Bankoğlu 'Millet, korkak hükümet istemiyor

CHP Bartın Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Av. Aysu Bankoğlu, CHP İl, İlçe örgütü, kadın ve gençlik kolları ile tam takım Çukurbük ve İnceğiz'de sahadaydı. Bankoğlu 'Millet hesap vermeyen, korkak hükümet istemiyor' dedi.

Bankoğlu 'Millet, korkak hükümet istemiyor

CHP Bartın Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Av. Aysu Bankoğlu, CHP Amasra Belediye Başkanı ve yardımcısı, CHP İl ve İlçe başkanları, Çukurbük ve İnceğiz köylerine gittiler. Köy gezilerini partililerden oluşan kalabalık bir konvoy ile yürüten Bankoğlu “Seçim şarkılarımızı söyleyenler çok güzel ama gençlerin ve çocukların otobüsümüzden yükselen şarkıya eşlik etmesine hayranım. Umut, inanç ve tabii ki bize duyulan güven çok gurur verici. Bir o kadar da büyük sorumluluk. Siyasetin zenginleşme aracı olmadığını halkımız görecek. Çocuklarımız iyi eğitim alacak, meslek sahibi olacak. Market açar gibi üniversite açarak okul sayısını 208’e yükselten ama kalitesi yerlerde sürünen bir sistem yarattılar. Başarısızlıklarından, artan işsizlikten, üniversite mezunu bir işsiz ordusu yaratmaktan ders almayan, yandaşına, akrabalarına çalışan ve her türlü hukuksuzluğu ve haksızlığı yapmaktan zerre utanmayan bir grupla karşı karşıyayız. Bizim hesap verecek olan yönetimimizden korkuyorlar. Yaptıkları her yolsuzluğun ortaya çıkmasından korkuyorlar. Bu korkunun sonucu olarak iftira atmaya, tehdit etmeye, milleti bölmeye ve birbirimize düşman etmeye çalışıyorlar. Bu oyunları 14 Mayıs’ta sandıkta ayaklarına dolanacak. Siyasi görüşten önce biz bu masayla birbirine saygı duyan, anlayış gösteren, ortak akılla yaşayan Türkiye’yi kısa zamanda yeniden inşa edeceğiz. Bize halkımız güveniyor.

Bu toprakların insanı devletine, devlet aklına güveniyor. Herkes gibi hukukun işletilmesini, liyakati ve hesap veren bir hükümeti bekliyorlar. Millet hesap veremeyen, korkak hükümet istemiyor. Bahara az kaldı”dedi.

“Köyler, köy okulları ile tekrar canlanacak”

Bankoğlu İnceğiz’de birlikte olduğu köylülere 14 Mayıs sonrasında kadınlara verilecek Aile Destek Sigortası ile bir evde asgari ücretten az gelire izin vermeyeceklerini belirtti. En büyük değişimin tekrar açılacak olan köy okulları ve atanacak öğretmenler olduğunu belirten CHP Bartın Milletvekili “Tarlada çalışan kadınlara ve gençlere yapılacak sigorta önemlidir. Çalışanın yanında olmak bizim için ilk meseledir. Bu hükümet 22 yıldır yoksulluğu yönetmekle gururlanıyor. Biz yoksulluğu bitirmekle övüneceğiz. Halkını soğukta ve karanlıkta oturmaya, çocukları aç yatmaya, gençleri eve kapanmaya, süte, yumurtaya hasret bırakmış bir hükümeti başarılı bulanlara söylenecek söz yok. Bakın Avrupa Birliği ülkelerin halklarıyla aramızda uçurumlar oluştu. Avrupa Birliği 13 maddelik bir kriter yayınlayarak bunlardan 7 tanesine sahip olmayan maddi ve sosyal olarak yoksul sayılıyor ve bu koşullarda sosyal yardımı hak ediyor. Sadece birkaç tanesini sıralamak isterim. Halkımız kendi durumuyla karşılaştırsın ki, insanca yaşamdan ne kadar uzaklaştırıldığını hatırlasın. Mesela diyor ki AB kriterleri; otomobil sahibi değilseniz, evin ısınma ihtiyacını karşılayamıyorsanız, evden uzakta bir haftalık tatil masrafını karşılayamıyorsanız, kira, konut kredisi ya da faizli borçları ödeyemiyorsanız, iki günde bir et, tavuk ya da balık içeren yemek tüketemiyorsanız, ücretli boş zaman faaliyetlerine katılamıyorsanız ve dahası var, siz sosyal yardımı hak ediyorsunuz. Bunlar aslında insani ihtiyaçlar, lüks değil. Bunu hatırlatmaya geliyoruz. Birleşe birleşe kazanacağız” açıklamasında bulundu.

Bankoğlu, yaptığı tüm kahve ziyaretlerde seçim güvenliği konusunda özellikle yurtdışı oy kullanımlarında ortaya çıkan hazır mühürlü oy sahteciliğini dile getirirken, sandık güvenliği ve oy pusulasında Millet İttifakı ibaresinin yer almayacağını, İyi, Saadet, Deva, Gelecek ve Demokrat Parti’nin de CHP adı altında seçime girdiğini tekrar hatırlattı.