Bankoğlu, Topaleli Şantiyesi'ndeydi

CHP Bartın Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Av. Aysu Bankoğlu, beraberinde CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, Merkez İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Kaleli, Amasra İl Genel Meclis Üyesi Bahattin Kazgüç ve il yöneticilerinin de katılımıyla Topaleli şantiyesindeydi. Çalışanlarla mesai öncesi çay sohbeti gerçekleştiren ekip, müessesenin çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

Bankoğlu, Topaleli Şantiyesi'ndeydi

"Devleti şirket gibi değil, devlet gibi yönetmeye geliyoruz!"

Bankoğlu, ziyaretlerine ilişkin yaptığı açıklamada “Topaleli şantiyesine  gerçekleştirdiğimiz ziyarette hem yetkililerimizden bilgi aldık hem de orada  çalışan emekçi hemşerilerimizle mesai öncesinde çayımızı içip, sohbet ettik. Bartın tarihinin en büyük katılımlı mitinginde, yeni dönemde Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’nun kamudaki liyakatsizlik ve israf başta olmak üzere düzenleyeceği konuları anlattık. Halkın vergisiyle yapılan yatırımların bedelini, nasılını nedenini sorduğumuzda “ticari sır” diye cevap veren hükümetin yanlışlarını anlattık. Devlette devamlılık esastır, dedik. Evet, geldikleri günden beri devleti şirket gibi yöneteceğiz dediler ve tam da öyle oldu, babalarının şirketi gibi yönetmeye kalkıp batırdılar. Devleti yine devlet gibi yönetmeye geliyoruz. Parlamenter sistemin geri gelmesi, tek adamın verdiği keyfi kararlara son vermek için şarttır. Anayasanın, kanunların, kuralların uygulanması için bir an evvel bu ucube sistemin bitirilmesi ve devletin yine ortak akıl ile yönetilmesi gerekmektedir. Ülkemiz ve halkımız bu yüzden büyük kayıplar yaşamıştır. Buna dur demek isteyen herkes 14 Mayıs’ta köprüden önceki son çıkışa yönelmelidir,” dedi.

"Devlette taşeronu bitireceğiz"

Bankoğlu ayrıca taşeron işçi konusunun modern köleliğe dönüştüğünü, mevcut iktidarın taşeron işçiler konusunda ayrımcılığa devam ettiğini belirtti. Bu konuyla ilgili olarak her kurumda mağdur emekçilerin bulunduğunu ve iktidara geldiklerinde bu kanayan yaraya merhem olacaklarını söyleyen Bankoğlu, “Devlette taşerona son vereceğiz, devlet taşeron işçi çalıştırmaz; kadrolu eleman çalıştırır. Bu parlamento Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nda yapılan yolsuzlukların, alınan rüşvetlerin soruşturulması ve kovuşturulması olmaz diye kanun çıkardı. Böylelikle yolsuzluklar, hırsızlıklar savcılar tarafından soruşturulamaz, mahkemeler tarafından kovuşturulamaz oldu. Kanunun fecaatine bakar mısınız? Dünya tarihinde rüşvetin soruşturulamayacağına dair, hırsızlığın soruşturulamayacağına dair bir kanun çıkmış mıdır? Bu gibi düzenlemeler devlet ciddiyetine, şeffaf bir demokrasiye asla yakışmaz. Bunların hepsinin bitmesini, kanunla, kuralla, hesap verenlerle yaşamak isteyen yurttaşlar 14 Mayıs’ta cevabını sandıkta verecektir,” dedi.