Akın 'Büyük Bartın'da işsizlik olmayacak'

MHP Bartın Milletvekili Adayı Cemal Akın yerel yönetimler düzeyinde şehrin temel meselelerini çözüme kavuştururken gelecek 50 yılın planlamasına hizmet eden imar planını da tamamlandıklarını söyledi. Akın 'Milletvekili olarak ilimizi güçlü bir elle temsil edip Bartın'ın önündeki genel meselelerin çözümü noktasında görev almak istiyoruz. Halkımızın desteğiyle göreve geldiğimizde işsizliğin olmadığı 'Büyük Bartın' için çalışacağız' dedi.

Akın 'Büyük Bartın'da işsizlik olmayacak'

MHP Bartın Milletvekili Adayı Cemal Akın seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Gerçekleştirdiği ziyaretlerin yanı sıra katıldığı programlarda da ‘Büyük Bartın’ hedefini yineleyen Akın projelerini anlatarak vatandaşlarla istişarelerde bulunuyor.

“Kentin temel meselelerini çözdük”

Bartın Belediye Başkanlığı görevi süresince kentin temel meselelerini çözüme kavuştururken Bartın’da 2 milyar 200 milyon TL’lik çalışma yaptıklarını söyleyen Akın, “Bartın haklının takdirleriyle Belediye Başkanlığı görevine geldiğimizde belediye mali sıkıntılar içindeydi. Personel maaşları ödenemez durumdaydı. Yine Bartın’ın önünde çözüme kavuşması gereken önemli meseleler vardı. Bunların başında hava kirliliği, su sıkıntısı ve Bartın Irmağına her gün tonlarca kanalizasyon ve atık su bırakılması gibi konular geliyordu. Halkımız hatırlayacaklardır, kışın ev hanımları balkonlarına çamaşırlarını asamazlardı. Asılan çamaşırlar kül parçacıkları nedeniyle kurumadan kirlenirdi. Yine kış aylarında kent merkezinde sağlıklı bir şekilde nefes almak neredeyse imkânsız hale gelirdi. Yaz aylarında ise ilimiz merkezinde su sıkıntısı kendini gösterirdi. Kış günü de sular çamurlu akardı. Her gün üzerinde nakliye yapılabilen tek ırmak özelliğindeki doğal güzelliğimiz Bartın Irmağına tonlarca kanalizasyon bırakılıyordu. Göreve geldiğimizde elimizi taşın altına koyarak doğalgazla ilgili çalışmaları başlattık. Alternatif su konusunda araştırmalarımız oldu ve Çayırköy mevkiinde yaptığımız çalışmalarla günde 14 bin ton içilebilir suyu Bartın’a kazandırdık. Bu çalışma sayesinde bugün Bartın’da su kesintileri yaşamıyoruz. Musluklarımızdan içilebilir kalitede su akıyor. Kanalizasyon arıtma konusunda ise büyük gayretlerimiz sonucu Avrupa Birliği projesi dâhilinde bir çalışma başlattık. Yüzde 85’i Avrupa Birliği tarafından karşılanan 150 milyon TL’lik proje ile Bartın Irmağı’nı kanalizasyondan, atık sulardan kurtarıp eski günlerdeki ihtişamına kavuşturduk. Özetle Bartın’ın ana meselelerini kararlı adımlarla ve gayretli çalışmalarla çözdük. Göreve geldiğimizde borçlu bir belediye devralmıştık. Milletvekili Adaylığımız nedeniyle görevi bıraktığımız gün ise kasasında 13 milyon TL nakdi olan bir belediye gerçeği var. Üstelik görevde olduğumuz süre boyunca Bartın’ımızda 2 milyar 200 milyon TL’lik çalışma yaptık” dedi.

“Büyük Bartın için çalışacağız”

Milletvekili Adayı Akın Bartın’da trafik sorununun çözümünü de içeren ve kentin gelecek 50 yılını şekillendirecek imar planı konusunda da geniş çaplı bir çalışmaya imza attıklarını ifade ederek, “Dünyanın neresine giderseniz gidin imar yapabilen, yeşil alanları korurken yeni yeşil alanlar kazandıran ve kentlerindeki trafik sorununu çözen belediye başkanları görevini en iyi şekilde yapmış sayılırlar. Biz çok büyük bir imar çalışması yaptık. 70 milyon m2’lik bir imar çalışmasını tamamlayıp Bartın’ın gelecek 50 yılına hizmet ettik. Bu imar çalışmasını yaparken trafik konusu da gündemimizdeydi. Bartın’da 10 bin nüfus varken olan yollarla 85 bin nüfus varken olan yollar aynı. 5 bin araç varken olan yollarla 55 bin araç varken olan yollar da aynı. İşte bu noktada yeni bir imar çalışması yapılması gerekiyordu. Biz de üzerimize düşen sorumluluk bilinciyle hareket ettik. Yeni imar planında 15 köprü planlandı. Bunlardan biri TOKİ Köprüsü, 2’si yaya köprüsü ve 12 tane daha köprü var. Bartın ilimiz içinden ırmakların geçtiği bir kent ve imar planı yapılırken yeni yollar gibi köprüleri de planlamanız gerekiyor. Biz tüm bu planlamaları yaptık. Yerel ölçekte Bartın’ın trafik sorununu çözecek adımları attık. Bundan sonrası genel çalışmalarla hallolacak. Karayolları ve DSİ gibi kurumlarca yürütülecek bu çalışmaları da ilin Milletvekilleri takip edecek. İşte biz Milletvekili Adayı olarak Bartın’ın yerel yönetimlerin üzerinde yer alan meselelerinin de çözümüne talip olduk.  İnşallah halkımızın desteğiyle göreve geldiğimizde Bartın’ın trafik sorunu gibi, işsizlik sorunu gibi tüm meselelerini çözmeye talibiz. Yerel düzeyde yapılması gereken tüm çalışmaları yaptık. Şu dakikadan sonra ilimizi güçlü bir elle temsil edip Bartın’ın önündeki meselelerin çözümü noktasında görev almak istiyoruz. Halkımızın desteğiyle göreve geldiğimizde işsizliğin olmadığı ‘Büyük Bartın’ için çalışacağız” ifadelerinde bulundu.

