dolayısıyla bu mesajı çok iyi almamız lazım. Çok mutluyuz, gururluyuz ama hepimizin çok büyük bir sorumluluğu var. Ama şunu da unutmamak lazım. Tüm Türkiye'de, başta büyükşehir belediyelerimiz olmak üzere il belediyelerimiz, ilçe belediyelerimiz Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin yönettiği kentlerde yaşayan insanlar Türkiye'deki en mutlu insanların olduğu kentler. Bu bilimsel bir sonuç.  

“Bartın halkı Rıza Başkanla çok şanslı”

İnşallah Kurucaşile’de Uğur Güneş'le, Amasra'da Recai Çakır'da Çakır'la, Bartın'da da Rıza Yalçınkaya başkanımızla beraber bunu, bu mutluluğu hep beraber yaşamaya ve arttırmaya devam edeceğiz. Sayın Başkanımız bir dönem belediye başkanlığı, 4 dönem milletvekilliği yapmış, çok kıymetli, çok değerli ve deneyimli bir siyasetçi. O yüzden halkının çok şanslı olduğu kanaatindeyim.

“Biz beraberiz, birlik güçlüyüz”

Birlikten kuvvet doğar, biz beraberiz. Birlik güçlüyüz. Bunu da unutmamak lazım. Saadet Partisi teşkilatına, Cumhuriyet Halk Partisi'nin örgütüne, yöneticilerine ve isimsiz tüm kahramanlara ben de teşekkürlerimi sunuyorum. Halkın iktidarını buradan başlatıyoruz.”