Bankoğlu 'Masal anlatıyorlar'

CHP Bartın Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Av. Aysu Bankoğlu, Kozcağız'da fabrikaları ziyaret etti.

Bankoğlu 'Masal anlatıyorlar'

CHP Bartın Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Av. Aysu Bankoğlu, çalışmalarına destek vermek üzere Bartın’a gelen CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ile ziyaretlerine hız kesmeden devam etti. Kozcağız merkezli ziyaretlerinde Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, İyi Parti’den ittifak adayı Av. Ceyda Sargın, Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Mücahit Mekeç ve partililer de katıldı.

“Masal anlatıyorlar”
Gonca GYM Tekstil, Alvit Seramik Sanayi A.Ş, Kimtaş Kireç Sanayi, Akpürçek PVC Ticaret Ltd. Şirketi ve Akasya (Darkwood) Ayakkabıcılık’ın da yer aldığı ziyaretlerde Bartın Ticaret ve Sanayi Odası da ziyaret edildi. Enerjik ve sıcakkanlı tavırlarıyla özellikle çalışanlardan yoğun ilgi gören Bartın milletvekili, ziyaretlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bankoğlu, Türkiye’nin eskiden kendi kendine yetebilen bir ülke olduğuna vurgu yaparak, “Küresel Gıda İndeksi'ne göre 2022 yılında ülkemiz artık gıda konusunda kendi kendine yetemeyen bir ülke. Bu konuda listede Vietnam, Ürdün ve Ekvador’dan sonra 65.3 puanla 49’uncu sırada yer alıyoruz. Bu rapora göre, nüfusumuzun yüzde 2 buçuğu yetersiz besleniyor. Bunu hükümet biliyor, hala bize masal anlatıyor,” dedi.
“Her anlamda kendi kendine yetebilen bir Türkiye hedefliyoruz”
“Bunun sebebi ülke kaynağını oluk oluk yandaşlara akıtmaktır, özellikle küçük üreticiye ve kendisinden olmayan herkese sırt çevirmektir,” diyen Bankoğlu, “Biz yalnızca gıda alanında değil; her alanda kendi kendine yetebilen bir Türkiye hedefliyoruz. Üreticiyi küstürdüler, işçiyi küstürdüler, onlardan olmayan herkes devlet kaynaklarından dışlandı. 2023 yılında imalat sanayi sektörü endeksi %6,6 azaldı. Bunu ben değil, TÜİK söylüyor. Güçlü Türkiye diyorlar, kendi kendini besleyemeyen bir ülke güçlü olabilir mi?! Güçlü Türkiye’yse ancak hukukuna, devletine, yasasına güvenilir bir Türkiye olur. Senden benden kavgasıyla yıllarımızı kaybettik. Bizim kaybedecek vaktimiz yok. İşçimizle, üreticimizle yeniden ayağa kalkmak, yeniden kendi kendine yetebilen, her alanda yetebilen bir Türkiye hedefliyoruz,” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.