400 yeni madenci belli oldu

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Türkiye Taşkömrü Kurumuna (TTK) Bartın'dan alınacak 400 işçinin kura çekimini gerçekleştirdi. Ömertepesi Kapalı Spor Salonunda noter huzurunda yapılan seçimde yüzlerce kişinin başvurduğu TTK için 400 asil, 200 yedek kişi belirlendi. Kura çekimine katılan Bakan Yardımcısı Aydın 'Bakanlık olarak yer altında çalışan maden işçilerinin emeklilik yaşının düşürülmesi, maden kazalarında hayatlarını kaybedenlerin, SGK borçlarının silinmesi, hak sahiplerin ölüm aylığı bağlanması, yakınlarına kamuda istihdam hakkı sağlanması gibi nice iyileştirmeler' yapıyoruz derken Bakan Yardımcısı Tarcan da 'Bugün işe alacağımız arkadaşlarımızın, çalışanlarımızın, işçilerimizin, gerekse halihazırda çalışmaya devam eden arkadaşlarımıza bundan sonraki iş hayatlarında kazasız belasız bir iş hayatı temenni ediyorum' ifadelerinde bulundu.

400 yeni madenci belli oldu

TTK İŞÇİ ALIMI KURASI BARTIN AYAĞI TAMAMLANDI

Türkiye Taşkömrü Kurumuna (TTK) Bartın’dan alınacak 400 işçinin kura çekimi Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın’ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Ömertepesi Kapalı Spor Salonundaki kura çekimini Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz başta olmak üzere protokol üyeleri de takip etti. Kura çekiminde TTK’da iş sahibi olmak için başvuranlar kadar aileleri de oldukça heyecanlıydı. Başvuruların ve ailelerin heyecanlı bekleyişi öncesinde ise konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Türkiye Taşkömrü Kurumunun Türkiye'de kendi iş güvenliği örgütünü kurarak iş sağlığı ve güvenliği konusunda günümüzün en ileri teknik ve teşkilatlarını kullanan ilk kurum olduğunu ifade etti.

Aydın:”Emeğin şehri Bartın’da bulunmaktan memnuniyet duyuyorum”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak madencilik sektörü ve maden işçilerinin çalışma koşullarının daha da iyileştirilmesi adına birçok düzenlemeler gerçekleştirdiklerini ifade edeb Bakan Yardımcısı  Aydın,  şöyle konuştu:

“Emeğin şehri Bartın’da bulunmaktan ve bu anlamlı günde sevincinize ortak olmaktan duyduğum memnuniyeti belirterek başlıyorum sözlerime. Dana sözlerimin başında Sayın Cumhurbaşkanımıza ciddi destekleri, hem de sözünü yere getirdiği için her zamanki gibi yerine getirdiği için Bartın'ımıza, Karabük'ümüze, Zonguldak'ımıza büyük destekleri için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bu sözün takipçisi olarak kıymetli enerji ve tabii kaynaklar bakanımıza yine devlette çalışma ve sosyal güvenlik bakanımız başta olmak üzere hükümetimizin tüm üyelerine de saygılarımı sunuyorum. Yine bu vesileyle bunun takibini yapan başta Bartın’ın evladı olan kıymetli dostum, arkadaşım, Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç'a da sevgili saygılarımı, muhabbetlerimi sunuyorum. Ona sayın vekilimize, teşkilatımıza, emeği geçen herkese de çok çok teşekkür ediyorum. Sayın bakanımızla akşam görüştük. O da gönlü burada olmak istiyordu. Ancak Antalya kongresi ve bir Antalya'da bulunması gerekiyordu. Bu vesileyle katılamadı. Selamlarını gönderdi.

