Amasra'da görkemli açılış!

Kardeş belediyecilik anlayışıyla, Ankara'nın Çankaya Belediyesi tarafından yenilenerek hayata geçirilen Barış Akarsu Kültür Parkı, Amasra Antik Liman Çankaya Meydanı ve Yürüyüş Yolu açıldı. Grup Gündoğarken'in konser de verdiği açılışta konuşan Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, 'Amasra'da, Bartın'da, Türkiye'de ortak değerlerimize sahip çıkarak hep birlikte güzel işler başaracağız' dedi.

Amasra'da görkemli açılış!

 

Kardeş belediyecilik anlayışıyla, Ankara’nın Çankaya Belediyesi tarafından yenilenen Barış Akarsu Kültür Parkı, Amasra Antik Liman Çankaya Meydanı ve Yürüyüş yolunun geçtiğimiz gün açılışı gerçekleştirildi. 8 bin 500 metrekarelik bir alanda gerçekleştirilen proje kapsamında iki çocuk oyun parkı yapıldı, sahil yolu, kent meydanı, antik tiyatro ve Pazar alanı yenilendi.

Yaklaşık olarak 5 milyon TL’ye mal olan projenin hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Sn. Hasan Akgün, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Cide Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu, Bakacak Belediye Başkanı Oktay Albuz ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) eski Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreni dolayısıyla Amasra Küçük Liman mevkiinde bulunan Barış Akarsu Parkı’na bir sahne kuruldu.

Çakır: “Küçük liman bölgesini güzelleştiren bir proje…”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, “Güzel işler birlikte ve ortak akılla yapılır” diyerek sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Açılışında birlikte olduğumuz proje hem hemşerilerimizin talepleri hem kentimizin en önemli yüzü Fatih Sultan Mehmet’in Çeşm-i Cihan dediği küçük liman bölgesini güzelleştiren bir proje olmasının yanında, projeyi bu bölgeyi en az Amasralı hemşerilerimiz kadar gezme fırsatı bulan Çankaya Belediyesi ile birlikte yapmanın da ayrı bir anlamı var bizim için. Çünkü sık sık ilçemize gelen Ankaralı hemşerilerimiz de bu alanı en az Amasralı hemşerilerimiz kadar kullanmış olacaklar. Bu yüzden böyle bir açılışta birlikte olmaktan mutluyuz.

“Doğalgaz için önümüzde hiçbir engel yok!”

Kentimizin en önemli ihtiyaçlarından olan ve yıllardır mücadelesini verdiğimiz termik santral kirletici enerji üretim biçimine karşı olan yenilebilir enerji kaynağı güneş enerji santral projemizi de inşallah en kısa sürede açılışını yapacağız. Amasralı hemşerilerimizin bir numaraya yazdıkları doğalgaz meselesi ile ilgili de tekrar şu müjdeyi paylaşmak isterim; kentimize doğalgazın gelmesi için, Bartın-Amasra arası 20 kilometrelik çelik boru ve şehir içindeki düzenleme ile ilgili önümüzde hiçbir engel yok. Belediye meclisinin oy birliği ile aldığı karar gereği üst kaplamasını da biz kabullenerek doğalgazı da bu cennet Çeşm-i Cihan Amasra’mızın hava kalitesini ve geleceğini bu dönemde armağan etmiş olacağız. Kruvaziyer turlarımız ara ara gelmeye devam ediyor.

“Hep birlikte güzel işler başaracağız”

Belki burada saymakla bitiremeyeceğim birçok yeniliği esnaflarımızla muhtarlarımızla, demokratik kitle örgütü temsilcileriyle, dostlarımızla birlikte yaşama adım adım geçiriyoruz. 2023 yılındayız, Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilelebet yaşayacak dediği Cumhuriyetin ikinci yüzyılına birlikte adım atmak üzereyiz. Biz bu kapsamda Cumhuriyet Meydanı’mızı da yenileyeceğiz madencilerimizi anarak. Biz çağdaş muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefiyle Ata’mızın çizdiği rotaya sadık kalarak, Amasra’da, Bartın’da, Türkiye’de ortak değerlerimize sahip çıkarak hep birlikte güzel işler başaracağız.”

