Amasra'da kısmi sel

Meteorolojinin turuncu kod verdiği Bartın'da etkili olan sağanak yağışlar, bu kez Amasra İlçesini vurdu. Yağışlar nedeniyle ilçedeki Horhor Deresinin taşması sonucu dere yakınlarında ve okullar bölgesi denilen noktada kısmi sel meydana geldi. Yine yağışlardan dolayı yaşanan yaka selinde Amasra Tünelinin de su baskını olurken kısa sürede hayatın normale döndüğü ilçede suların bastığı bölgelerde temizlik çalışmaları başladı. İlçe merkezinin etkilenmediği Amasra'da yaşanan kısmi seli duyan bir çok tatilcinin ise Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı rezervasyonları iptal ettiği öğrenildi.

Amasra'da kısmi sel

Meteorolojinin turuncu kod verdiği Bartın’da etkili olan sağanak yağışlar, bu kez Amasra İlçesini vurdu. Yağışlar nedeniyle ilçedeki Horhor Deresinin taşması sonucu dere yakınlarında ve okullar bölgesi denilen noktada kısmi sel meydana geldi. Kısmi selde, sulara engel olmaya çalışan vatandaşlar zor anlat yaşarken yine dağdan Amasra Tüneli bölgesinde oluşan yaka selinde tüneli su bastı. Su baskını sonrası ilçeye ulaşımın aksamaması için tünelde hemen temizlik çalışmaları başladı. Amasra’da yaşanan kısmi sel nedeniyle de Bartın Valisi Nurtaç Arslan vakit kaybetmeden 12 Acil Çağrı Merkezinde İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulunu toplandı. Taşkının etkili olduğu bölgelerde yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantıda Vali Arslan, tüm birimlerin teyakkuzda bulunmalarını istedi.

Arslan sel bölgesini inceledi

Nurtaç Arslan aynı zamanda yağışların kesilmesinin ardından Amasra Belediyesi İtfaiye ekipleri başta olmak üzere ilçede derenin taştığı yerlerde ve okullar bölgesinde başlatılan temizlik çalışmalarını da yerinde inceledi. Selin etkili olduğu Çakraz'da da incelemelerde bulunan Arslan, su basan ev ve işyerlerinde ekiplerce yürütülen su tahliye çalışmalarını yerinde takip ederek  esnaf ve vatandaşlara geçmiş olsun diledi. Yine ilçeye bağlı Acarlar, Çakrazşeyhler, Şenyurt ve Kalaycı köylerine de giden Arslan taşkından etkilenen bölgelerde yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı ve köy sakinlerine geçmiş olsun diledi.

İlçede temizlik çalışmaları sona erdi

Yağışların sona ermesiyle birlikte suların bastığı bölgelerde Bartın İl Afat ve Acil Durum Yönetim (AFAD)  Müdürlüğü, Bartın Belediyesi, Bartın İl Özel İdaresi ve Enerjisa ekipleri ile koordineli olarak temizlik ve hasar çalışmalarını yürüten Amasra Belediyesi de “Amasra Belediyemizin tüm ekipleri, Bartın İl Afad Müdürlüğü, Bartın Belediyesi, Bartın İl Özel İdaresi ve Enerjisa ekipleri ile koordineli bir şekilde çalışarak, Amasra’mızı bayrama kadar eski haline döndürmek için canla başla 24 saat esaslı çalışıyoruz. Belediyemiz, tüm araç ve personelleri ile beraber şehrimizi vuran sel felaketi sonrası temizleme işlemlerine devam etmektedir” açıklamasında bulundu. İlçedeki temizlik çalışmalarının büyük oranda bittiği ve sadece okullar bölgesindeki temizlik çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Tatilcilerden rezervasyon iptali

İlçedeki kısmi sel ne yazık ki 9 günlük Kurban Bayramını Amasra’da geçirmek isteyen tatilcileri de olumsuz etkiledi. Bayram tatili için ilçeyi tercih eden turistlerin rezervasyonlarını iptal ettirdikleri öğrenilirken “Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, “20 Haziran 2023 Salı günü ilçemizde yaşanan yaka seli Bartın Valiliği koordinasyonu ile Amasra Kaymakamlığı ve Amasra Belediyesi ekipleri ile Selin izleri silinmeye başlamıştır. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan Bayram tatili öncesinde ekipler İlçemizi ziyaret edecek misafirlerimize en güzel şekilde hazır hale getireceklerdir.  Bayram Tatilini ilçemizde geçirecek misafirlerimizin Rezervasyonlarını iptal ettirecek bir durum bulunmamaktadır” dedi.

 

 

Amasra'da kısmi sel
Amasra'da kısmi sel
Amasra'da kısmi sel
Amasra'da kısmi sel
Amasra'da kısmi sel
Amasra'da kısmi sel
Amasra'da kısmi sel
Amasra'da kısmi sel
Amasra'da kısmi sel