“Türkiye Taşkömürü Kurumu tecrübeli kurumlardan birirdir”

Değerli katılımcılar iş gücünü üretime, üretimi toplumda refaha dönüştürmeye kararlı bir vizyonla Türkiye yüzyılını hep birlikte inşa ediyoruz. Dünyada 30 kişiyi madenlerle çalışıyor. Bunların yaklaşık işte biri kömür ocaklarında geçimini sağlıyor. Dünya ölçeğinde baktığınızda 30 çok büyük bir rakam olmayabilir. Ancak madenlerin birçok farklı sektörü benzediği düşünüldüğünde yaklaşık 300 milyonu yakından ilgilendiren dev bir sektörden bahsettiğimizi söylemek yanlış olmayacaktır. Madencilik dünyanın en ağır çalışma şartlarına sahip olan sektörlerden biri olmakla beraber sanayileşme aşamasında ülkelerin en çok ihtiyaç duyduğu sektörlerin başında gelmektedir. Türkiye Taşkömürü Kurumu 90 personelle söz sahibi tecrübeli kurumlardan biridir. Türkiye'de kendi iş güvenliği örgütünü kurarak iş sağlığı ve güvenliği konusunda günümüzün en ileri teknik ve teşkilatlarını kullanan ilk kurumdur. Bizler de bakanlık olarak maden işçilerinin hem çalışma hayatlarının daha sağlıklı ve güvenli olması, hem de sosyal yaşantılarda hak ettikleri refaha ulaşmaları için iyileştirmeler yapıyor. Yer altında çalışan maden işçilerinin emeklilik yaşının düşürülmesi, maden kazalarında hayatlarını kaybedenlerin, SGK borçlarının silinmesi, hak sahiplerin ölüm aylığı bağlanması, yakınlarına kamuda istihdam hakkı sağlanması gibi nice iyileştirmelerle devam ediyoruz.

“Filistin'de yaşadığımız insanlık hepimizin gözü önünde”

Değerli katılımcılar üretmeden zenginlik olmayacağını, hatta bağımsızlık ve özgürlük olmayacağını, uluslararası arenada iliklerimize kadar hissettiğimiz bir dönemden geçiyoruz. Zor bir coğrafyada, zor bir süreçten geçiyoruz. Siz özgürlüğünüz, bağımsızlığınız için elbette ki güçlü olmak zorundayız. Son zamanlarda özellikle Filistin'de yaşadığımız insanlık hepimizin gözü önünde. Maalesef bu saha, insan hakları savunucularının caretta kaplumbağalar kadar değer vermediği ölümlerin olduğu bir coğrafya. Emanetler ki sözde medeni dünya bu ölümlere ya göz yumuyor ya da bir kısmı destekliyor. Bu kabul edilebilir eğil. Devletler terör uygulamaz. Devletler uluslararası hukuku da dikkate almak zorundadır. İnsan haklarına riayet etmek zorundadır. Hiçbir savaş dahi görmediği kadar acılar gözler önüne seriliyor. İnsanlar, körleri ve sağırları oynuyor.

“Filistinlilere soykırım yapılıyor”

Gerçekten yüreğimizi acıtan bir dram. Bir acıyla karşılaştık. Masum insanlar, bebekler, çocuklar, yaşlı kadınlar, hastalar hastaneler, oteller, okullar bombalanıyor. İnsanlar bir hiç uğruna öldürülüyor. İnsanlar kundaktayken öldürülsün ki ileride tehdit oluşturmasın diye bir terör darbesiyle karşı karşıyayız. Bu topraklarda işgalci olan bu devlet Filistinlilere bu derece katliam yapıyor. Zulmediyor. Soykırım yapıyor, insanlık suçu işliyor. Ve gerçekten Sayın Cumhurbaşkanımızın bahsettiği gibi dünyanın adil olmadığını, adil bir şekilde yönetilmediğini bu vesileyle uluslararası kuruluşların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriliyor. Evet dünya beşten büyüktür. Bizlerin birliği, beraberliği. Türkiye'nin bu coğrafya için ne demek olduğu ne anlam ifade ettiği son derece kıymetli. O yüzden şartlar ne olursa olsun güçlü olmak zorundayız. Birlikte hareket etmek zorundayız. Ufak tefek polemikleri bir tarafa bırakıp el birliğiyle bu ülkenin çıtasına yukarıya taşımak zorundayız.

