Bankoğlu Amasralı kadınlarla buluştu

CHP Bartın Milletvekili ve Adayı Aysu Bankoğlu, Amasra'da kadınlarla akşam yemeğinde bir araya geldi. Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden Milletvekili Bankoğlu, 'Kadınlar ve gençler mutlu olmadan, bu iş olmaz' dedi.

Bankoğlu Amasralı kadınlarla buluştu

CHP Bartın Milletvekili ve Adayı Aysu Bankoğlu, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, Amasra İlçe Kadın Kolları Başkanı Müberra Yıldız Karakan ve parti üyelerinin de katıldığı bir yemek organizasyonunda Amasralı kadınlarla bir araya geldiler. Seçime iki hafta kala hız kazanan yoğun görüşmelerde, siyasiler tüm yurttaşlara dokunmak için adeta zamanla yarışıyorlar. CHP Bartın Milletvekiline ilginin büyük olduğu akşamda, Bankoğlu yemek öncesinde yaptığı coşkulu konuşmayla alkış topladı. Konuşmasında başta kadınlar ve gençler olmak üzere, yurttaşlara karşı kullanılan ayrıştırıcı, kaba ve kibirli üslubu eleştirdi.

“15 bin lira bayram ikramiyesi verilmesini planlıyoruz”

Bankoğlu “Siyasi nezaket bu işin olmazsa olmazıdır. Siyasiler aralarında atışabilir ama iftira, hakaret, tahrik olmadan, adabıyla yapmak siyasi nezaket gereğidir. Ancak özellikle kadınlara karşı söylenenler hiçbir zaman hiçbir koşulda kabul edilemez. Biz; kadınları, çocukları el üstünde tutmaya çalıştıkça birileri buna kızıyor ya da içerliyor galiba. Aile fertleri çalışsın, üretsin, alın teri ile kazansın, plan yapsın, aşına et katabilsin, çocuğunu aç yatırmasın diyoruz.  Projelendirdiğimiz Aile Destek Sigortaları sayesinde kadına değer veren politikalarla geleceğiz. Tarımda çalışan kadınların ve gençlerin sosyal güvenlik primlerini devletin karşılayacağı düzenlemeler yapacağız. Yine Aile Destekleri Sigortası Kanunu ile geliri olmayan ya da asgari ücret altında geliri olan ailelere asgari ücret kadar destek sağlayacak, emeklilere kurban bayramında geçtiğimiz bayramın farkı ile 15 bin lira bayram ikramiyesi verilmesini planlıyoruz” dedi.

“Her şey çok güzel olacak”

Bankoğlu konuşmasında, bir gecede İstanbul Sözeşmesi’nden çıkılması yanlışından en kısa sürede dönüleceğini, ülkenin yarısının kadın olduğunu ve bu konunun erkeklerin tekelinde olamayacağını söyledi. Ekonomik sıkıntıların kadınları daha çok etkilediğini belirten CHP’li vekil, 14 Mayıs sonrası için “Her şey çok güzel olacak” olacak diyerek konuşmasını bitirdi.

 

 

 

 

 

Bankoğlu Amasralı kadınlarla buluştu
Bankoğlu Amasralı kadınlarla buluştu
Bankoğlu Amasralı kadınlarla buluştu
Bankoğlu Amasralı kadınlarla buluştu