AK Parti'den Tunç'a 'Aday bizden olsun' ziyareti

31 Mart yerel seçimlerine Cumhur İttifakından ortak adayla girilmesi planlanan Bartın'da MHP Bartın Teşkilatının Belediye Başkan Aday Adaylarıyla birlikte parti Genel Merkezinde resmi başvuru yaptığı esnada sürpriz bir ziyarette AK Parti Bartın Teşkilatından geldi. AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve İl Başkanı Yaşar Arslan'ın başı çektiği Ankara çıkarmasına tam kadro katılan AK Parti Teşkilatı, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u ziyaret ederek 'İttifak bizim adayımız altında olsun' önerisinde bulundu.

AK Parti'den Tunç'a 'Aday bizden olsun' ziyareti

Yerel seçimler öncesinde Bartın’da şehir merkezi başta olmak üzere tüm ilçe ve beldelerde Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi adaylık hareketliliği devam ediyor. Bu seçimlerin ana hedefi her zaman olduğu gibi Bartın Belediyesi. AK Parti, MHP ve CHP’nin daha güçlü göründüğü adaylık yarışında MHP cephesinden ilk resmi adım Çarşamba günü geldi. MHP’nin Bartın Belediye Başkan Aday Adayı ve mevcut Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, diğer belediye başkan aday adaylarıyla ve 100 kişilik bir parti teşkilatı grubuyla birlikte MHP Genel Merkezine giderek resmi başvurusunu gerçekleştirdi. Tabi MHP cephesinde bunlar yaşanırken AK Parti’den de aynı gün sürpriz bir atak geldi.

Ankara’da ittifak adayı yarışı

Cumhur İttifakından ortak adayla girilmesi planlanan Bartın’da AK Parti’den Eski İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Muhammet Köse, Dünya Şampiyonu Şennur Demir, AK Partili Belediye Meclis Üyesi ve Eski İl Başkanı Hüseyin Manav gibi isimler, Bartın Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Ancak daha sonrasında yaşanan siyasi gelişmeler ışığında kulislerde ittifak adayının MHP’den çıkacağı ve bununda Başkan Fırıncıoğlu olacağı konuşulmaya başladı. Hatta Fırıncıoğlu’nun ittifak adaylığına kesin gözle bakanlar olurken adayın MHP’den çıkmasına sıcak bakmadığı söylenen AK Parti cephesinden ise açıklama gelmese de “Hiçbir şey kesin değil” söylemleri kulislerde konuşulmaya başladı.

“İttifak adayı bizden olsun” önerisi

İşte bu gelişmeler ışığında AK Parti, ittifak adayı belirlemeden önce sürpriz Ankara çıkarması yaparak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’la görüştü. AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve İl Başkanı Yaşar Arslan’ın başı çektiği tam kadro teşkilat görüşmesinde Bakan Tunç’a “İttifaka karşı değiliz. Ama ittifak bizim adayımız altında olsun” önerisinde bulunulduğu öğrenildi. Bartın teşkilatına yakın ilgi gösteren Yılmaz Tunç’un ise yeni hükümet modelinde Cumhur İttifakı’nın önemine değinerek, AK Parti ve MHP tarafından kurulan komisyonların seçim iş birliği için çalışmalarına devam ettiğini söylediği bilgisine ulaşıldı. Tunç’un aynı zamanda komisyon çalışmalarının hazırladıkları dosyayı liderlere sunacakları, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin verecekleri karar doğrultusunda bazı şehirlerde seçim iş birliğine gidileceğini ifade ettiği de belirtildi.

Tunç’tan “Çalışma değerlendirmesi” paylaşımı

Yılmaz Tunç, bu ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından da “AK Parti Bartın Milletvekilimiz Yusuf Ziya Aldatmaz, İl Başkanımız Yaşar Arslan ve il teşkilatımızla Bakanlığımızda bir araya geldik.  Hemşehrilerimiz için güzel memleketimizde yürüttüğümüz çalışmalar, yatırım planlamaları ve projelerimiz üzerine değerlendirmelerde bulunduk. Türkiye Yüzyılı’nda, şehrimizi her alanda daha ileriye taşımak için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz” bilgisini paylaştı.