“Hep birlikte insan haklarının yanında yer alalım”

Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle üç günlük ulusal yas ilan edildi. Ancak elbette ki yeterli değil. Dünyanın bu zulme karşı olması lazım. Dünyanın ciddi manada tedbir alması gerekiyor. Herkesin bu noktada safını net bir şekilde ortaya kalması lazım. Hep birlikte insanlığın yanında yer alalım. Hep birlikte insan haklarının yanında yer alalım. Hep birlikte zulme karşı mazlumun yanında yer alalım diye çağrımızı yenilemek zorundayız. Hamdolsun Türkiye bu konuda çok mesafe aldı. Türkiye artık dışarıdan yönetilen bir ülke değil. Türkiye kendi kararını kendi veren, kendi iradesiyle bu milletin iradesiyle yönetilen zalime zalim diyebilen, masuma kucağını açabilecek ekonomiye geldi.  O yüzden güçlü olmak zorundayız. O yüzden artık kendimize yeterli bir ülke olmak zorundayız. Kendi planını yapan, kendi arabasını yapan, gemisini, denizaltısını, yapan bir ülke konumuna geldi. Genç nüfusuyla kapasitesini sürekli geliştiren bir ülke. Bu devasa hamleye, bu güçlü üretim kadrosuna bugün burada 400 kişi daha dahil olacak. Dökülecek her damla ter, işçilerimizin ailelerinin evlatlarının güzel geleceği yol olurken ülkemizin de gücüne güç katacaktır.

“Şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum”

Bugün burada 507 işçisi bulunan Bartın Amasra TTK müessesesine yeni alacağımız 400 için kura kesimi yapacağız. Çok güzel adil bir şekilde 400 asil kardeşimizi burada neticelendireceğiz. Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiriyle Zonguldak ve Karabüklülerimiz istihdam edilecek toplam iki bin yeni madencinin yaratacağı yeni devrin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu vesileyle maden kazalarında şehit olan geçtiğimiz yıl on dört Ekim'de Amasra'dan 43 kardeşimizi şehit verdi. Biz bu şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum.”

“Her şeyden önce insan diyoruz, insan sağlığı diyoruz”

Aydın’ın bu sözlerinin ardından konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan da şunları söyledi:

“Türkiye’de madenlerde yaklaşık 150 bin insanımız çalışıyor. Yeni maden sahalarını üretime açarak bu istihdam sayısının miktarını çok daha fazla sayıda arttırmak istiyoruz. Yer altında alın teri dökerek rızkını helal yoldan kazanan adeta ekmeğini taştan çıkaran madencilerimizin haklarını korumak ve onların en güvenli koşullarda çalışmalarını sağlamak bizim en büyük göreviniz. Biz tabi ki yer altındaki madenlerimizi çıkartıp tüm halkımızın tüm insanlığın faydasına sunmaya gayret gösteriyoruz. Ama her şeyden önce insan diyoruz, insan sağlığı diyoruz. Ondan sonra çevre diyoruz. Ondan sonra maden diyoruz. Bu temel prensibi de unutmuyoruz. Bugün burada 400 madenci kardeşimizin kura çekimini yapacağız. Benden önceki Bakan Yardımcımızda ifade etti. Belli tarihlerde İŞKUR üzerinden ilan edildi. Başvurular alındı. Bu başvuruların içerisinde noterin kullanmış olduğu program vesilesiyle 400 kardeşimizi biraz sonra sizlerin huzurunda asıl işçi olarak, yine 200 kardeşimizi de yedek işçi olarak kura çekimini hep birlikte yapacağız.

