AK Parti'de şuana kadar resmi başvuru yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un açıklamasıyla 31 Mart yerel seçimleri için belediye başkanlığı, belediye meclis ve il genel meclisi üyeliği aday adaylığı başvuru sürecini başlatan AK Parti'de sürecin 22 Kasım'a uzarken AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, aday adaylarına süre hatırlatması yaptı. Ülke geneliyle birlikte Bartın'da da 22 Kasım'da sona erecek sürecin ardından 26 Kasım Pazar Günü temayül yoklaması yapacaklarını ifade eden Başkan Arslan, talep ve görüşmelerin olmasına rağmen şuana kadar AK Parti Bartın İl Başkanlığına yapılan resmi bir başvurunun olmadığını söyledi. Gazetecilerin sorusu üzerine hem MHP hem de AK Parti kanadında ittifakla ilgili çalışmaların yapıldığını belirten Arslan 'Bir ittifak söz konusu ancak şuanda tamamen sınırları çizilmiş değil' dedi.

AK Parti'de şuana kadar resmi başvuru yok

AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un açıklamasıyla başlayan 31 Mart yerel seçimleri için belediye başkanlığı, belediye meclis ve il genel meclisi üyeliği aday adaylığı başvuru süreciyle ilgili basın açıklaması yaptı. Başkan Arslan parti binasındaki açıklamada aday adaylarına süre hatırlatması da yaptı. Bu anlamda şuana kadar AK Parti Bartın İl Bakanlığına yapılan resmi bir başvurunun olmadığını ifade eden Arslan, sürecin önümüzdeki hafta hızlanacağını söyledi. Bartın nezdinde MHP-AK Parti ittifakı, 3 dönem kuralı gibi gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yaşar Arslan, bu seçimlerde ilk hedeflerinin Bartın Belediyesini kazanmak olduğunu da kaydetti. Amasra Belediyesini de almak istediklerini ve Hasankadı ile Kumluca Belediyesini de yeniden AK Parti’ye dahil etmek istediklerini belirten Arslan, şöyle konuştu:

“Terörist ve Siyonist devlet olan İsrail’in 7 Ekim’den bugüne kadar Filistinlilere yaptığı haksız ve hukuksuz katliamı kınıyoruz. Gazze’de soy kırıma uğrayan kardeşlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. Temennimiz biran önce bu katliamın son bulması. Ama maalesef bütün dünya sessiz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda tüm diplomasi yollarını kullanarak çalışıyor. İnşallah orada kalıcı ateşkes ve barış sağlanır.

“İl başkanları kampında süre uzatımı istedik”

Partimizde yaklaşan yerel seçimler dolayısıyla aday adaylığı süreci başladı. Genel Başkan Yardımcımız Ali İhsan Yavuz’un açıkladığı gibi 9 Kasım’da partimize büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkan aday adaylığıyla büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye meclis üyesi aday adaylığı ve il genel meclisi üyeliği aday adaylığı süreci başladı. İlk açıklamada belediye başkanlığıyla ilgili bu sürecin 17 Kasım’da, il genel meclisi üyeliği içinde 3 Aralık’ta sona ereceği ifade edilmişti. Ancak partimizin il başkanları kampında bizler bu sürecin biraz daha uzatılması ve temayül yoklamasının  da 1 hafta uzatılmasını istedik.

Başvurular 22 Kasım’da son, temayül 26 Kasım’da

Sayın Cumhurbaşkanımızın da bunu uygun görmesiyle belediye başkanlığı için aday adaylığı süreci 22 Kasım Çarşamba Gününe kadar uzatıldı. Bizde 26 Kasım Pazar Günü Bartın’ımızda il ve ilçe belediye başkanlığı adaylıyla ilgili temayül yoklamamızı yapacağız. Biz Bartın’da almamız gereken maksimum belediye sayısını almak istiyoruz. Bu yüzden tüm ülkemizde olduğu gibi yerel seçimler bizim içinde çok önemli. Bartın’ımızda il belediyemiz başta olmak üzere 8 belediyemiz var. Bizlerde tüm teşkilatlarımızla birlikte var gücümüzle çalışarak 8’de 8 yapmak istiyoruz.

