BAKAN TUNÇ: DEMOKRASİMİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Demokrasimizi daha da güçlendireceğiz. Vesayetçi anlayışa hiçbir zaman müsaade etmedik. Milletimizle beraber verdiğimiz mücadele bundan sonra da devam edecek' dedi.

BAKAN TUNÇ: DEMOKRASİMİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ

Adalet Bakanı Tunç, Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED) Başkanı Mehmet Yılmaz, federasyon yönetimi ve üyeleriyle bir araya geldi. Gölbaşı Hâkimevi’nde Başkan Yılmaz ve heyetiyle bir araya gelen Bakan Tunç, bir şehirde birlik ve beraberliği sağlamanın önemini anlattı.

MEMLEKETİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

BARFED’in karşılıklı dayanışma ve şehri güçlendirme anlamında önemli çalışmalar imza attığını vurgulayan Bakan Tunç, “BARFED kuruluşundan bugüne kadar önemli toplantılar düzendi. Biz de birçoğuna katıldık. Bugün toplu halde bir arada olabiliyorsak bu BARFED kimliğinin, tüzel kişiliğinin oluşması sayesinde oldu. O nedenle ben başta bugünkü BARFED Başkanımız olmak üzere geçmişe doğru kim emek sarf etmişse ve bugün bu dernek çatısı altında kimler görev yapıyorsa yöre ve üye derneklerimiz de dahil hepsine çok çok teşekkür ediyoruz. Memleketimiz için ne yapabiliyorsak o kârdır, memleketimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.

GÜVENİ DAHA İLERİYE TAŞIMAMIZ LAZIM

BARFED tarafından oluşturulan birlik ve beraberlik duygularının gelecek nesillere de taşınması gerektiğini aktaran Bakan Tunç, Bartın’ın son 20 yılda ekonomi, eğitim,  turizm gibi birçok konuda önemli yol kat ettiğini belirtti. Bartın için hazırlanacak projelerin her zaman destekçisi ve takipçisi olacağını kaydeden Bakan Tunç konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sayın Cumhurbaşkanımız yeter ki bir ilin gelişmesi için bir proje üretilsin her zaman destek veriyor. 21 yıldır iktidarda Türkiye'nin nereden nereye geldiğini hep beraber gördük. Bugüne kadar her zaman “Önce insan” dedik. İnsanı güçlendirmek için eğitimden, sağlığa, nereden nereye geldiğimiz açıkça ortada. Milletimiz her defasında sandığa gittiğinde destek veriyorsa bunun sebebi var. Dolayısıyla bu güveni daha ileriye taşımamız lazım.”

TÜRKİYE, TÜRKİYE YÜZYILINDA DAHA GÜÇLÜ, LİDER BİR ÜLKE OLACAK

Bakan Tunç, insanı, aile ve toplumu daha da güçlendirecek politikalara ağırlık vereceklerini de kaydetti. Vesayetçi anlayışa hiçbir zaman müsaade etmediklerini anlatan Bakan Tunç, “Demokrasimizi daha da güçlendireceğiz. Vesayetçi anlayışa hiçbir zaman müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Bugüne kadar milletimizle beraber o mücadeleleri, Gezi Olaylarında, 17-25 Aralık'ta, 15 Temmuz Darbe Kalkışmasında verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Tam anlamıyla, tam bağımsız Türkiye istiyoruz inşallah. Yeni Anayasa ile de demokratik, sivil bir Anayasa ile Türkiye Yüzyılına girmek istiyoruz. Türkiye Yüzyılında Türkiye Anayasası ile hukukuyla, adaletiyle, ekonomisiyle güçlü lider bir ülke olacak inşallah.” diye konuştu.