Akın'dan Aldatmaz'a 'seçim adayı' göndermesi

Bartın'daki basın kuruluşları ve gazetecilerle sahurda bir araya gelen MHP Bartın Milletvekili Adayı Cemal Akın, üstü kapalı da olsa 2019 Yerel seçimlerinde olduğu gibi 14 Mayıs seçimlerinde de en güçlü rakibi olarak görülen AK Parti Bartın Milletvekili Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz'ı eleştirdi. 'Biz sadece seçim zamanı ortaya çıkan biri değiliz.' diyen Akın, yerel seçimlerin ardından pek siyasi arenada görünmeyen Aldatmaz'ı seçimlerde ortaya çıkan bir aday olarak nitelendirdi. Cemal Akın, '5 sene sona gelelim' ya da '4 sene sonra halka merhaba' diyelim meselesi yok bizde' sözleriyle de adayların açıklandığı 9 Nisan'dan önce seçim çalışmalarına başladıklarını ve o günden bugüne halkla her zaman iç içe olduklarını kaydetti.

Akın'dan Aldatmaz'a 'seçim adayı' göndermesi

MHP Bartın Milletvekili Adayları Cemal Akın ve Sezai Hangişi, sahurda Bartın’daki basın kuruluşları temsilcileri ve gazetecilerle bir araya geldi. Sahurda gazetecilerle sohbet eden Cemal Akın, konuşmasında da Bartın Belediye Başkanı olarak görev yaptığı 14 yıllık süre de dahil 50 yıllık siyasi hayatı boyunca Bartın’a hizmet eden ve her zaman halkın içinde olan bir aday olduğunu vurguladı. Akın, bu noktada  2019’daki Yerel Seçimlerde 146 oyla seçimi kazandığı en güçlü rakibi AK Parti Bartın Milletvekili Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz’ı üstü kapalı da olsa eleştirdi. Aldatmaz’la bu kez 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı olarak karşı karşıya gelen Akın, “Yıllarca bu işi yaptık. Köylere, bayramlara, ev sohbetlerine gittik. Muhabbetler ettik. Yeni değiliz. Sadece seçim zamanı ortaya çıkan biri değiliz. Her gün çalıştık. Her gün halkla iç içeyiz. “5 sene sona gelelim” ya da “4 sene sonra halka merhaba” diyelim meselesi yok bizde” diyerek yerel seçimlerin ardından pek siyasi arenada görünmeyen Aldatmaz’a “Seçim adayı” göndermesi yaptı.

“Sadece seçim zamanı ortaya çıkan biri değiliz”

Milletvekili adaylarının açıklandığı 9 Nisan tarihinden çok önce seçim çalışmalarına başladıklarını ifade eden Cemal Akın şöyle konuştu:

“Bartın Belediye Başkanı olduğum günden bugüne kadar bir çok çalışmayı gerçekleştirdik. Aynı zamanda adayların açıklanacağı tarihe kadar da yine seçim çalışması anlamında bir çok çalışmayı yaptık. Her ne kadar adaylar 9 Nisan’da belli olduysa da bizim adaylarımız belliydi. İkinci sıra adayımız da belliydi. Bu bizim rutin çalışmamız. Bu birazda aslında hızlandırılmışı. Yıllarca bu işi yaptık. Köylere, bayramlara, ev sohbetlerine gittik. Muhabbetler ettik. Yeni değiliz. Sadece seçim zamanı ortaya çıkan biri değiliz. Her gün çalıştık. Her gün halkla iç içeyiz. “5 sene sona gelelim” ya da “4 sene sonra halka merhaba” diyelim meselesi yok bizde.

“Bayramdan sonra projelerimizi açıklayacağız”

İnşallah vekil olursak da Bartın’da özellikle istihdam anlamında bir çalışma yapmak lazım. Orta ölçekli sanayi bölgelerini yapmadan, organize sanayi bölgesinin ikincisini yapmadan teşvikli bölgeyi 4’e, 5’e indirmeden asla bu iş gerçekleşmez. Tarım ve turizmden bahsetmiyorum. Bartın’da bizim mücavir alan bölgelerimize bazı köylerin de dahil olmasıyla nüfusumuz arttı. Biz 320 bin nüfusa göre imar yaptık. Muhakkak bunu geliştirmemiz ve büyütmemiz gerekiyor. Gelişmiş bir Bartın, güçlü bir Bartın, büyük bir Bartın olsun diyoruz. Projelerimizi de buna göre gerçekleştiriyoruz. Projelerimiz elimizde var. Arkadaşlarımız çalışmalarını yaptı. Bayramdan sonra da büyük bir toplantı yaparak projelerimizi açıklayacağız.

“Derdim makam değil, makamı bırakıp aday oldum”

Bartın’ımıza 14 sene hizmet ettik. 50 yıllık bir siyasi hayatımız var. Allah bize nasip eder ve bize görev verilirse hizmet etmeye devam ederiz. Benim zaten derdim makam değil. Biz zaten makamdaydık. Makamı bırakıp da vekil adayı olduk. Milletimizin hizmetkarı olmak için geliyoruz. Bu hizmetleri Allah inşallah Sezai Başkanıma da bize de nasip eder.”

Hangişi: “Kamu hizmetimizdeki tecrübelerimi Bartınlılar için kullanmak istiyorum”

MHP 2. Sıra Milletvekili Adayı Sezai Hangişi de sahurda kamuda hizmet ettiği süre içerisinde kazandığı tecrübeleri bundan sonra Bartın halkına hizmet etmek için kullanmak istediğini söyleyerek “Öğretmenlik ve sendikacılık hayatımdaki kamu sektöründeki hizmet anlayışımızı şimdi bütün Bartın halkına hizmet etmek amacıyla yola çıktık. Allah hakkımızda hayırlısı eylesin. Çıktığımız bu yola bizde inandık. İnançlı bir şekilde yola çıktı. Gayret bizden başarı Allah’tan. Adım gibi inanıyorum bizlere görev tevdi edildiğinde layıkıyla, azimli bir şekilde ilçesinden köyüne kadar tüm Bartın halkına hizmet edeceğiz. İnşallah Bartın halkı da bize bu konuda teveccüh gösterir ve destek verir. Oylarıyla bizlere vekilliği nasip ederse bizde gerekeni yapacağız” dedi.

 

Akın'dan Aldatmaz'a 'seçim adayı' göndermesi
Akın'dan Aldatmaz'a 'seçim adayı' göndermesi
Akın'dan Aldatmaz'a 'seçim adayı' göndermesi
Akın'dan Aldatmaz'a 'seçim adayı' göndermesi
Akın'dan Aldatmaz'a 'seçim adayı' göndermesi