Taşdelen: “Mekânları cennet olsun”

Sözlerine 14 Ekim’de Amasra’daki TTK’ya ait maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 42 madenci hemşerimize Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Mekânları cennet olsun diyorum. Anıları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

“Başkanımıza bu anlamda destek olmalıyız”

Taşdelen, Amasra’yı ve Amasralıları çok sevdiklerini, açılış vesilesi ile Amasra’da bulunmaktan ve her şeyden önemlisi Amasra’ya ve Amasralılara hizmet etmekten duydukları mutluluğu dile getirerek sözlerine şu ifadelerle devam etti:

“Öncelikle her ikisi de Türkiye’nin ilk turizm beldeleri. Tarihi ve kültürel anlamda çok önemli isimler. Amasra çok önemli bir isim, Safranbolu’da çok önemli bir isim ve oralara CHP’li belediye başkanları seçilmişti ve hem Elif başkanımıza hem de Recai başkanımıza bu anlamda destek olmalıyız. İkincisi de hem Safranbolu hem Amasra, Ankaralıların en çok ziyaret ettiği, özellikle Çankayalıların en çok ziyaret ettiği iki turizm beldesidir. Yani Ankaralılar, Çankayalılar da hem Safranbolu hem Amasra’yı gezdiklerinde kendilerini de orda görsün istedim. Seyit Torun başkanımız da çok mutlu oldu ve kabul etti. O nedenle Seyit başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum.

“Amasra’ya bu güzelliği katan Çankaya halkıdır”  

Sevgili Amasralılarımız, hemşerilerimiz, değerli kardeşlerimiz güzel bir hizmet oldu. Çok güzel olan Amasra’ya güzellik kattığımıza inanıyorum. Bu hizmeti Amasra’ya kazandıran, Amasra’ya bu güzelliği katan Çankaya halkıdır. Çankaya halkına da çok teşekkür ediyorum. Biz vesile oluyoruz. Ben de belediye başkanı olarak şöyle mutlu oluyorum, hem Amasra’da hem Safranbolu’da, diğer kardeş kent olarak başka yerlere de hizmetlerimiz oldu. Burada bankların üzerinde hem Amasra Belediyesi yazıyor, hem Çankaya belediyesi yazıyor. Ben bundan şöyle mutlu oluyorum,

“Çankaya, ‘Mustafa Kemal Atatürk’ demek, Çankaya ‘Cumhuriyet’ demek”

Çankaya adı değerli dostlarım Çankaya, ‘Mustafa Kemal Atatürk’ demek. Çankaya ‘Cumhuriyet’ demek nedenle Çankaya nerede yazıyorsa orada Mustafa Kemal Atatürk’ü Cumhuriyeti, demokrasiyi, özgürlüğü görüyorum nedenle Çankaya ismi çok farklı bir isim. Önümüzde bir seçim var, Çankaya olarak ilçe başkanımız da burada. Bizim bir derdimiz var, inşallah o dert de önümüzdeki seçim çözülecek. Çünkü Cumhurbaşkanlığı Köşkü de tekrar Çankaya’ya gelecek. Ait olduğu yere, Mustafa kemal Atatürk’ün mirası olan ait olduğu yere, köşkün olduğu yere önümüzdeki seçimler sonucunda yeni Cumhurbaşkanımızla Atatürk’ün köşkünde, Atatürk’ün evinde oturacak. Onu tekrar Çankaya’ya hep birlikte getireceğiz.

“Amasra’ya 5 milyon liralık bir hizmette bulunduk”

