Acar: 'Okullarımızın hiçbir eksiği yok'

Yarıyıl tatilinde ve zorlu kış şartlarında okulları denetleyen Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, 'Okullarımızın karla mücadele çalışmalarını, temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını, kırsal kesimde olan okullarımızın odun kömür ihtiyaçlarını ve diğer bütün eksikliklerini yerinde inceledik ve gördük. Okullarımızın yakacak, dezenfektan ve temizlik malzemesi yönünden hiçbir eksiği bulunmamaktadır' dedi.

Acar: 'Okullarımızın hiçbir eksiği yok'

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar, 21 Ocak Cuma günü karnelerini alarak 15 günlük ara tatile girilmesiyle zorlu kış şartlarına rağmen sahaya indi. Bu kapsamda Geriş İlkokulu, Serdar İlkokulu ve Mustafa Kemal Ortaokulu’nu ziyaret ederek okulları denetleyen Müdür Acar, eksiklikleri yerinde inceledi. Okul idarecilerinden de detaylı bilgiler alan Acar, “Zorlu şartlar, kar, kış demeden okullarımıza ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Geriş İlkokulu, Serdar İlkokulu ve Mustafa Kemal Ortaokulumuza gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde okullarımızın karla mücadele çalışmalarını, temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını, kırsal kesimde olan okullarımızın odun kömür ihtiyaçlarını ve diğer bütün eksikliklerini yerinde inceledik ve gördük ki okullarımızın yakacak, dezenfektan ve temizlik malzemesi yönünden hiçbir eksiği bulunmamaktadır. Heyecanla karne alan ve bu coşkuyu doyasıya kalplerinde yaşayan geleceğimizin teminatı evlatlarımızın, aynı heyecan ile sağlıklı, hijyenik, huzurlu ve sıcak okullarına kavuşmaları ve aynı heyecanlarının devam etmesi için gayretle çalışıyoruz ve çalışmalarımızı da sürdüreceğiz.  Bizim tek gayemiz, geleceğimizin teminatı olan kıymetli öğrencilerimizin huzuru, sağlığı ve eğitimleridir” dedi.

“Okullarımızdaki çalışmaların yakından takipçisi oluyoruz”

Şehit Uğur Akyer Anaokulunda da denetim ve incelemelerde bulunan Oğuzhan Acar, “Ara tatilde okullarımıza olan ziyaretlerimizi hız kesmeden sürdürüyor, okullarımızda yürütülen çalışmaların yakından takipçisi oluyoruz. Kar da yağsa, yol da kapansa biz işimizi severek yapıyoruz.  Ayrıca okullarımızda yardımcı personeli ile beraber temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını yürüten fedakâr eğitim çalışanlarımıza da teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

Deprem güçlendirme çalışmaları devam ediyor

Oğuzhan Acar, okullardaki genel denetimlerin yanı sıra deprem güçlendirme çalışmaları devam eden Köksal Toptan Anadolu Lisesi, Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Fatih İlk-Ortaokulunda da incelemelerde bulundu. Fatih İlk-Ortaokulundaki çalışmalarda sona yaklaşıldığını ifade eden Acar, şöyle konuştu:

“Onarımlı deprem güçlendirme çalışmaları devam eden Köksal Toptan Anadolu Lisesi, Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve güçlendirme çalışmalarında sona yaklaşılan Fatih İlk-Ortaokulu binalarımızda incelemelerde bulunarak yapılan çalışmaları yerinde gözlemledik. Öğrencilerimizin daha nezih ve güvenli bir ortamda eğitim öğretim faaliyetlerini gerçekleştirmeleri ve hem sportif hem kültürel etkinliklerde istedikleri bütün materyallere kolaylıkla erişebilmeleri bakımından her türlü ayrıntıyı tek tek ele alarak çalışmalarımızda emin adımlarla ilerliyoruz.

“Azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz”

Bu süreçte eğitimin ve eğitimcinin her zaman yanında olan Valimiz Sayın Sinan Güner ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AK Parti Bartın Milletvekilimiz Av. Sayın Yılmaz Tunç ‘ a çalışmaları yakından takipleri ve destekleri için kurumum ve şahsım adına şükranlarımı arz ediyorum. Ayrıca kar, kış, soğuk demeden çalışmalarını fedakârlıkla yürüten inşaat işçilerimize de çalışmalarında kolaylıklar diliyor, üstün gayret ve fedakârlıklarından ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Yarınların yolunu aydınlatmak için, geleceklerine ışık tutmak için aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz”