Akdeniz'den Bartın halkına yerli esnaf çağrısı

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz, okul alışverişinin başlaması dolayısıyla Bartın halkına çağrıda bulunarak okul alışverişlerini yerel esnaftan yapmalarını istedi.

Akdeniz'den Bartın halkına yerli esnaf çağrısı

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz, Bartın halkına yaptığı çağrıda yerel ekonominin canlı kalmasının Bartın için çok önemli olduğunu ifade ederek, “Alışveriş konusunda ilimiz halkına destek olmamız lazım.”diye konuştu.

 

 

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Bartın’da öğrenci velilerinin okul alışverişi telaşı başladı. Tüm vatandaşların okul alışverişini yerli esnaftan yapması hususu önem arz etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2022-2023 eğitim öğretim yılının 12 Eylül’de başlayacağını duyurmasının ardından velileri okul alışverişi heyecanı sardı. Yeni eğitim ve öğretim sezonu öncesi okul alışverişi yapmaya hazırlanan öğrenci velilerin ve vatandaşların alışverişlerini yerli esnaftan yapmaları önem arz etmektedir. Kırtasiye malzemesinin sağlığa uygun ve kaliteli olması gerekmekte olul, kırtasiye malzemelerinin kaliteli ve hijyen olması çocuklarımız için çok önemli. Alışverişlerimizi her türlü denetimleri yapılan esnaf ve sanatkârlarımızdan yapmalıyız.

 

“Okul alışverişiyle esnaflarımıza bir nebze olsun destek olalım”

 

Bartın’da her sokakta bulunan ve her ürünü satan zincir marketler kırtasiye ürünleri de satmaktadır. Kırtasiye alışverişi için esnafımız var. Okul kıyafetleri, çanta, ayakkabı ve kırtasiye malzemeleri okul alışverişlerinin olmazsa olmazı. Bu dönemde tüm okul alışverişi ihtiyaçlarımızı, yerli esnaftan yapalım. Yerli esnaftan yapacağımız okul alışverişiyle esnaflarımıza bir nebze olsun destek olalım. Vatandaşların, okul alışverişi yaparken cebine göre hesap yapması kadar doğal bir şey yok. Ancak, alışveriş konusunda ilimiz halkına destek olmamız, yerel ekonominin canlı kalması tüm Bartın için çok önemli.

 

“En güvenilir malzemeler mahallemizin yerel esnafında bulunur”

 

Öğrencilerin sürekli kullanacağı okul malzemelerinin kaliteli ve sağlıklı olmasına her zamankinden daha çok dikkat etmeliyiz. En güvenilir malzemeler mahallemizin yerel esnafında bulunur. Alınacak kırtasiye malzemelerinin içeriğine çok dikkat edilmeli. Gerektiğinde hesap sorabileceğimiz, güvendiğimiz, tanıdığımız, nazımızın geçtiği mahalle esnafımızdan alışveriş yapılmalıyız. Böylece, hem çocuklarımızın sağlığını hem de mahalle kültürümüzü korumuş oluruz.”