Çankaya Belediyesi olarak Amasra’ya 5 milyon liralık bir hizmette bulunduk. Toplam alanı 8 bin 200 metrekare olan bir alanı yenilemiş olduk. Bu alan içerisinde 2 tane çocuk oyun parkı, sahil yürüyüş yolu, Barış Akarsu Parkı’nın yenilenmesi, Kent Meydanı’nın yenilenmesi, Amfi Tiyatro’nun yenilenmesi, belediyeden otopark alanı ve müzemize kadar olan bütün bölgede yenileme çalışmalarının yapılması oldu. Tabi bunu yaparken altyapı da yapıldı. Elektrik altyapıları ve sulama altyapıları, otomatik sulama tesisi kuruldu ve burada otomatik sulama olacak burada. Bütün bu altyapılar bu hizmetle yapılmış oldu. Güzel Amasra’mıza Recai Başkanla bu yaptığımız katkımızın hayırlı olmasını diliyorum. Sevgili Ankaralılar, Çankayalılar buraya geldiklerinde kendilerini görmüş olacaklar. Ve bundan son derece mutlu olacaklar. Ve aynı zamanda Amasra’mıza bu güzel hizmeti kazandırdığı için, sevgili Amasralı kardeşlerimi bu güzel yerleri, güzel günlerde kullanmalarını diliyorum. Amasra’nın güzelliğine bir nebze olsun güzellik kattıysak bu Çankaya’nın da onurudur.”

Bankoğlu: “Partimizin bu belediyecilik anlayışıyla gurur duyuyoruz”

Amasra Belediye Başkanı Çakır, konuşmasının sonunda Taşdelen’e belediyesinin ve Amasralıların minnettarlığının simgesi olarak hediye verdi ve teşekkür etti.

Amasra’ya yapılan tüm bu yatırımların bir başlangıç olduğunu söyleyen CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, “İnsanın doğayla ve günlük yaşamla ilişkisini ve çağdaş şehircilikle buluşturan, hizmetlerinin en iyi örneklerinden biri ve partimizin bu belediyecilik anlayışıyla gurur duyuyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Bey de iki gündür Kastamonu’daydı. İnşallah yakında, Sayın Belediye Başkanımız Recai Çakır, Ekrem Bey’le beraber ortak bir projenin müjdesini sizlerle paylaşacak. Bizim partimiz, betonu yükselen değer yapmaya çalışanlara karşı insanların yaşadığı yerle olan ilişkisini ve aidiyetini güçlendirecek projelerle geliyor. Amasra’nın tarihi ve kültürel değerine yakışan ve antik limana komşu olan bu alanı sadece Amasralı hemşerilerimiz değil, yerli ve yabancı turistlerimiz de çok keyifli bir şekilde kullanacaklar diye ümit ediyorum.

“Yapılan hizmetler hayırlı uğurlu olsun”

Doğaya saygıyla yapılan bu çalışmaya emeği geçen Çankaya ve Amasra Belediyelerimizin çalışanlarına, teknik ve idari ekiplere, tüm personellerine bölgenin milletvekili olarak çok teşekkür ediyorum. Umarım herkesin tadını çıkaracağı bir alan olur. Biz birkaç ay önce elim bir facia yaşadık. Yeniden Amasra’da yaşadığımız bu faciada kaybettiğimiz madenci kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum. Biz kötü günlerde de güzel günlerde de hep birlikte omuz omuz ayız. Öyle de olmaya devam edeceğiz. Yapılan hizmetler hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Torun: “Hep böyle sevinçli günlerde…”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, böyle bir açılışta bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Böyle güzel ve anlamlı bir açılışta bulunmaktan son derece mutluluk duyuyorum. Ayrıca sizlere sayın genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını ve sevgilerini iletiyorum. Ayrıca 14 Ekim’de maalesef 42 şehidimizi toprağa verdik. Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Tüm Amasra’mıza da tekrar başsağlığı diliyorum. Allah böyle acı günleri bir daha yaşatmasın. Hep böyle sevinçli günlerde, özel günlerde buluşalım. Bugün iki kardeş belediyemizin çok önemli bir birlikteliğine tanık oluyoruz. Alper başkanımın ifade ettiği gibi, biz birçok belediyemizle kardeşlik protokolleri yaptık. Bazılarında sonuç aldık, bazılarında istediğimiz noktayı yakalayamadık. Ama burada güzel bir işbirliğinin, güzel bir birlikteliğin eserini görüyoruz. Bunu görmekten de son derece mutlu olduğumu ifade ediyorum. Sayın Çankaya Belediye Başkanım, Atatürk’ün şehrinin belediye başkanım emeğinize sağlık. Bütün ekibinize teşekkür ediyorum. Amasra Belediye Başkanıma da böyle bir projede birlikte olduğu için ve böyle bir projeyi ortaya koyduğu için kendisine de ayrıca teşekkür ediyorum sağ olsun var olsun.

