Bankoğlu, Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Cumhuriyetin 100'üncü yıl dönümüne ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamasında 'Halkımızın Atatürk ve vatan sevgisi ile tüm olumsuzluklara rağmen Cumhuriyet değerlerini koruma konusundaki direnişi hepimizin en büyük umududur' dedi.

Bankoğlu, Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladı

“Bağımsızlığımızı Cumhuriyet’i bize armağan edenlere borçluyuz!”

 

CHP’li Bankoğlu’nun mesajında şu ifadeler yer aldı:

 

“Dört bir yanı düşman tarafından işgal edilmiş topraklarımızda, tam bağımsızlık ve halkın egemenliği adına mücadele eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları 100 yıl önce bugün laik ve demokratik Cumhuriyetimizi kurdu. Kurucu kadrolarımız Cumhuriyetimizi sadece halkın yöneticileri seçtiği bir yönetim şekli olmaktan ziyade laikliğin, çağdaşlığın ve özgür düşüncenin de teminatı olarak inşa ettiler. Bugün bağımsız bir ülkemiz varsa, bunu Cumhuriyet’i bize armağan edenlere, Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve milli mücadele şehitlerine borçluyuz.”

 

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını değersizleştirmeye çalışıyorlar”

 

“Cumhuriyetimiz bu topraklardaki en büyük devrim; Cumhuriyet Bayramı bu topraklardaki en gerçek bayramdır. Cumhuriyet insanca yaşamın rejimi; sanatın, bilimin ve özgür düşüncenin güvencesidir. Son yıllarda Cumhuriyetimizi, kurucularımızı ve kurucu değerlerimizi hedef alanlar tam da bu nedenle milli egemenliği, ulusal bağımsızlığımızı ve özgür düşünceyi hedef almaktadır. Yine tam da bu nedenle toplumdaki Cumhuriyet bilincinin silinmesi, 29 Ekim’in sönük geçmesi gibi amaçlarla hareket etmektedir. 22 yıldır milli bayramları kutlamamak için, Atatürk’ü anmamak için bahaneler üretme konusunda mahir olanlar, asıl niyetlerini de Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı gibi çok değerli ve önemli bir dönemi değersizleştirmeye çalışarak göstermektedir. Tek adam zihniyetini savunanların halkın egemenliğini sembolize eden her şeyden korkması bizim açımızdan şaşılacak bir durum değildir.”

 

“Cumhuriyeti özde değil, sözde benimseyenlerin ülkeyi içine soktuğu durum ortada”

 

“Cumhuriyeti özde değil, sözde benimseyenlerin ülkeyi içine soktuğu durum ortadadır.  Cumhuriyetimiz; 100. yılında yurttaşlarını adaletten ekonomiye, sağlıktan eğitime, barınma krizinden nüfus dengelerinin alt üst olmasına, işsizlikten açlığa razı etmeye çalışan bir yönetimin gölgesindedir. Toplumsal hafızayı yok etmek için var gücüyle çalışan, cumhuriyetin bıraktığı mirasları yok etmek, yok saymak, inkar edip unutturmak için her yolu deneyenlere karşı; her vatansever kendinden sonra gelen kuşaklara sahip olduğu bu büyük emaneti, Atatürk değerleri ile aktarmaya devam ediyor. Yeni kuşakların Atatürk ve vatan sevgisi, tüm olumsuzluklara rağmen Cumhuriyet değerlerini koruma konusunda direnmeye devam eden milletimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin en büyük umududur. Bu yönüyle kurucu değerlerimiz ve kazanımlarımız ne kadar saldırıya uğrarsa uğrasın, bu topraklardaki en büyük devrim olan ve Büyük Atatürk’ün ‘kıymetli evlatlarının elinde daima yükseleceğini ve ebediyen yaşayacağını’ belirttiği Cumhuriyet, halkla birlikte ve halk için yaşamaya devam edecektir.”

 

“Cumhuriyeti yaşatmak aydınlanma değerlerine sahip çıkmakla mümkündür”

 

“Büyük Atatürk “Cumhuriyet düşünce, beden ve bilim bakımından güçlü koruyucular ister. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” demiştir. Cumhuriyeti yaşatmak demek, Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı ilkelerle birlikte aydınlanma değerlerine sahip çıkmakla mümkündür. Cumhuriyeti hazmedemeyenlerin, ajandasında bambaşka planları olanların bitiremediği milyonlarca vatanseverin atalarımıza duyduğu saygı, sevgi ve minnet, Cumhuriyetimizi güçlendirmeye devam edecektir. Büyük cumhuriyetimizi ilelebet ayakta tutacak olan bu sevgi ve bu inançtır. Bu vesileyle Cumhuriyetimizi bize armağan eden Önderimiz ve Ebedi Genel Başkanımız Büyük Atatürk başta olmak üzere dava arkadaşlarını, kurtuluş mücadelesinde ve sonrasında ülkemizi canı pahasına koruyan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; 100. yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Yaşasın Cumhuriyet!”