Yalçınkaya, görevine bıraktığı yerden başlayacak

31 Mart yerel seçimlerinde 17 yıl sonra yeniden CHP'den Bartın Belediye Başkanı seçilen Rıza Yalçınkaya, İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldı. Mazbatasını aldıktan sonra Bartın Adliyesi önünde konuşan Yalçınkaya, bu seçimde kendisine destek olan Bartın halkı başta olmak üzere CHP örgütlerine, Bartın İttifakını oluşturan Saadet Partisine, basına ve seçim süresince görevi basında olan Bartın polisine ve kendi ifadesiyle ortaya çıkamasalar da kendine destek olan tüm isimsiz kahramanlara teşekkür etti. Herkesi kucaklayan ve birleştiren adil, şeffaf, hakkaniyetli, sosyal-demokrat belediyecilik anlayışıyla aldığı oyları kendisine helal ettirebilmek için gece-gündüz demeden 24 saat çalışacaklarını ifade eden Başkan Yalçınkaya, görevi Cuma günü Eski Bartın Belediyesi önünde yapılacak törenle devralacağını açıkladı. Belediye Başkanı Yalçınkaya 'Seçim kampanyası süresince söylediğimiz bir söz vardı. İnşallah seçilirsek biz de bıraktığımız yerden görevi 'Nerede kalmıştık? diyerek alacağız ve Bartın'a hizmet edeceğiz' diyorduk. İşte kaldığımız yer orasıydı. Dolayısıyla tekrar oraya dönüyoruz' dedi.

Yalçınkaya, görevine bıraktığı yerden başlayacak

31 Mart yerel seçimlerinde 17 yıl sonra yeniden CHP’den Bartın Belediye Başkanı seçilen Rıza Yalçınkaya, İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldı. Mazbata töreninde Bartın Belediye Başkanı Yalçınkaya’yı CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol, Merkez İlçe Başkanı Fatma Mazhar, Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç, CHP Kadın ve Gençlik Kolları, listesinden Meclise giren Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar da yalnız bırakmadı. Vatandaşların yoğun ilgisi ve sevgisiyle mazbatasını İl Seçim Kurulundan alan Yalçınkaya Bartın Adliyesi önünde ise bu seçimde kendisine destek olan Bartın halkı başta olmak üzere CHP örgütlerine, Bartın İttifakını oluşturan Saadet Partisine, basına ve seçim süresince görevi basında olan Bartın polisine ve kendi ifadesiyle ortaya çıkamasalar da kendine destek olan tüm isimsiz kahramanlara teşekkür etti.

Yalçınkaya: “Zorlu bir seçim süreci  yaşadık, zor bir maratondu”

Herkesi kucaklayan ve birleştiren adil, şeffaf, hakkaniyetli, sosyal-demokrat belediyecilik anlayışıyla aldığı oyları kendisine helal ettirebilmek için gece-gündüz demeden 24 saat çalışacaklarını ifade eden Başkan Yalçınkaya şöyle konuştu:

“31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Bartın halkının desteğiyle katkısıyla Bartın Belediye Başkanlığı görevi bir kez daha bana nasip oldu. Bu nedenle öncelikle bize bu göreve layık gören kadir şinas Bartın halkına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Bize inandılar, güvendiler. Ve her zamanki gibi sandığa gittiklerinde Bartın'ın Rıza’sına sahip çıktılar. Onlara bir kez daha minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Zorlu bir seçim süreci  yaşadık. Zor bir maratondu. Bu maratonda bazen yorulduk. Bazen daha fazla şevk ve heyecan içerisinde olduk. Daha fazla başarıyı yakalamak için koşturduk. Ama sonunda Bartın halkının desteği ve katkısıyla bu mutlu sona ulaştık.

“Adil ve eşit belediyecilik anlayışını Bartın'a getirmek istiyoruz”

Bundan sonra yapacağımız tek bir şey var. Bize güvenen, bize inanan tüm Bartın halkına en iyi hizmeti sunabilmek. Belediye hizmetleri olarak kamu ve halk yararına çalışan bir yönetim anlayışıyla adil ve eşit bir belediyecilik hizmet anlayışını Bartın'a getirmek istiyoruz. Bu nedenle şeffaf belediyecilik, adil, eşit bir belediye hizmet anlayışı ve kamu ve halk yararı çalışan bir belediye anlayışını Bartın halkıyla göstererek onların da beğenisi kazanma gayreti içerisinde olacağız. Onlar bana her zaman inandılar, güvendiler. Ve dolayısıyla onların güvenini eksiltmeden, onların sevgisini azaltmadan, onların hak ettikleri hizmetleri var gücümüzle, belediye meclis üyesi seçilen arkadaşlarımla, belediye personelimle, memurundan işçisine kadar olan tüm personeline Bartın'ın beklediği ve halkımızın hak ettiği hizmetleri yerine getireceğiz.