En büyük hayal ve ideal Bartın Belediyesi

Bartın’ımız 21 yıllık AK Parti iktidarında ne yazık ki il belediyesinde ak belediyecilikle tanışmadı. Bizimde bu nedenle hedefimiz Bartın Belediye Başkanı Adayımızla birlikte Bartın Belediyesini almak. Bugüne kadar bu anlamda yapılan çalışmalar için teşekkür ediyoruz. Ancak Bartın’ı büyük projelerle tanıştırmak istiyoruz. Bu da bizim en büyük hayalimiz ve idealimiz. Kurucaşile ve Ulus İlçesinde ise belediyelerimiz partimizde. Ama Amasra Belediyemiz şuanda CHP’de. Burada da inşallah bu sefer sandıkta ipi göğüslemek istiyoruz ve Amasra’da da belediye başkanı adayımızla birlikte Amasra Belediyesini almak istiyoruz.

“Hasankadı ve Kumluca Belediyesini yeniden kazanmak istiyoruz”

Beldelerimizde de Kozcağız ve Abdipaşa Belediyesi AK Parti’mizde. Hasankadı ve Kumluca Belediyesi de MHP’de. İnşallah buralarda da AK Partili belediye başkanımızı tekrar göreve getirmek için tüm teşkilatlarımızla canla başla çalışacağız. Bu bir süreç ve yarış. Bizde her ne kadar takvim başlasa da diğer diğer siyasi partilerde de süreç yakın bir zamanda başlayacaktır. Bu sürecin tüm siyasi partiler açısında centilmence bir yarış olmasını temenni ediyorum. Tüm siyasi partilerimize de başarılar diliyorum.”

“Bir ittifak söz konusu ancak şuanda tamamen sınırları çizilmiş değil”

Bu açıklamaların ardından soruları yanıtlayan Arslan, bir gazetecinin Bartın Belediyesini almak adına şehir merkezinde MHP-AK Parti ittifakının olup olmayacağıyla ilgili soruyu “İttifakla ilgili hem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli önderliğinde MHP’de hem de Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde partimizde komisyonlar çalışıyor. Bir ittifak söz konusu ancak şuanda tamamen sınırları çizilmiş değil. 2019 yerel seçimlerinde büyükşehir belediyelerinde bu yapılmıştı. Ama bu seçimde ne olacağının 30 Kasım yani bu ayın sonunda netleşeceğini düşünüyorum” şeklinde cevapladı.

Resmi başvuru yok

Resmi başvuru olup olmadığına dair soruyla ilgili de Yaşar Arslan “Başvuruyu düşünen arkadaşlarımız var. Ama henüz ilçelerimizde, beldelerimizde ve il belediyesi için resmi aday adaylığı başvurusu yapan bir arkadaşımız yok. Talepler var. Bizimle görüşen arkadaşlarımız var. Bu başvuruların ben 22 Kasım’dan önce ya da son gün olacağını düşünüyorum” dedi.

“3 dönem kuralıyla ilgisi süreci bekleyip göreceğiz”

3 dönem kuralının da sorulması üzerine Arslan “Bu merak edilen bir diğer konu. Bu benim söylemim değil ama 2019’da 3 dönem kuralı aslında uygulandı. Ama bu durum belde ve ilçe belediyelerimizde oldu. Ama bizim büyükşehir ve il belediyelerimizde 3 dönem kuralına takılan hiçbir belediye başkanımız yok zaten. Bartın’a baktığımızda Ulus Belediye Başkanımız Hasan Hüseyin Uzun 2 dönemdir belediye başkanımız. Kurucaşile’de Mehmet Zihni Sayın 3 dönemdir yapmış olacak. Abdipaşa Belediye Başkanımız Yaşar Dönmez’de 20 yıldır belediye başkanımız. Kozcağız Belediye Başkanımız Mustafa Karaman içinde aynı şey geçerli. Bu belediye başkanlarımızın hepsi bulundukları yerlerde büyük işlere imza attılar. Onların hakkını kimse yiyemez ve ödeyemez. 3 dönem kuralıyla ilgisi süreci bekleyip göreceğiz” şeklinde konuştu.