ALDATMAZ: 'BARTIN IRMAĞI'NI DÜNYA TURİZMİNE KAZANDIRACAĞIZ'

AK Parti Bartın Milletvekili Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz yapımı tamamlanan barajların ardından Bartın Irmağı'nın turizme kazandırılması için hiçbir engelin kalmadığını ifade ederek, '464 Milyon 778 bin TL bedel ile ihalesi gerçekleştirilen Islah Projesiyle beraber ırmağımızı dünya turizmine kazandıracağız.' Dedi.

ALDATMAZ: 'BARTIN IRMAĞI'NI DÜNYA TURİZMİNE KAZANDIRACAĞIZ'

 

AK Parti Bartın Milletvekili Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz beraberinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Başkanı Yaşar Arslan ve Milletvekili Adayı Turhan Kalaycı ile birlikte Bartın Irmağında tekne ile incelemelerde bulundu.

Bartın Irmağı ile ilgili projelerini Bakan Yardımcısı Demircan’la paylaşan Milletvekili Adayı Aldatmaz, Bartın Irmağının tüm dünyaya tanıtılacağını ve şehir için çok önemli bir turizm potansiyeline dönüşeceğini söyledi.

Milletvekili Adayı Aldatmaz konuya ilişkin açıklamasında, Türkiye’nin en büyük ırmak ıslah projelerinden biri olan ve 464 Milyon 778 bin TL bedelle ihalesi yapılan Bartın Irmağı ve Yan Kolları Islah Projesinin startının verildiğinin altını çizdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan da Bartın Irmağı Islah Projesi başta olmak üzere Bartın’da turizme yönelik tüm çalışmaların bugüne dek olduğu gibi yeni dönemde de güçlü bir şekilde desteklenmeye devam edileceğini söyledi.

Bartın Irmağı’nı dünya tanıyacak

Milletvekili Adayı Aldatmaz konuya ilişkin yaptığı açıklamada Bartın Irmağının artık seller ve taşkınlarla değil turizm ile anılacağını ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı Bartın’ımız için yeni fırsatların kapısı olacak. Bizler bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirerek şehrimizin yeni eserlere ve yeni dev yatırımlara kavuşmasının öncüsü olacağız. Öncelikli olarak ilimizde yeni istihdam alanlarının oluşması ve yatırımcıların ilimize çekilmesi  noktasında üzerimize düşeni layıkıyla yerine getireceğiz. Yine ilimizin doğal güzelliklerini turizme kazandırma noktasında da çok ciddi atılımlar ve çalışmalar yapacağız. Önceliklerimizden biri de ilimizin yegane değeri Bartın Irmağı’nın turizme kazandırılması olacak. Kirazlıkköprü Barajı ve Kozcağız Barajı gibi ilimize kazandırılan devasa yatırımlar ile Bartın Irmağı’nın turizme kazandırılması noktasındaki engeller ortadan kalktı. Artık ırmağımız taşkın ve sel korkuları yaşatmayacak. Türkiye’nin en büyük ırmak ıslah projelerinden biri olan ve 464 Milyon 778 bin TL bedelle ihalesi yapılan Bartın Irmağı ve Yan Kolları Islah Projesi de tamamlandığında ırmağımız eşsiz güzelliği ile birlikte ilimizin marka değeri olacak. Bizim de görevimiz ırmağımızı bölge ve ülke turizmine kazandırırken aynı zamanda dünyaya tanıtmak olacak. Islah çalışmalarıyla başlayacak bu hareket ırmağımızın çevre düzenlemesi ile devam edecek. Nihai nokta ise ırmağımızda su sporlarının, bireysel kano gezilerinin yapılmasıyla şekillenecek. Irmağımızda uluslararası su sporları ve yarışları yapılabilmesi için de gereken tüm çalışmaları yapacağız. Bartın Irmağı artık sellerle, taşkınlarla değil doğal güzelliği sayesinde kazandığı turizm potansiyeli ve ağırladığı yerli yabancı turistlerle anılacak.” Dedi.

