Arslan'dan yeni eğitim yılı mesajı

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, bir mesaj yayımlayarak tüm yurtta olduğu gibi Bartın'da da başlayan 2023-2024 eğitim-öğretim yılını kutladı.

Arslan'dan yeni eğitim yılı mesajı

Mesajında öğrencilere, öğretmenlere ve velililere seslenen Vali Arslan şunları söyledi:

“Sevgili öğrencilerimiz, fedakâr öğretmenlerimiz ve kıymetli velilerimizle 2023-2024 eğitim-öğretim yılına başlamanın coşku, heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz.

İçinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağında, ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için eğitimli ve nitelikli insan gücünün önemi daha da artmış, eğitim her zamankinden daha fazla anlam ve önem kazanmıştır. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için bilginin en yenilmez kuvvet, emeğin en yüce değer, eğitimin en vazgeçilmez hizmet olduğu ilim, irfan yuvası olan okullarımızda geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi; evrensel, milli ve manevi değerlere bağlı, teknoloji ve bilimsel gelişmelere ayak uydurabilen, topluma ve çevreye duyarlı, sorumluluk alabilen, analiz yapabilen, çevresiyle sevgi ve saygı temeline dayalı ilişkiler kurabilen sosyal bireyler olarak yetiştirmek en büyük gayemizdir.

“Her türlü tedbiri almaya gayret gösteriyoruz”

Bu doğrultuda bizler; eğitime ayrılan payın ve verilen değerin her geçen gün arttığı ülkemizde, çocuklarımıza fırsat eşitliği sağlayarak en iyi şartlarda eğitim imkânı sunmak ve onların güvenli/sağlıklı bir şekilde okullarına devam etmelerini sağlamak için devlet olarak tüm hazırlıkları yapmaya ve her türlü tedbiri almaya gayret gösteriyoruz.

Biliyoruz ki eğitim; üzerinde titizlikle durulması gereken, kararlılık ve süreklilik isteyen, meşakkatli ancak bir o kadar da güzel bir yoldur. Bu süreçte çocuklarımız ve gençlerimizi emanet ettiğimiz değerli öğretmenlerimiz başta olmak üzere, velilerimize ve öğrencilerimize de önemli görevler düşmektedir. Sevgili öğretmenlerimizin ellerinde en iyi şekilde yetişip yarınlara hazırlanan evlatlarımızın 21. Yüzyılın Türkiye’sini en güzel şekilde temsil edeceklerine olan güvenimiz tamdır.

“Hedeflerine yöneleceklerine tüm kalbimle inanıyorum”

Eğitimin her kademesindeki evlatlarımızın zihinlerinin açık, meraklarının canlı, hayallerinin yüksek, kendilerine olan güven ve inançla geleceğe dair hedeflerine yöneleceklerine tüm kalbimle inanıyorum. Bu vesileyle 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere eğitim camiamıza, velilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, sağlık, başarı ve mutluluk getirmesi dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”