“Bartın’ın 50 yıllık geleceğini hazırladık”

Bartın’daki işsizlik ve göç sorununun çözümüne odaklanarak atılması gereken tüm adımları da atacaklarını kaydeden Akın, “Bugün sadece İstanbul’da 98 bin Bartınlı hemşehrimiz var. Hepsi burada iş bulamadıkları için İstanbul’a göç etmiş durumdalar. Tekirdağ’da, Edirne’de, Nallıhan’da, Beypazarı’nda, Antalya’da ve daha birçok ilimizde Bartınlı hemşehrilerimiz yaşıyor. Bartın hasreti çeken insanlarımız var. Biz istiyoruz ki gurbette yaşayıp Bartın’a dönmek isteyen vatandaşlarımız için ilimizde yeni istihdam alanları oluşturulması gerekiyor. Şehir dışında yaşayan vatandaşlarımızın arzusu da memleketlerine dönüp kendi topraklarına yaşam sürüp hayatlarını geçindirebilmek. Biz sadece Bartın’da yaşayan hemşehrilerimizin değil aynı zamanda gurbette yaşayan hemşehrilerimizin de sorumluluğunu üzerimize alacağız. Onlar içinde gecemizi gündüzümüze katacağız. Belediye başkanlığı dönemimizde Bartın’ın 50 yıllık geleceğini hazırladık. İmar planı ile yeni sanayi bölgelerini hazırladık. Milletvekili olarak göreve geldiğimizde Bartın’da yeni istihdam alanları oluşturacak sanayi bölgelerini mutlaka ilimize kazandıracağız. İnatla bu konunun üzerine düşeceğiz ve ne gerekiyorsa yapacağız. Halkın yararına olan tüm işler için bir an dahi durmadan koşacağız. İstiyoruz ki Bartın’da doğan çocuklar yetişkin olduklarında Bartın’da çalışmaya devam edebilsinler. İşsizlik nedeniyle göç etmek zorunda kalmasınlar. Yine farklı şehirlerde yaşayan ve memleketlerine dönmek isteyen insanlarımızda burada iş-aş imkânına kavuşabilsinler” dedi.

“Herkes için çalışan bir milletvekili olacağız”

Akın açıklamasının devamında ise, “Bizim çalışmalarımızda önce iş önce aş meselesi olacak. Bartın’da mutlaka ama mutlaka yeni istihdam alanları oluşturacağız. Bunun mücadelesini vereceğiz. Yatırımcılara  sadece yer göstermekle kalmayacağız. Bartın’ı yatırım da ve yaşamsal imkânlarda cazip hale getirerek yatırımcıyı bu bölgeye çekeceğiz. Yanı başımızda Filyos gibi çok önemli bir bölge var. 10 yıldır bu bölgedeki çalışmaları takip ediyor ve Bartın’ımızın Filyos bölgesinden en iyi şekilde yararlanabilmesi için mücadele veriyorum. Her platformda da bu konuya dikkat çekiyor ve gündeme getiriyorum. Filyos’ta 25 milyon ton yükleme kapasitesine sahip bir liman var. Bartın Limanı’nın 12 katı büyüklüğünde bir liman. 6 milyon m2 endüstri bölgesi var. Bu yeni fabrika alanları demek. Bu bölgede Karadeniz gazının işleneceği tesisler var. Bu devasa projeden Bartın’ın mutlaka yararlanması gerekiyor. Bizde bu yönde planlarımızı yaptık. Milletvekili olarak göreve geldiğimizde herkesin Milletvekili olarak hizmette olacağız. Tıpkı belediye başkanlığı görevimizde olduğu gibi kimseyi ve hiçbir kesimi siyasi görüşü nedeniyle ayrıştırmayacağız. Biz insanımıza hizmetin memleketimize hizmet olduğu ve yine memleketimize hizmetin insanımıza hizmet olduğu bilinci ile çalışacağız. Herkesi kucaklayan, herkese sarılan ve herkes için çalışan bir milletvekili olacağız. Bunun sözünü veriyoruz. Bartın’ ı geliştirecek, Bartın’ı büyüteceğiz. İnsanlarımız Bartın’da iş imkânlarına sahip olacak. İşsizlik nedeniyle göç etmek zorunda kalmayacak” şeklinde konuştu.