Arslan'dan Ulus'ta sel incelemesi

Bartın'ın birçok noktasında yaşanan sel ve su baskınlarından etkilenen yerlerden biri olan Ulus İlçesini ziyaret eden Bartın Valisi Nurtaç Arslan, ilçedeki taşkından zarar gören ve ıslah çalışması yapılan Çerçi, Yılanlı ve Süleymanlar Dereleri ile yapımı devam eden Millet Bahçesinde incelemelerde bulundu.

Arslan'dan Ulus'ta sel incelemesi

Bartın’da 1 hafta önce yaşanan sel ve su baskınlarından kent merkezi başta olmak üzere birçok nokta etkilenmişti. En çok zarar gören noktalardan biri Atılım Sanayi Sitesi olurken Kozcağız ve Hasankadı Beldeleriyle Amasra ve Kurucaşile ilçesinde de sel ve su taşkınları yaşanmıştı. Su taşkınlarından etkilenen bir diğer ilçede Ulus İlçesi olmuştu. Sel anında ve sonrasında etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunan ve çalışmaları koordine eden Bartın Valisi Nurtaç Arslan son olarak Ulus İlçesinde sel ve su taşkınlarının yaşandığı noktalarda incelemelerde bulundu.

Islah çalışması yapılan dereleri inceledi

İlk olarak Ulus Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Arslan, taşkın sonrası ilçede yürütülen çalışmaların son durumu hakkında Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç'tan bilgi aldı. Nurtaç Arslan ardından taşkından zarar gören ve ıslah çalışması yapılan Çerçi, Yılanlı ve Süleymanlar dereleri ile ayrıca yapımı devam eden Millet Bahçesinde incelemelerde bulundu.

Altıntırmık ailesine ziyaret

Arslan ilçe ziyaretinin yanı sıra Sipahiler Köyünde yaşayan Recep Altıntırmık ve ailesini de ziyaret etti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü SYDV Müdürü Feridun Güler’in eşlik ettiği ziyarette Altıntırmık ailesiyle bir araya gelen Nurtaç Arslan, bugün olduğu gibi bundan sonrada ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine misafir olmaya ve sıkıntılarına çözüm bulmaya devam edeceklerini ifade etti.