“Belediyelerimiz gerçekten harikalar yaratıyor”

Aysu vekilim bir şey söyledi. ‘İstanbul büyükşehir belediyede bekliyoruz’ dedi. Sayın milletvekilim, parti meclis üyem, Cumhuriyet meydanı düzenlemesi de İstanbul Büyükşehir Belediyemiz tarafından gerçekleştirilecek. O da Amasra’mıza şimdiden hayırlı olsun diyoruz. O da en kısa sürede başlayacak. Sayın Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ‘na da çok teşekkür ediyoruz bu vesileyle. Belediyelerimiz gerçekten harikalar yaratıyor. Burada çok değerli belediye başkanlarımız var. Bütün belediye başkanlarımız harikalar yaratıyor. Her türlü olumsuzluğa rağmen, Bu cebellut iktidarın bütün kamu kaynaklarını kendilerine kapatmasına rağmen inanılmaz işler yapıyor. Şeffaf uygulamalarıyla, hesap veren anlayışlarıyla ve hizmetlerini öncelikleyerek, hiç kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden yaptığı çalışmalarla gerçekten bizlere gurur veriyor.

“Hakkımızı zorla alıyoruz”         

Yerelden genele bu köprüyü kuracağız. Onların başarısı inşallah bize, gelen iktidarın da yolunu açacak. Her kuruşun kıymetini bilerek hizmet veriyorlar. Ben biliyorum. Çünkü onların zorluklarına her zaman tanığım. Hiçbir bakanlık hibe vermiyor. Belediyeler birliği bile o yeterli katkıyı vermiyor. Hakkımızı zorla alıyoruz. Diğer bakanlıklar zaten olduğu gibi diğer cumhur ittifakı belediyelere veriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaynaklarının %97’sini cumhur ittifakına veriyor. Bu adaletsizlik bu haksızlık değil mi? İşte bu haksızlığa bu hukuksuzluğa inşallah yapılacak il seçimle hep beraber son vereceğiz ve halkın iktidarını göreve getireceğiz. Bu ülkenin kaynakları hepimize fazlasıyla yeter. Yeter ki kaynakları yerinde kullanalım. Vatandaşlarımızı ayrıştırmayalım aynı belediyelerimiz gibi. Millet ittifakının belediyeleri ve bizim belediyelerimiz gerçekten harikalar yaratıyor ve bunu da her yerde ortaya koyuyor. Sizin evladınız, büyük sanatçı Barış Akarsu’nun da bu parka isminin verilmesi ve onun isminin de yaşatılması çok kıymetli, Tekrar rahmet diliyoruz, mekânı cennet olsun. Önümüzde bir yüz gün kaldı. Bu yüz gün de durmadan çalışacağız. Her yerde çalışacağız ve Türkiye’nin gerçeklerini ortaya koyup sorunlarımızın da nasıl çözüleceğini aktaracağız. Çözülemeyecek hiçbir sorunumuz yok. Bu ülkenin sorunlarını çözecek, sermaye birikimi de var insan kaynağı da var. Tek sorun 20 yıldır bu ülkeyi yöneten iktidarın yanlış tercihlerde bulunmasında, yandaşı zengin etmesinde ve sarayın beslemelerini gözetmesinde. Bu saltana son verdiğimizde, halkın iktidarını kurduğumuzda göreceksiniz refah içinde, barış içinde ve huzur içinde yaşayacağız. Hep güzel günlerde yaşayacağız, geliyor gelmekte olan.”

Açılış programının devamı ise Gündoğan’ın sahne performansı ile oldu. Grup Gündoğan, açık hava konserinde sevilen parçalarını seslendirdi.

 

Amasra'da görkemli açılış!
Amasra'da görkemli açılış!
Amasra'da görkemli açılış!
Amasra'da görkemli açılış!
Amasra'da görkemli açılış!
Amasra'da görkemli açılış!
Amasra'da görkemli açılış!