Bankoğlu Amasra'daki kutlamalara katıldı

CHP Bartın Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Av. Aysu Bankoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için bir kez daha Amasra'daydı. 'Bu ülkeyi kimin kurduğunu unutturmayız' dedi.

Bankoğlu Amasra'daki kutlamalara katıldı

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Bartın ve Amasra’da tören ve kutlamalara katıldı.

Bankoğlu açıklamasında “Bu yıl bir kez daha bir milli bayramımızın  değersizleştirilmeye çalışıldığını gördük. Şaşırdık mı, tabii ki hayır. Milliyetçilikle övünen ama kurumlardaki T.C ibaresini, okullardaki andımızı, Atatürk posterlerini kaldırmaktan zerre tereddüt etmeyenlerin ne kadar milliyetçi olduğunu gördüğümüz bir 19 Mayıs geçirdik. TBMM  başta olmak üzere devlet kurumlarının başındakilere kadar Atatürk’ü anmamayı marifet sayan bir yönetimle karşı karşıyayız. Bir yurttaşımızın Kocaeli Başiskele’de belediyenin astığı Atatürk’süz bilboardlara çıkıp Atatürk fotoğrafı yapıştırdığını izlerken gözlerim doldu. Bu hükümet; ülkeyi kuran, bize yaşanacak bir vatan emanet eden, Türkiye’nin en büyük komutanına ve onun en büyük yol arkadaşına “iki ayyaş” diyecek kadar ileri gitme cesareti göstermiştir. Biz bunları unutmadık. Onun için bizi milliyetçi olmamakla suçlayanlar dönüp aynaya baksın. Bu ülkeyi kimin kurduğunu unutturmayız” sözlerine yer verdi

Amasra yine şahaneydi!

Bankoğlu, Amasra Belediyesi’nin düzenlediği ve Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Mazhar, CHP Bartın Gençlik Kolları Başkanı Tolga Küçükyılmaz başta olmak üzere tüm parti üyeleri, gençler ve yurttaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen geleneksel fener alayı yürüyüşündeydi.

Bankoğlu sözlerini “Her gün olduğu gibi bugün de, kurucu önderimizi ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Amasra bir kez daha 100 yıl önce kurtuluş mücadelesinin başladığı, bize cumhuriyetin haberini veren bu bayramda, 140 metrelik al bayrağımızın etrafında toplandı. Meşaleler ve fener alayı tüm yurttaşlarımıza cumhuriyetin gücünü, güzelliğini bir kez daha yaşattı. Çok mutlu olduk. Hep böyle mutlu olmak isteyen milliyetçilerimiz, Atatürkçülerimiz ülkemizin refahı ve iktisadi bağımsızlığı için, onu 21 senedir ezmeye cüret edenlere 28 Mayıs’ta gereken cevabı verecektir” diyerek noktaladı.