BANKOĞLU 'GÖZ BEBEĞİMİZ RECAİ BAŞKAN İLE PARLIYOR'

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Amasra ilçe örgütüyle birlikte Amasra'daki temaslarına devam ediyor.

BANKOĞLU 'GÖZ BEBEĞİMİZ RECAİ BAŞKAN İLE PARLIYOR'

Mevcut Belediye Başkanı ve yeni dönem adayı Recai Çakır ile hem esnafı hem de kapı kapı yurttaşları ziyaret eden CHP örgütü projelerini anlatmaya devam ediyor. Gezilerine ve temaslarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bankoğlu “Amasra çok şanslı. Kendini bu cennet ilçemize adamış bir başkanları var. Şeffaf yönetimiyle herkese kulak veren, herkese karşı adil olmaya çalışan, ufku geniş çalışkan bir başkan. Amasra’nın sahip olduğu potansiyeli sınırlı imkanlara rağmen nasıl artırabiliriz diye düşünen, buna emek harcayan birisi. Elbette fedakârca çalışan becerikli bir ekiple başarıyor. Bu ekip Amasra’ya doğalgazı getirdi. Turizmde Amasra’yı parlatmak, ilçede yaşayan, çalışan, okuyan herkesin hayatını bu yolla iyileştirmek için projeler üreten bir belediyemiz var. 2022 yılı ağustos ayından beri Amasra Limanı’na 30’u aşkın giriş yapan kruvaziyer gemisi sayesinde Amasra’dan Safranbolu’yu kadar ekonomik canlanmayı sağlıyor. Yani doğru bir projenin çevresini nasıl ihya ettiğini daha iki yıl bile olmadan görüyoruz. Amasra Batı Karadeniz’in vitrinidir. Evet Amasra’da bir liman vardı. Ama limanın Uluslararası Güvenlik Sertifikası’nın alınması, hudut kapısı ilanı, üst yapıda ilgili kurum ve kuruluşlara ait alanların oluşturulması, enerji ihtiyacından güvenlik sistemi için kameraların kurulmasına kadar olan tüm üst yapı ve Amasra Limanı’nın turizm için görücüye çıkmasının kapılarını başkanımız Recai Çakır ve ekibi açmıştır. Ardından yaptıkları görüşmeler neticesinde nüfusu 6 bin olan Amasra’mıza yanaşan ilk gemiden 9 bin kişi ayak bastı. Bu yıl ikincisi düzenlenen Amasra Uluslararası Şehir Festivali ile ilçemiz her yıl daha da güzelleşecek. Hak ettiği üne kavuşacak. Hemşehrilerimiz bunun önemini anladıklarını, değerini bildiklerini söylüyorlar” dedi.

“DOĞALGAZDAN GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİNE UZANAN ÖNEMLİ İŞLER AMASRA’DA!”

Amasra Belediye Başkanı Çakır mazbatayı aldıklarında ilçenin sorunlarının ötesinde belediye çalışanlarına ortalama 14 ay boyunca verilmemiş maaş borçları ile karşılaştıklarını ve sınırlı bütçelerine rağmen yıllar içinde bu ağır borcu ödeyerek planlama yaptıklarını anlattı. Sefa Park’ı bünyelerine katarak canlandırdıklarını, kardeş Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla Barış Akarsu Parkı, Antik Liman Çankaya Meydanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Amasra faciasında yitirdiğimiz canlar için Madenci Anı Mekânı ve Cumhuriyet Meydanı ile Amasra’yı daha da güzelleştirdiklerini ifade ettiler.

Bankoğlu ülkenin içinde bulunduğu duruma ilişkin eleştirilerde bulunurken Türkiye’nin tarihinde olmadığı kadar derin bir ekonomik buhran içinde olduğunu, toplumsal ve sosyolojik olarak çok ciddi sıkıntılar yaşandığını belirtti. Bankoğlu “Enflasyonun yüzde 100’ün üzerine çıktığı, paramızın dakika dakika değer kaybettiği, şimdiden açlık sınırındaki asgari ücrete, 10 bin lira ve altına mahkûm emeklilere, yurtdışına kaçmak için fırsat kollayan genç nüfusa, işsizlikten eve hapsolmuş insanlara sahip bir ülkeyiz. Dünya çapındaki hemen hemen tüm sıralamalarda sonlardayız. Bu yüzden sınırları içinde yaşayan halkı bir nebze olsun rahat yaşatabilmek için tüm olanaklarını seferber eden CHP’li belediyeler çok değerli. Halkımız çok iyi biliyor ki; gıda ve ulaşım destekleri, gençlere eğitim ve barınma destekleri, kreşler, yaşlı bakımı gibi pek çok alanda sosyal belediyeciliğin hakkını veren CHP’dir. Bütün bu zorluklar içinde yaşayan halkın bir nebze nefes almasını sağlamak, insan dostu bir kentte yaşamak, sokağa çıktığında oh be dedirtmek bile bizler için çok önemli” dedi.