On binlerce turist çeken turizm destinasyonuna dönüşecek

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın da Bartın Irmağına ve çevresindeki yeşil doğaya hayran kaldığını söyleyen Aldatmaz, “Sayın  Bakan Yardımcımız Demircan’ın ilimizin yegane değeri Bartın Irmağının turizme kazandırılması noktasındaki her çalışma ve projemizi güçlü bir şekilde destekleyeceklerinin sözünü vermesi bizleri daha da umutlandırarak duyduğumuz heyecanı katladı. Bir kez daha altını çizerek ifade etmek isterim ki Bartın Irmağı ıslah çalışmalarının ardından kazanacağı değerle dünyanın ilgisini çeken ve dünyanın dört bir yanından on binlerce turist çeken bir turizm destinasyonuna dönüşecek. Bartın Irmağının oluşturacağı turizm cazibesi ile kazanan da Bartın olacak. Türkiye Yüzyılı Bartın’ımızın yüzyılı olacak” Şeklinde konuştu.

Sahillerimiz turizmde marka olacak

Aldatmaz açıklamasının devamında ise, “AK Parti iktidarları döneminde ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Bartın’da da 80 yılda yapılamayan eserler yapılıp yatırımlar alındı. Ulaşımdan eğitime, turizmden sağlığa kadar her alanda devrim niteliğindeki bu dev eser ve hizmetler yeni dönemde de artarak devam edecek. İlimizde inşa ve kurulum çalışmaları devam eden Katı Atık Bertaraf Tesisi de hizmete alındığında İnkumu tepesi çöplük olmaktan kurtulacak. O bölgede yeni turizm alanları oluşacak. İnkumu tünel projemizi de hızla hayata geçirerek İnkumu’nu kısa bir zaman içinde Bartın’ın sahiline dönüştüreceğiz. İnkumu ile birlikte İlimizin kıyı şeridi boyunca tüm sahillerimizi turizmde marka sahillere dönüştüreceğiz. Amasra Yolcu Limanı’na yanaşan dev kurvaziyerlerle ilimize gelecek olan onbinlerce yabancı turisti Bartın Irmağı ile birlikte sahillerimizde de misafir edebileceğiz. Küre Dağları Milli Parkı’ndan en iyi şekilde yararlanacağız. Ulus’un Uluyaylası’nı, Arıt’ın Zoni Yaylasını, Kumluca’nın Kokurdan-Gezen yaylalarını, Kurucaşile’nin Aydos ormanlarını da turizme kazandıracağız. Bacasız sanayi turizm, binlerce insanımıza iş ve aş olacak. Fırsat bekleyen gençlerimiz ve aile ekonomilerine katkı sunmak için çalışmak isteyen kadınlarımız için turizm destinasyonlarının çeşitliliği fırsat ve iş kapıları aralayacak. Yeni dönem için halkımız ‘durmak yok yola devam’ diyecek ve bizlerde ilimizin kalkınması, gelişmesi ve tüm değerleriyle Türkiye Yüzyılı’nın fark yaratan şehirleri arasında yer alması için çalışacağız.” İfadelerinde bulundu.

ALDATMAZ: 'BARTIN IRMAĞI'NI DÜNYA TURİZMİNE KAZANDIRACAĞIZ'
ALDATMAZ: 'BARTIN IRMAĞI'NI DÜNYA TURİZMİNE KAZANDIRACAĞIZ'
ALDATMAZ: 'BARTIN IRMAĞI'NI DÜNYA TURİZMİNE KAZANDIRACAĞIZ'
ALDATMAZ: 'BARTIN IRMAĞI'NI DÜNYA TURİZMİNE KAZANDIRACAĞIZ'
ALDATMAZ: 'BARTIN IRMAĞI'NI DÜNYA TURİZMİNE KAZANDIRACAĞIZ'
ALDATMAZ: 'BARTIN IRMAĞI'NI DÜNYA TURİZMİNE KAZANDIRACAĞIZ'