Akın İstanbul'daki Bartınlılarla buluştu

İstanbul TÜYAP'ta düzenlenen 26. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına katılan MHP Bartın Milletvekili Adayı Cemal Akın, fuarda ziyaretçilere ağda tatlısı ikram etti. Fuardaki diğer stantları gezen Akın, İstanbul'daki Bartın derneklerinin başkan ve yöneticileri ile de iftarda bir araya geldi. İstanbul'daki temaslarında Cemal Akın'a Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu da eşlik etti.

Akın İstanbul'daki Bartınlılarla buluştu

MHP Bartın Milletvekili Adayı Cemal Akın ve Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu Emitt Fuarına katıldı. Turizm sektörünün önemli fuarlarından olan ve 12-15 Nisan'da İstanbul TÜYAP'ta düzenlenen 26. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı açıldı. Bartın Standını ziyaret eden Akın burada Başkan Fırıncoğlu’yla birlikte fuara katılanlara Bartın’ın meşhur Ağda Tatlısı’nı ikram etti. Fuar ile ilgili açıklama yapan AKIN “Belediye Başkanlığımız döneminde hemen hemen her yıl katılarak ilimizin doğal ve tarihi değerlerini turizm profesyonellerine ve katılımcılarına tanıttığımız fuarın ilimizin turist potansiyelinin artmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Bu güzel standın hazırlanmasına emeği geçenleri kutluyorum” dedi. Bartın standına gelen misafirlere ev sahipliği de yapan Akın ve Fırıncıoğlu daha sonra diğer illerin stantlarını gezdi.

İstanbul’da büyük buluşma

Cemal Akın ayrıca  İstanbul’da bulunan Bartın derneklerinin başkan ve yöneticileri ile iftar yemeğinde buluştu. Küçüksu Kasrı’nda düzenlenen iftar yemeğine Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ile birlikte katılan Akın, büyük ilgi ve coşku ile karşılandı. 60 kişilik iftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Cemal Akın “Hepinizin bildiği gibi 2009 senesinde Allah nasip etti. Belediye Başkanı olduk. O günden bu güne kadar hizmet etmeye çalıştık. 14 yıl boyunca gerek Bartın’da gerekse il dışında yaşayan bütün dostlarımızın emrine amade olduk. Şimdi de milletvekili adayı olarak karşınıza çıktık. Allah nasip eder, sizler ve halkımız teveccüh buyurursa bu gerçekleşir. Çalışmalarımız devam ediyor. 260 köyümüzün 200’ünü üçer sefer ziyaret ettik. Bartın’da binlerce dostumuzla sohbet ettik. En önemlisi biz hemen telefonun bir ucundayız. Kapısı her zaman açık bir yapıdayız. Biz üç dönem Belediye Başkanlığını kazandık rozetleri çıkardık, nerelisin, adın ne, görüşün de demeden hizmet etmeye çalıştık. 11 yıl MHP İl Başkanlığı, 6 yıl MYK üyeliği yaptığımda da bu üç soruyu sormadım. Siyaseti ben insanlara hizmet edebilmek uğruna bir araç olarak görüyorum. 1977-1984 arası üniversite yıllarımda İstanbul’daydım. O zaman çok az Bartınlı vardı İstanbul’da. Bugün 98 bin Bartınlı kardeşimiz İstanbul’da yaşıyor. Bize gelen dostlarımız iş istiyor, aş istiyor. Bunlara olumlu cevap verememekten ıstırap duyuyorum. Belediye Başkanlığı dönemimde Filyos geliyor diye 70 milyon metrekare imar yaptım. 7 yılımızı aldı. Yapmasaydık bir yedi yıl sonraya kalacaktı ki Filyos’u kaçıracaktık. Filyos devasa bir proje. Şu anda 4 bini denizde 3 bini sahada 7 bin kişi çalışıyor. Bu sayı 12 bine çıkacak. Filyos’ta çalışsınlar, Bartın’da ikamet etsinler, orada kazansınlar, Bartın’da harcasınlar istiyoruz. Ekonomimizin gelişimini arzulamıştım. Bu gerçekleşiyor şu anda” dedi.

“Dallıca’daki bir alanı sanayi bölgesi olarak ayırdık”

Bartın’da orta ölçekli sanayi bölgesi kurulmasının önemine vurgu yapan Akın “Dallıca’da 505 bin metrekare bir alanı orta ölçekli sanayi bölgesi olarak imar planında ayırdık. Parselasyon yapılıp yakın zamanda satışı olacak, en az 4 bin kardeşimizin çalışabileceği alan haline gelecek. Filyos’un yan sanayisi diğer illere gitsin istemiyorum” dedi.

“Bartın büyüsün istiyorum”

Büyük Bartın’ı hedeflediklerini anlatan Cemal Akın “Bartın büyük olsun, bizim olsun diyoruz. Küçük olsun benim olsun zihniyetini asla kabul etmiyorum. Güçlü Bartın, büyük Bartın olsun. Türkiye büyüyor, Bartın da büyüsün istiyorum. Bu noktada da aday oldum. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler hayırlara vesile olsun” dedi.

“Bartınlı dostlarımıza sevgi, saygılarımızı sunuyoruz”

İftar yemeği sonrası samimi bir ortamda sohbet ettiklerini de belirten Akın, programa yönelik yaptığı değerlendirmede ise “İstanbul’da bizim için çok özel ve güzel bir Ramazan akşamında, çok kıymetli dostlarımızla iftarımızı yaptık. Bartın Belediye Başkanımız Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ile birlikte, İstanbul’da bulunan Bartın Derneklerinin birbirinden kıymetli başkanları ve yöneticileri ile aynı sofrayı paylaşarak iftar yapmak bizi ziyadesiyle mutlu etti. Yıllardır memleketlerinden ayrı gurbette yaşayan hemşehrilerimizin birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olması için özveri ile gayret gösteren tüm dernek başkan ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Bu akşam İstanbul’da esen Bartınlılar birlik ve beraberlik rüzgârı hepimize esenlikler getirsin inşallah. Allah hepsinden razı olsun. İstanbul’da yaşayan yaklaşık 100 bin Bartınlı dostlarımıza sevgi, saygı ve selamlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Akın İstanbul'daki Bartınlılarla buluştu
Akın İstanbul'daki Bartınlılarla buluştu
Akın İstanbul'daki Bartınlılarla buluştu
Akın İstanbul'daki Bartınlılarla buluştu