“Bizim için alın teri döken isimsiz kahramanların her birine teşekkür ediyorum”

Tabii bu arada bu seçimler boyunca yanımda olan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanımız ve Merkez İlçe Başkanımız ve değerli Milletvekilimizle ve bütün yönetimde, yönetimde yer alan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ama bunun ötesinde çok isimsiz kahramanlar vardı. Kendilerini belli etmeyen ama bizi seven, bize inanan, bize güvenen ama kendilerini belli etmeden var gücüyle çalışan ve Rıza Yalçınkaya'yı kazanması için alın teri döken o isimsiz kahramanların her birine de teşekkür ediyorum.

“Bartın İttifakını kuran Mücahit Mekeç’e teşekkür edyorum”

Şimdi bu seçim süresi içerisinde bana inanarak, güvenerek, Saadet Partisi olarak yanımda yer alan ve 2 tane belediye meclis üyesi arkadaşı listelerimizde yer almasını sağlayan Saadet Partisi İl Başkanımız Sayın Mücahit Mekeç’e de bir kez daha teşekkür ediyorum.  Çok sağ olun, var olun. Millet İttifakı'nı eksiğimizle tamamladık onunla beraber. İki parti olarak, Millet İttifakı içerisinde Bartınlılarla birlikte bir Bartın İttifakı yaparak bu seçimlerden alnımızın akıyla çıkma nasip oldu.

“5 yıl içerisinde Bartın hak ettiği yere gelecek”

Kazandık. Bundan sonraki süreçte dediğim gibi tek bir gayemiz var. Bartın'a en iyi hizmeti sunabilmek. İnanıyorum ki Bartın'ı seven, içinde Bartın sevdası olan herkes bize bu çalışmalarımızda yardımcı olacak. Bize destek verecek, katkı verecek Çünkü biz seçim boyu süresince şunu söyledik; Biz kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi ayrıştırmadan, herkesi kucaklayarak, herkesin hak ettiği hizmetleri layıkıyla yerine getireceğiz. Bartın sevdası içinde olan insanların da bizi kucaklamaları, bize güç vermeleri, el ele, gönül gönüle, Bartın'ı hak ettiği yere getirme mücadelesi içerisinde olursak inanıyorum ki 5 yıl içerisinde Bartın hak ettiği yere gelecek ve Bartın halkının beklediği o güzel hizmetler çok kolay, hızlı bir şekilde hayata geçecek.

“Kadınlarımıza ve gençlerimize çok teşekkür ediyorum”

Bir de bir de Kadın Kollarımıza çok teşekkür ediyorum. Gençlik Kollarımıza çok teşekkür ediyorum. Kadın Kolları Başkanımız Berrin Hanıma ve Gençlik Kolları Başkanı Tolga kardeşime teşekkür ediyorum. Gerçekten seçim süresi içerisinde çok yoruldular. Özellikle Kadın Kolları Başkanımız ve onun yanında yer alan Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül vermiş kadınlarımızın emeği çok fazla. Onlara da şükranlarımı sunuyorum.

“İşimiz gücümüz Bartın olsun”

 İnşallah bundan sonra hep birlikte. Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül veren tüm dostlarımla, tüm arkadaşlarımla, bu partiye hizmet etmiş büyüklerimizle, kardeşlerimizle, dostlarımızla el ele vererek 5 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkanı olarak sosyal-demokrat belediyecilik anlayışını Bartın'a göstermenin mutluluğunu yaşarız. Çünkü Bartın hepimizin. Bartın'a hizmet etmek de hepimizin boynunun borcu. O nedenle artık “El ele, gönül gönüle işimiz gücümüz Bartın olsun” diyorum.”

“Amasra halkının kararına herkes saygı duymalı”

Bu sözlerinin ardından gazetecilerin AK Parti tarafından Amasra’daki seçim sonuçlarına yapılan itirazla ilgili yorumunun sorulması üzerine Yalçınkaya “31 Mart seçimlerinde Bartın merkezi kazandık. Daha önce Amasra'yı kazanmıştık. Peşinden bir de Kurucaşile’yi kazandık. 2 ilçe ve Bartın Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili belediye olarak halkımıza hizmet edecek. Orada yaşayan hemşehrilerimize hizmet edecek. Ben her zaman şunu söylerim. Halkın son sözü söylediğini herkes bilmesi lazım. Halk sandığa gidiyor, o oyunu atıyor ve orada kimin şehri yöneteceğine karar veriyor.  Halkın verdiği karara herkesin saygı duyması lazım. Sonucunda bu itirazın gerekçesi olarak elinde somut delilleri olması lazım ki o nedenle belki hani kararı alınıp da incelenir. Ama burada kazanılmış bir seçim var. Kazanılmış seçimi başka niyet, başka gayretlerle  elimizden almaya kalkarlarsa o çok yanlış bir uygulama. Amasra halkının ortaya koyduğu iradeye saygı duymak lazım. Amasra Belediye Başkanı 5 yıl orada görev yaptı. 5 yıl sonra da Amasra halkı tekrar geldi. Sandığa gitti. Ve Recep Başkanı oyunu vererek “Seni istiyoruz” dedi. O zaman halkın son sözüne herkesin saygı duyması lazım. Halkın verdiği bu son söze saygı duyarak dolayısıyla çıkan neticeyi de herkesin kabullenmesi gerekir diye düşünüyorum” dedi.

