Bartın'da ilk kez Hamsi Şenliği düzenleniyor

Bartın'da Belediyelerin ve Derneklerin ortaklığında bu sene ilki Çakraz'da düzenlenecek olan Hamsi Şenliği için kent merkezinden servis kaldırılacak. Bartın'da bu sene ilki düzenlenecek olan şenlik programı ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Bartın'da ilk kez Hamsi Şenliği düzenleniyor

Bartın’da bu yıl ilk kez Hamsi Şenliği düzenlenecek. Bartın ve Amasra Belediyelerinin katkılarıyla Bartın Dernekler Federasyonuna bağlı ÇAKRAZDER tarafından organize edilen Hamsi Şenliğine tüm Bartın halkı davet edildi.

25 Kasım Cumartesi günü saat 13.00-17.00 saatleri arasında Çakraz’da düzenlenecek olan şenliğe katılmak isteyen vatandaşlar için saat 12.00’de Kemerköprü Mevkiinden araç kaldırılacak.

Karadeniz’in farklı illerinde yıllardır düzenlenen Hamsi Şenliği bu yıl da Bartın’da düzenlenecek. Bartın doğal ve tarihi güzelliğini yanı sıra yemek kültürü ile de ön plana çıkarken bu sene ilki düzenlenecek şenliğin özellikle kentin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığı düşünülüyor.

Hamsi Şenliklerinin düzenlendiği farklı illerde kilolarca hamsi pişirilerek katılımcıların tadımına sunuluyor. Yöresel gösteriler ve havai fişek gösterileri ile süslenen şenliklerde yerel sanatçılarda sahne alıyor. Bartın’da bu sene ilki düzenlenecek olan şenlik programı ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Bartın'da ilk kez Hamsi Şenliği düzenleniyor