Bağımsızlık Anıtı ışıl ışıl

Bartın Belediyesince Kemerköprü Meydanı'nda yer alan ve Türk milletinin birliği ve bütünlüğünü sembolize eden Türkiye anıtında aydınlatma çalışması yapıldı. Kırmızı ışıklar, meydanı aydınlatırken Aladağ Mahallesi 531.Sokak'ta bulunan eski kantar alanında da yürütülen temizlik ve çevre düzenlemesi çalışmaları tamamlandı.

Bağımsızlık Anıtı ışıl ışıl

Bartın Belediyesi Eski Başkanı Cemal Akın tarafından  2012 yılında Kemerköprü Meydanında  inşa edilen iki elin üzerinde yükselen ay yıldız motifli Türkiye haritası anıtı, son yıllarda peş peşe yaşanan seller sırasında yıpranmıştı. Son sellerin ardından kirlenen anıt, geçtiğimiz Ağustos ayında Bartın Belediye Başkan Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nun talimatı ile bakımdan geçirilmiş, yeniden boyanarak canlı bir görünüm kazanmıştı. 6,5 metre yüksekliğinde ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını ve bölünmez bir bütün olduğunu sembolize eden anıta bu kez Bartın Belediyesince ışıklandırma çalışması yapıldı.

Fırıncoğlu:“Güzel bir görünüm kazandırdık”

Çevresine yapılan kırmızı ışıklarla rengarenk bir görünüme kavuşan anıt, meydanın kasvetli görüntüsünü de aydınlattı. Işıklı çalışma, vatandaşlar tarafından beğenilirken Başkan Fırıncıoğlu, çalışmayla ilgili “Geçtiğimiz aylarda bakım ve onarımını yaptığımız Kemerköprü Meydanı’nda bulunan iki elin üzerinde yükselen ay yıldız motifli Türkiye haritası anıtını aydınlatarak, güzel bir görünüm kazandırdık” açıklamasında bulundu.

Artık “Eski kantar” değil

Aynı şekilde yine Belediye tarafından Aladağ Mahallesi 531.Sokak’ta bulunan eski kantar olarak bilinen alanda temizlik, çevre düzenleme, reklam tabela montajı, ışıklandırma, beton duvar çalışması, taş duvar temizliği ve kaldırım çalışmaları da gerçekleştiriliyordu. Belediye bu çalışmaları tamamladı ve alanı yeni bir görünüme kavuşturdu. Başkan Fırıncoğlu atıl durumda olan ancak şimdi yeni bir görünüme kavuşan alandaki çalışmalarla ilgili “Aladağ Mahallesi 531.Sokak’ta bulunan eski kantar alanında başlatmış olduğumuz temizlik, çevre düzenleme, reklam tabela montajı, ışıklandırma, beton duvar çalışması, taş duvar temizliği ve kaldırım çalışmasını tamamladık. Bu çalışmalarımızla atıl durumda bulunan bu alana güzel bir görünüm kazandırdık” bilgisini paylaştı