BAKKA'dan 'Geleceğini Besle' Projesi

Feed the Future Projesinin ilk paydaş toplantısı Bartın Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Uzan Başkanlığında ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla Bartın Ticaret ve Sanayi Odasında (TSO) yapıldı.

BAKKA'dan 'Geleceğini Besle' Projesi

Feed the Future Projesinin ilk paydaş toplantısı Bartın Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Uzan Başkanlığında ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla Bartın Ticaret ve Sanayi Odasında (TSO) yapıldı. Bartın TSO Başkanı Halil Balık’ın toplantının açılışında “Girişimcilerin sayısını artıracak çalışmalara ortak olmak bizim için çok önemlidir. Marifet, dünya ile rekabet edebilmektedir. Stratejik öneme sahip ürünlerin ihracatı geliştirecek modeller yaratmalıyız. Yeterliliğimizi artıracak katma değerli ürünlerin üretimini özendirerek çağımıza uygun çalışmalara imza atmalıyız. Topluma değer katacak, çağın gerektirdiği şartlara uygun bütün çalışmaları Bartın TSO olarak her zaman destekleyeceğiz” dedi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanında uygulanan, T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilen "Promoting Decent Future Of Work Approach With A Focus Of Gender Equality Grant" programına sunulan; başvuru sahibi Gelecek Araştırmaları Derneği; eş başvuru sahipleri: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Bartın Üniversitesi, Bartın Bilim Eğitim Derneği ve iştirakçisi Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olan EuropeAid/167108/ID/ACT/TR/470" referans numaralı "Feed the Future" isimli proje desteklenmeye hak kazanmıştır. % 85'i hibe olmak üzere toplam proje bütçesi yaklaşık olarak 135.000 Avro olan proje kapsamında; Kadınlar, gençler ve dezavantajlı insanlara organik tarım ve seracılık faaliyetlerine yönelik tarım 4.0 teknolojileri hakkında eğitim ve teknolojilerin sağlanması; geleceğin insana yakışır mesleklerinde istihdam edilebilirliklerinin ve girişimciliklerinin artırılması, ayrıca kendi mesleklerini kurmalarının sağlanması için gerekli becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Toplantı kapsamında, Feed the Future Projesinin koordinasyonunu yürüten BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Osman Bahadır Kalecik projeye dair bilgiler paylaşarak, projenin uygulama takviminde atılacak adımları belirtti. Toplantı devamında proje ekibinde yer alan Sosyal Medya ve Yaygınlaştırma Uzmanı Samet Çelik ve Proje Asistanı Oğulcan Dönmez proje hakkında bilgi paylaşımına devam ederek katılımcıların sorularını yanıtladı.

Toplantı, fikir alışverişi ve izlenimlerin aktarılmasıyla son buldu.