Arslan'dan Miraç Kandili mesajı

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Arslan'dan Miraç Kandili mesajı

Vali Arslan mesajında şunları söyledi:

“6 Şubat’ta yaşadığımız ve milletimizi yasa boğan deprem afetinin derin üzüntüsünü yaşarken, millet olarak birlik ve dayanışma ile imkanlarımızı seferber ettiğimiz bugünlerde depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Rahmet ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı müstesna gecelerden birisi olan Miraç, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede, önce Mescid-i Aksa’ya getirilip ardından da Sidretü’l Münteha denilen en üst makama yükseltilişini ifade etmektedir.

Bizlere, en sıkıntıya düştüğümüz zamanda dahi bir çıkış yolunun olabileceğini ve Yüce Allah’ın yardımını esirgemeyeceğini gösteren bu mübarek gecede, başta ülkemizin yaşadığı büyük deprem afetinde hayatını kaybeden, yaralanan ve etkilenen tüm vatandaşlarımız olmak üzere kendimiz, ailemiz, milletimiz ve kardeşlerimiz için dua etmeliyiz.

Ayrıca bu geceyi fırsat bilerek elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, kardeşlik ve birlik beraberlik içerisinde deprem bölgesindeki yaralar sarılıncaya kadar bugüne kadar yaptığımız desteklerin devam etmesini sağlamak için neler yapabileceğimizi tasavvur etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu mübarek gecede tekrar deprem bölgesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyor, başta Bartınlı hemşehrilerimiz olmak üzere ülkemiz ve tüm İslam aleminin Miraç Kandili’ni kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.”