“Benim ilacım hemşerilerim, onlarla konuşunca mutluyum”

Mazbatasını aldıktan sonra nereye gideceği sorulunca ise Rıza Yalçınkaya “Buradan çarşıya çıkacağım. Orada hemşerilerimle gene vatandaşlarımla bir araya geleceğim. Özlemişler beni. Onları kucaklayınca onlarla birlikte söyleşince, konuşunca ben ilacımı almış oluyorum. Enerjimi onlar verdiği için gene sokağa onların yanına gidiyorum. Onlarla mutluyum. Onlarla beraber olduğumda da kendimi daha güçlü, daha zinde hissediyorum. O nedenle onların yanına gideceğim. Gene caddede onlarla buluşup sohbet edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Nerede kalmıştık? Diyerek görevi Eski Belediye Binasında devralacağım”

Cuma günü Eski Bartın Belediyesi önünde tören yapacaklarını da açıklayan Yalçınkaya, şunları söyledi:

“Tabii inşallah Cuma günü saat 14.00’da Eski Belediyenin önünde bir tören yapacağız. O törende de Bartın halkımızın tebriklerini eski belediyede kabul edeceğim. “Niye öyle yapıyorsunuz?” diye sorarsanız da görevime orada başlamıştım. Yani 18 Nisan 1999 tarihinde belediye başkanı seçildiğimde orada görevime başlamıştım. Şimdi de orada görevime başlamak istiyorum. Seçim kampanyası süresince söylediğimiz bir söz vardı. İnşallah seçilirsek biz de bıraktığımız yerden görevi “Nerede kalmıştık? diyerek alacağız ve Bartın'a hizmet edeceğiz” diyorduk. İşte kaldığımız yer orasıydı. Dolayısıyla tekrar oraya dönüyoruz.

“Halkımızın oylarını helal ettirmek için 24 saat çalışacağız”

Bu vesileyle bir kez daha tüm Bartın halkına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Bize inanan, güvenen, bize sandıkta sahip çıkan bütün Bartın halkına, herkese minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Onlara her zaman verdiğim bir söz vardı. Gene sizlerin huzurunda bir kez daha veriyorum. Onların verdiği oyları kendime helal ettirmek için gece- gündüz demeden 24 saat çalışacağız.

“Basın mensubu arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum”

Basın mensubu arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Seçim süresi boyunca bizi takip ettiniz. Haber olarak gazetelerinizi veya işte sosyal medyanızda internet sayfalarınızda yer verdiniz. O nedenle de çalışmalarımızı yakinen takip eden tüm basın mensubu arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum, kolaylıklar diliyorum.  

“Polis teşkilatımıza da teşekkür ediyorum”

Polis teşkilatımızın başta Emniyet Müdürü olmak üzere polis teşkilatımızda yer alan tüm polis memurlarımıza, tüm teşkilatın mensuplarına da seçimlerin güvenli bir şekilde geçmesine yardımcı oldukları için ve bizleri de hiçbir zaman yalnız bırak her yerde, her alanda kendi varlıklarını yanımızda hissettirdikleri için  kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar, çok yoruldular onlar da. Polis teşkilatımızın mensupları, başta Emniyet Müdürümüz, emniyet müdür yardımcılarımız, konserlerimiz, memurlarımız çok yoruldu. Onlara da bir kez daha hem partim adına, hem şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum. Sağ olsunlar, var olun.”

 

 

 

 

Yalçınkaya, görevine bıraktığı yerden başlayacak
Yalçınkaya, görevine bıraktığı yerden başlayacak
Yalçınkaya, görevine bıraktığı yerden başlayacak
Yalçınkaya, görevine bıraktığı yerden başlayacak
Yalçınkaya, görevine bıraktığı yerden başlayacak
Yalçınkaya, görevine bıraktığı yerden başlayacak
Yalçınkaya, görevine bıraktığı yerden başlayacak
Yalçınkaya, görevine bıraktığı yerden başlayacak
Yalçınkaya, görevine bıraktığı yerden başlayacak
Yalçınkaya, görevine bıraktığı yerden başlayacak
Yalçınkaya, görevine bıraktığı yerden başlayacak
Yalçınkaya, görevine bıraktığı yerden başlayacak