Akgül'den Tunç'a Çanakçılar Köyü serzenişi

Yeniden Refah Partisi Merkez İlçe Başkanı Ayhan Akgül, Çanakçılar Köyü Sağlık Ocağının 16 yıldır kaderine terk edildiğini söyledi. Bina ve bölgeye acilen sağlık ocağı yapılmasıyla ilgili girişimlerde de bulunduklarını ifade eden Akgül, bu konuda AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'tan da söz aldıklarını belirtti ve Tunç'a 'Sayın Vekilimiz bu sözleri unuttunuz mu? Buradaki vatandaşlara verdiğiniz vaat ve sözler ne zaman yerine gelecek? Bu mağduriyet ne zaman bitecek?' diye sordu.

Akgül'den Tunç'a Çanakçılar Köyü serzenişi

Yeniden Refah Partisi Merkez İlçe Başkanı Ayhan Akgül, Çanakçılar Köyü Sağlık Ocağının 16 yıldır kaderine terk edildiğini söyledi. Zaman içerisinde köydeki sağlık ocağı hizmetlerinin Kayadibi’ne kaydırıldığını ifade eden Akgül, “2000 yılların başında ihaleye çıkan, dönemin MHP'nin başlattığı, ardından AKP'nin onların başlattığını biz yapmayız dediği kaderine terk edilmiş bir bina... 5 muhtarlık olarak 5 köyü ( Kocaköy, inciğez, çanakçılar, şükürler ve Yukarsal) ve birçok mahallesi olan 2 binin üzerinde nüfusa olan, çoğu kişinin Mevren bölgesi diye bildiği bir yer. Amasra ilçesine 22 kilometre uzaklıkta, Bartın’a 23 kilometre uzaklıkta. Burada ilk okul ve ortaokul diğer köylerden taşımalı eğitim yapılarak devam ediyor. Bu bina yapılmadan önce bir hayırsever vatandaşın aynı köy içinde boş dairesinin geçici olarak halkın sağlık hizmeti için sağlık ocağı olarak kullanılması yönünde tahsis etti. Burada 1 doktor, 1 hemşire, 1 ebe ve 1 sağlık memuru vardı, birde burası için tahsis edilen ambulans aracı vardı. Ama ambulans aracı aşağıda gördüğünüz bina bitmediği için Sağlık İl Müdürlüğünden gönderilmedi. Zaman içinde köyde ki sağlık ocağı hizmeti Kayadibi Sağlık Merkezine kaydırıldı. Burası 10 kilometre uzaklıkta, halkın araçsız gidip gelmesi neredeyse imkansız” dedi.  

Tunç’a “Bu mağduriyet ne zaman bitecek?” diye sordu

Bina ve bölgeye acilen sağlık ocağı yapılmasıyla ilgili girişimlerde de bulunduklarını ifade eden Akgül, bu konuda AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’tan da söz aldıklarını belirtti ve “Bizlerin de öncülüğünü yaptığımız dernek aracılığıyla bu bina hakkında ve bu bölgeye acilen sağlık ocağı olması yönünde girişimler de bulunduk. Sadece bu değil grup yollarının yapılması ve bu bölgeye kapalı spor salonu kazandırılması yönünde söz aldık. Sizlerin bir çoğunun da şahitlik ettiği İstanbul’da ki Bartınlılar gecesinde ve TBMM'de makamında o dönemin 5 muhtarı ile Sayın Vekilimiz Yılmaz Tunç Bey’i makamında ziyaret ettik. Sayın Vekilimiz Yılmaz Tunç Beye buradan soruyorum bu sözleri unuttunuz mu? Buradaki vatandaşlara verdiğiniz vaat ve sözler ne zaman yerine gelecek? Bu mağduriyet ne zaman bitecek?” şeklinde konuştu.