Bankoğlu'ndan esnaf odalarına ziyaret

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Aysu Bankoğlu, Bartın programı kapsamında Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Türkiye Emekliler Derneği ve Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini ziyaret etti. Milletvekili Bankoğlu ziyaretlerde 'Dertler ortak, çözümü şeffaflık ve hesap verilebilirlik' mesajını verdi.

Bankoğlu'ndan esnaf odalarına ziyaret

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Aysu Bankoğlu, Bartın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz ve yönetim kurulu üyelerini, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Özcan Uzun’u, Türkiye Emekliler Derneği Bartın Şubesi Başkanı Ali Kalaycı ve üyelerini, Bartın Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Kadir Akal ve üyelerini ziyaret etti. Ülkemizin ciddi bir ekonomik buhrandan geçtiğini ve her kesimden yurttaşın büyük sıkıntı içinde olduğunu belirten Miilletvekili Bankoğlu, “Ülkemiz tarihinin en ağır ekonomik koşullarını, dış siyasette sıkışmışlığı, mülteci istilasına uğramış halde işsizlik ve ucuz iş gücü batağını, hukuksuzluğu, yolsuzluğu ve tüm bunlara rağmen muazzam bir israfı yaşıyor. Kentimizin değerli oda başkanları ve yönetimlerine CHP İl Başkanımız Selim Karakaş ve Merkez İlçe Başkanımız Nazif Çomak ve üyelerimizle yaptığımız ziyaretlerde sıkıntının büyüklüğünü bir kez daha gördük. Esnafın, taksicilerin, minibüsçülerin sıkıntısı ortak. Bu insanlar ancak çalıştıkları kadar kazanan, kazanmasa bile vergisini vermek zorunda olan, günlük kazancındaki en ufak oynamayla bile ekonomik olarak sarsılan kesimler. İşçi, memur, emekli alım gücünü kaybettiği zaman hemen hemen her sektör sekteye uğrar. Marketinden konfeksiyonuna, kırtasiyesinden taksicisine kadar çarkın tüm dişlilerine çomak sokulmuş olur. Ülkenin kaynaklarını seçilmiş kişilere verilen ballı ihalelerle, dolara bağlanmış garantili yollar, köprüler, hastaneler ve hava alanlarıyla saçıp savurdukları, sarayda Lale Devri’ni yaşamakta ısrarcı oldukları, ucube bir tek adam rejimiyle dünyada eşi benzeri görülmemiş uydurma metotlarla ülkeyi yönetmeye çalıştıkları için bu durumdayız. Bakın yılın son gününe geldik, 2021 yılında 46 kez, 2022 yılında akaryakıta 38 kez zam geldi. İyiye gidiyor diye anlattıkları masal bu. 12 lira 76 kuruşla yıla başlayan mazot 22 lirayı geçti. Sadece akaryakıtın artışı bile gıdadan giyime, elektriğe suya her şeye zam demek. En azından çiftçiye mazottaki ÖTV’yi kaldırın diyoruz, ona da hayır diye coşkuyla el kaldırıyorlar. Bakın biz bütün gücümüzle çalışıyoruz ve milletimizin de büyük bir sabırla seçimi beklediğini biliyoruz. Halkın büyük bölümünün derin yoksulluk içinde olduğu böylesi bir zamanda mucizeler yarattığını görüyoruz. Bu tabloyu hep birlikte değiştireceğiz. Dertler ortak, çözümü şeffaflık ve hesap verilebilirlik,” dedi.

“AKP için emekliler yok hükmündedir”

Türkiye Emekliler Derneği Bartın Şubesi ziyaretinde de Aysu Bankoğlu, partisi CHP’nin etkin muhalefeti ile işaret ettiği asgari ücretin artırılması, üniversite öğrencilerinin kredi borç faizinin silinmesi, elektrikte TRT katkı payının kaldırılması, emeklilere ikramiye verilmesi, maaş promosyonlarının tüm çalışanlara verilmesi ve nihayet emeklilikte yaşa takılanların emekli edilmesini sağladığını söyledi. Hükümetin yaklaşan seçimi kaybedeceğini anlamanın korkusuyla yıllardır yapmadığı ve yapmayacağı şeyleri kabullenmek zorunda kaldığını kaydeden  Bankoğlu “CHP’ye başta Sayın İmamoğlu olmak üzere belediye başkanlarımıza karşı siyasi ahlaktan uzak, tüm hukuksuzlukları deneyerek, gözdağı vermeye çalışarak neler yaptıklarını halkımız görüyor. Zalimliğin de sonu geldi. Bakın emeklilerimiz hem açlık hem yoksulluk sınırının altında komik maaşlarla yaşamaya mecbur ediliyor. AKP’nin özellikle emeklilere yaptığı bu zulmü, bu vicdansızlığı tarihe geçti. Biliyorsunuz CHP en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini süreli söylüyor. Bu konuya ilişkin parti olarak geçen hafta Meclis’e kanun teklifi de verdik. Elbette sonuç malûm, AKP ve küçük ortağı her şeyde olduğu gibi bunu da hayır dedi. AKP için emekliler yok hükmündedir. 20 yıllık iktidarlarında bunu sayısız kere ispatladılar. Değerli büyüklerimizin, emeklilerimizin hükümetin bu bakış açısını her bakımdan değerlendireceklerinden ve karşılığını vereceklerinden hiç şüphem yok. İnsanlık onurunu yerle bir eden bu çirkin, bu vicdansız dönem bitecek” şeklinde konuştu.