Arslan, 'Valiler Buluşması'na katıldı

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, 10 Ocak İdareciler Günü dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) düzenlenen 'Valiler Buluşması'na katıldı. 81 ilin valisinin bulunduğu buluşmada TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başta olmak üzere İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da yer aldı.

Arslan, 'Valiler Buluşması'na katıldı

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, 10 Ocak İdareciler Günü dolayı Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) düzenlenen “Valiler Buluşması”na katıldı. 81 ilin valisinin bulunduğu buluşmada TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başta olmak üzere İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Bartınlı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da yer aldı. TBMM Başkanı Kurtulmuş, buluşmada TBMM’nin, devlet kurmuş olan bir meclis olduğunu dile getirerek, bu Meclis’in, milli mücadeleyi en zor şartlarda gerçekleştirdiğini ifade etti. 

TBMM’nin, Cumhuriyetin kuruluşunda İstiklal Harbi’ni verilmesiyle ve 15 Temmuz gecesi milli iradeye sahip çıkarak iki kez “gazi” olduğunu da bildiren Kurtulmuş, milli iradenin tecelligahı, milletin karar merci, demokrasinin merkezi olan TBMM’de valilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla bütün idarecilerin gününü tebrike den Kurtulmuş, bugün aynı zamanda Çalışan Gazeteciler Günü olduğunu da anımsatarak, gazetecilerin de gününü kutladı.