Bankoğlu 'Birlikte demokratik bir gelecek var'

CHP Bartın Milletvekili ve adayı Aysu Bankoğlu parti örgütü ile Bartın Gürgenpınarı ve Esentepe Mahalleleri ile Kozcağız Sütlüce köyünden seslendi: 'Birlikte iyilik var, birlikte deva var, birlikte saadet var, birlikte demokratik bir gelecek var' dedi.

Bankoğlu 'Birlikte demokratik bir gelecek var'

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu ve CHP Bartın örgütü Amasra Maden Faciası duruşması ardından hız kesmeden ziyaretlerine devam ettiler. İlk olarak sıcağı sıcağına duruşmada yaşananları aktaran CHP’liler; duruşmanın bir koridora sıkıştırılmış olmasının başta şehit aileleri olmak üzere tüm Bartınlılara saygısızlık ve ciddiyetsizlik olduğunu anlattılar.

Bankoğlu ziyaretleri sonrasında yaptığı açıklamada “Tencerenin kaynamasına engel olan hiçbir hükümet ayakta kalmamıştır. AKP’den önce tarımda, hayvancılıkta kendine yeten Türkiye iken beceriksizlikleri yüzünden gıda enflasyonunda dünyada birincisi olan Türkiye haline geldik. Gençler; ekonomik durum, işsizlik ve açlıktan şikayetçi. Ama en çok yetersiz beslenmeden şikayetçiler. Nereden tasarruf edeceğini bilemeyen halk mutfaktan kesmeye başladı. 35 aydır yani 3 yıldır düzenli olarak fahiş biçimde artan gıda fiyatlarıyla mücadele eden halkını porsiyon küçültmeye, kalın giyinmeye davet eden mi ararsınız, çıkmış soğan patates diyorlar diye bize bağırıp çağıran mı? Bu kibirli  üsluba, sandıkta çok ağır cevap gelecek.

“Halk 6 kat borçlanmış”

2021’de 100 liraya dolan alışveriş sepeti bu yıl 428 liraya doluyor. Alım gücü düştükçe ekonominin çarkları ağırlaşmaya başlamıştı. Ne acı ki fahiş artışlarla geçen bu yıllar içinde hükümetin başından sorumlu bakanlarına kadar hepsi iki ayda bir masal anlatmayı adet edindiler. Neymiş, haziranda rahat edecekmişiz, o da olmadı ağustos bilemedin eylül ayında bu buhran bitiyormuş! Yıllar geçti, milletin gözüne baka baka bu yalanı söylemeye devam ediyorlar. Tarihte milletiyle bu kadar alay eden hükümet görülmemiştir. Halkın borçlanması geçen yılın bu dönemine göre 6 kat artmış. Kredi kartı borcu 577 milyar TL’ye yükselmiş” dedi.

“Çiftçi mazotunda KDV ve ÖTV kalkacak”

 

Gürgenpınarı ve Esentepe Mahalleleri ile Sütlüce köyünde kahve toplantıları yapan heyet özellikle emekli yurttaşların sorularını yanıtlayarak seçim sonrası hükümet oldukları takdirde yapacaklarını anlattılar. Bankoğlu “Partimizin hedefi her bayram bir asgari ücret kadar ikramiye yatırmak. Bu sebeple seçim sonrasında hükümet olduğumuzda, ilk işlerimizden birisi Ramazan Bayramı’nın ikramiye farkı ile birlikte Kurban Bayramı’nda 15 bin lirayı emeklilere yatırmaktır. Hayvancılıkla ve tarımla uğraşanlar yem, tohum, gübre ve tabii mazot fiyatlarıyla baş edemedikleri için üretimden vazgeçiyorlar. Üretimin olmadığı bir ülkede hiç bir sorunu çözemezsiniz. Çiftçinin mazota ödediği KDV ve ÖTV kalkacak. Konuştuğumuz tüm hemşehrilerim hayat pahalılığından bezmiş, tehditten, hakaretten bıkmış, masal dinlemekten usanmış, çocukları, torunları iş bulsun, insan gibi yaşasın istiyorlar. Size söz, bitecek. Adaletsizlik, liyakatsizlik, nezaketsizlik 14 Mayıs’ta bitecek!”dedi.

 

 

 

 

 

 

Bankoğlu 'Birlikte demokratik bir gelecek var'
Bankoğlu 'Birlikte demokratik bir gelecek var'
Bankoğlu 'Birlikte demokratik bir gelecek var'
Bankoğlu 'Birlikte demokratik bir gelecek var'