“İKTİDARIN KORKUSU O KADAR BÜYÜK Kİ, AMASRA’DAN ÇIKMIYORLAR!”

Bankoğlu, hükümetin Amasra ile ilgili gizli ajandasını çok iyi bildiklerini, limanı, madeni ve pusuda bekleyen Termik Santral niyetlerinin ortada olduğunu belirtti.

Açıklamasında “Kimse Amasralıları hafife almasın. Recai Başkan Amasra’ya öyle büyük öyle kalıcı ve temiz hizmetlerde bulundu ki, adı daima saygı ve sevgiyle hatırlanacak. Sadece doğal gaz değil belediyenin gereksinimini doğa dostu temiz enerji ile Ahatlar mevkiinde Güneş Enerji Santrali Projesi başlattı. Burada yıllardır kentini termik santrale kurban etmemek için çırpınan binlerce insan var. Yurt çapında ciddi bir kamuoyu var. Hukuki kararlar var ama şaşırmıyor ve görüyoruz ki Anayasa’yı tanımayanlar, hak hukuk savunması gerekenler her yola başvurarak ille de Amasra diyorlar. Daha bir buçuk yıl önce 43 madencimizin şehit olduğu facianın sorumlularını cezalandırmamış, gereğini yapmamış, işletmenin ve işçilerin koşullarını iyileştirmemiş ama daha büyük hesapların peşinde olmayı amaç edinmiş bir iktidar var. Halkın güvenini defalarca kötüye kullanmış, onları acıların en büyüğüyle sınanmak zorunda bırakmış, kentin geleceğini tehlikeye atarken bir an tereddüt etmemiş zihniyete Amasra’nın kapıları kilitli vaziyette kapalı. Onlara inanmış, oy vermiş olan her yaştan her siyasi görüşten kişinin hüsran duygularını dinlerken derin bir üzüntü duyuyoruz. Hepimizin bir hayatı var ama AKP insanlara “boğazından bir lokma ekmek geçiyor ve nefes alıyorsan yeter” diyor. Yaşamak bir lokma ekmek ve nefes almak mı? Ailesiyle, eşiyle dostuyla haftada bir kıyıda oturup balık yemek, çay içmek, işi olduğunda atlayıp Bartın’a gitmek, yeğenin düğününe bir altın takmak, çocuğunun yanına Mersin’e, hep görmek istediği Anıtkabir’e gitmek artık hayal bile değil. AKP’nin Türkiye Yüzyılı dediği işte bu! Bunları neden söylüyorum, devletin televizyonu olması gereken ama hepimizin vergileriyle yaşayan AKP’nin borazanı TRT’de yerel seçimler için sadece 19 Mart günü ne olmuş? Sadece o gün 6 buçuk saat AKP’nin borazanı olan TRT, partimiz CHP ile ilgili 67 saniyelik haber yapmış. Halkından gerçekleri saklamak işte böyle bir şey ama o gerçekler sofrada etsiz, peynirsiz, bir tabak çorba ile baş başa kalan halkın önünde. Alamadığı mazot, giyemediği palto, yakamadığı elektrikle hayatının göbeğinde. Bomboş filelerle, işsizlikle, mutsuzlukla, uykusuz gecelerle hayatının merkezinde. Halkımız bir kez daha nasıl yaşamak istediğine, çocuğunun geleceğine, 22 yılda en az 50 yıl geriye giden zihniyete dur deyip demeyeceğine karar verecek. Adaletin ve kalkınmanın olmadığı, günü bile kurtarmayan üç beş kuruşluk artışlarla kimse kimseyi kandırmasın diyenler sandıkta cevap verecek. Faiz sebep, enflasyon sonuç, ben ekonomistim diyen cumhurbaşkanı daha dün Aksaray’da ‘Ne verirsek verelim, dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor’ itirafında bulunuyor. Bu yönetememe haliyle bu ülkenin insanına daha fazla yazık edilmesin diyoruz. Hepimizin içinde olduğu gemide AKP yok, çünkü onların yükü başka gemide ve garantide.” dedi.

BANKOĞLU 'GÖZ BEBEĞİMİZ RECAİ BAŞKAN İLE PARLIYOR'
BANKOĞLU 'GÖZ BEBEĞİMİZ RECAİ BAŞKAN İLE PARLIYOR'
BANKOĞLU 'GÖZ BEBEĞİMİZ RECAİ BAŞKAN İLE PARLIYOR'
BANKOĞLU 'GÖZ BEBEĞİMİZ RECAİ BAŞKAN İLE PARLIYOR'