“Güçlü bir ülke olmak zorundayız”

Yaklaşık ülkemizde 105 milyon ton yıllık kömür üretimimiz var. Ancak bu miktar takdir edersiniz ki yeterli gelmiyor. Ve hala yurtdışından bu ürettiğimiz kömüre rağmen kömür ithal ediyoruz. 2022 yılında elektrik üretiminin yüzde 35’ini kömür santrallerinden karşılamışız. Bu oran dünyadaki üretim oranına baktığınızda bunun daha da üzerinde. Biraz önce Sayın Bakan Yardımcımız ifade etti. Güçlü bir ülke olmak zorundayız. Hakkı, adaleti dünyada tesis edebilmek için güçlü bir ülke olmak zorundayız. Bu güçlü ülke olmanın unsurlarından biriside enerjide bağımsız bir ülke haline gelebilmek. Kendi enerjinizi üreten kaynaklarımıza rahatlıkla ulaşabilmek, dışarıya bağlı olmamak. İşte bunun için yerli kaynaklarımıza önem veriyoruz, bunun için kendi kaynaklarımızdan daha fazla faydalanmanın hep yollarını arıyoruz.

“Kazasız belasız bir iş hayatı temenni ediyorum”

Bir araya geldiğimiz bu kura çekimi vesilesiyle bundan yaklaşık 1 yıl önce 14 Ekim 2022’de Bartın ilimizin Amasra ilçesinde elim bir maden kazası sonucunda hayatını kaybeden 43 madencimiz olmak üzere, bugüne kadar benzer mahiyetteki kazalarla hayatını kaybeden tüm maden şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabırlar temenni ediyorum. Ve bugün işe alacağımız arkadaşlarımızın, çalışanlarımızın, işçilerimizin, gerekse halihazırda çalışmaya devam eden arkadaşlarımıza bundan sonraki iş hayatlarında kazasız belasız bir iş hayatı temenni ediyorum. Cenabı Allah hepsini her türlü kazadan beladan muhafaza eylesin inşallah.

“Bu prensibi unutmayalım”

Ve yine yaklaşık 14 gündür dünya bir zulme şahitlik ediyor. Filistinli kardeşlerimize, kadın demeden, hasta demeden, çocuk demeden, yaşlı demeden başlarına bombalar yağdırılmak suretiyle zulüm ediliyor. Ben Cenabı Allah’tan Filistinli kardeşlerimize yardım talep ediyorum. Ama şu prensibimizi de, şu hususu da bu vesileyle tüm insanlığa, tüm inananlara tekrar hatırlatmak istiyorum. Biliyorsunuz bizim en temel bir prensibimiz var. Sizden biriniz bir kötülük gördüğü zaman onu eliyle düzeltsin. Eliyle düzeltmeye gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin. Diliyle de düzeltmeye gücü yetmiyorsa kalpten buğz etsin. Bu prensibi unutmayalım. Bu kötülüğün, bu zulmün ortadan kaldırılması için elimizden ne geliyorsa, dilimizden ne geliyorsa bu çabayı, bu gayreti göstermek için çaba sarf edin. Biliyorsunuz biz ülke olarak dinine, ırkına bakmaksızın nerede bir mazlum varsa, dünyanın neresinde bir mazlum varsa her zaman o mazlumların yanında olmaya çaba sarf ettik. Gayret sarf ettik. Bugün bu zulme ses çıkartmayanların yarın benzer kendisinin başına geldiğinde bir söz söylemeye takdir edersiniz ki hiçbir hakkı olmayacaktır.

“Kura çekimini tüm başvuranlara hayırlı olmasını diliyorum”

Kura çekimini tüm başvuranlara hayırlı olmasını diliyorum. Burada ismi çıkmayan arkadaşlarımıza da Cenabı Allah’tan başka daha hayırlı kapılar nasip etmesini temenni ediyorum.”Konuşmalarının ardından Bakan Yardımcıları Tancan ve Aydın, Vali Nurtaç Arslan, Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ve Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz’la birlikte kura çekimini gerçekleştirerek başvuranların ve ailelerin heyecanlı bekleyişine son verdi.

