Bankoğlu'ndan Kozcağız çıkarması

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu'nun seçim ziyaretleri son süretle devam ediyor. Kozcağız'dan seslenen Bankoğlu, 'Değişimin ayak izleri' dedi.

Bankoğlu'ndan Kozcağız çıkarması

CHP Bartın Milletvekili ve 28’inci dönem milletvekili adayı Bankoğlu Bartın sokaklarında adım adım gezmeye devam ediyor. Dün Kozcağız yoğunluklu yapılan ziyaretlerde, Bankoğlu’na CHP İzmir milletvekili Bedri Serter de katılarak destek verdi. Vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaşan heyet, “İşte bu değişimin ayak izleri,” dedi.
"Bulundukları makamların ağırlıklarından uzaklar"

Kozcağız Seçim Bürosu önünde açıklamalarda bulunan Bankoğlu, Erzurum’da İmamoğlu’na yapılan saldırılara değinerek, “Geldiğimiz noktada özellikle güvenlik güçlerinin siyasallaşmasının ne kadar büyük bir problem olduğunu görüyoruz. Daha bugün orada Ekrem Bey’e yapılan saldırıları neredeyse övecek açıklamalarda bulunan bir İçişleri Bakanı ve Belediye Başkanları var. Ben bu gibi insanları eleştirirken bile devlet adına hicap duyuyorum. Burası bir büyük devlettir. İnsanların bulundukları makamların, oturdukları koltukların ağırlığının farkında olmaları gerektirir. Devlet ciddiyeti böyle sağlanır, devlet kurumlarına olan güven böyle korunur. Ancak kendini devlet zanneden bu hükümet, toplumun her alanına olduğu gibi, devletin ve kurumlarının kılcal damarlarına da kadar siyasi kutuplaşmayı sokmuştur. Devletin polisi, devletin jandarması, devletin bakanlığa bağlı memuru şucu bucu olamaz. Kanunen de fiilen de kabul edilmez,” ifadelerinde bulundu.

"Burada size sözler verenler, Meclis’te Kozcağız ilçe olsun deyince, hayır dediler "

Bankoğlu Kozcağız’ın ilçe olması için 2019 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiği önergesini hatırlatarak; “Değerli Kozcağızlılar, buranın yıllardır ilçe olma talebi olduğunu biliyoruz. Onlar da biliyorlar, ancak hiçbir şey yapmıyorlar. Bakın bu kadar büyük bir beldede, nüfus dairesi yok, sağlık müdürlüğü yok, resmi işlemler için Bartın’a gitmek zorunda kalıyor vatandaş. Sanayi ve istihdama yönelik yatırımlar yarım kalıyor. 22 senedir sözler veriliyor, ilçe yapacağız Kozcağız’ı diye. 2019’da Kozcağız ilçe olsun diye bir önerrge verdim, o size söz verenlerr mecliste önergeyi reddettiler. 22 senedir insan kandırmaktır bunun adı.  Zahmet buyurmasınlar   Kozcağız’ı gelir gelmez biz ilçe yapacağız,” dedi.
"Önce Allah’a sonra size emanetiz"

Bankoğlu, artan gıda fiyatlarından da bahsederken, “2023 yılında  imalat sanayi sektörü endeksinin %6,6 azaldığını biliyor muydunuz? Üreticilerimiz biliyor. Ben değil, TÜİK söylüyor. Küresel Gıda İndeksi'ne göre 2022 yılında ülkemizin gıda konusunda kendi kendine yetemeyen bir ülke olduğunu, ülkemizin bu konuda listede Vietnam, Ürdün ve Ekvador’dan sonra 65.3 puanla 49’uncu sırada yer aldığını, nüfusumuzun yüzde 2.5'unun yetersiz beslendiğini biliyor muydunuz,” diye sordu. Vatandaşın ekmek alırken 5 türlü vergi ödediğini belirten Bankoğlu, “Ekmek yahu bu, ekmeğe beş türlü vergi ödüyor yurttaş, ama 5’li çetelerin devlete olan vergi borçları siliniyor. Fakirsen, ekmek alacaksan vergi ödeyeceksin, zenginsen, yolsuzsan, hükümete de yakınsan vergiden muaf edileceksin. Böyle bir sosyal devlet olabilir mi?  Böyle bir yönetim anlayışı halkın derdini anlayıp, derman olamaz. Hükümet şu an bütün tuşlara basmış durumda, ama asla korkmuyoruz. Çaremiz birlik olmaktır, biz size güveniyoruz. Önce Allah’a sonra da size emanetiz,” diyerek açıklamalarını tamamladı.