İşte 400 Kişilik Asil liste!

ABDULLAH KÖMEÇ

ADEM MADAK

ADEM TOMURCUK

ADEM ÜSTÜNSOY

ADEM ZENGİN

AHMET ABLAK

AHMET BURAK BAL

AHMET CİVELEK

AHMET REİSOĞLU

AHMET UĞUR KARAGÜLMEZ

AHMET YALÇIN

AKIN HIZOĞLU

ALİ BİLGİÇ

ALİ DOĞAN

ALİ GÜLER

ALİ KAYA

ALİCAN BAŞTAN

ALPEREN BURUK

ALPEREN YILDIRIM

ALPEREN YUSUF ÇARK

ANIL AKYOL

ANIL CAN TANIŞ

ANIL ÖZÖREN

ARDA ALTUĞ

ARDA KALAYCI

ARSLAN BİLGİN

ATAKAN SAĞLAM

AYKUT KEMİK

AYTEKİN DÖNMEZ

AYTEKİN İNAN

BAHADIR AKSOY

BAHRİ ALTINTOP

BARAN KARTAL CANER

BARAN KURU

BARIŞ CAN BAKLA

BARIŞ GEBEŞ

BARIŞ KELEŞ

BATUHAN KALE

BATUHAN KESKİN

BATUHAN TOPAL

BERAT DOĞAN GÜNEŞ

BERAT KAPLAN

BERAT SAĞLAM

BERK ATMACA

BERKAN BİLGİN

BERKANT ÖNEMLİ

BERKANT TEKOL

BERKE CAN MİSOĞLU

BERKE DEMİR

BERŞAN ÖZCAN

BEYTULLAH GEÇER

BEYTULLAH ÖZKARA

BEYTULLAH TATAR

BEYTULLAH YILDIRIM

BOTAN VURAN

BURAK ALTUNDEĞER

BURAK DEMİREL

BURAK KIRKAYA

BURAK NALBANT

BURAK ÖZBAYINDIR

BÜLENT GÜNÖZ

BÜNYAMİN BEHLÜL AKALIN

CAN TAŞKIN

CANER KIZILKUM

CANPOLAT AYDIN

CEM KOÇAKLI

CEYHUN YILMAZ BİRİNCİ

CİHAN BERK BAYCAN

CUMA KAŞ

CUMHUR TÜRK

DAVUT YILDIZ

DENİZ İLHAN

DOĞANCAN GÜNEY

DOĞUKAN ACAR

DOĞUKAN ALDARI

DOĞUŞ KARAKAŞ

EFE AKÇAOĞLU

EFE CAN ÇİFTÇİ

EFE ÇETİN

EFEKAN ŞANLI

EJDERHAN VAKİT

EKREM YILDIRIM

EMİN CAN KARADAĞ

EMİRCAN ALAGÖZ

EMİRHAN DAĞ

EMİRHAN TAMUR

EMİRKAN BAYRAKTAROĞLU

EMİRSAN TEL

EMRAH BOZOĞLU

EMRAH ÇOBAN

EMRAH GÜL

EMRAH KOÇ

EMRAH ÖZTEKNECİ

EMRAH ÜSTÜNSOY

EMRE AKTAŞ

EMRE ALTUNÖZ

EMRE ÇOBANOĞLU

EMRE ERGİN

EMRE İĞNECİ

EMRE KAAN YAĞCI

EMRE KIZILDAĞ

EMRE KÖSTEKÇİ

EMRE ÖZKAN

EMRE TARAK

EMRULLAH YEYREK

ENES BOZACI

ENES DELLALOĞLU

ENES KARTAL

ENGİN CAN SEZGİN

ENGİN GÜNEŞ

ERAY ARSLANTÜRK

ERAY ÇETİN

ERAY KAPUCU

ERAY TEL

ERAY ÜSTÜNBAŞ

ERCAN ÖZGÜN

ERDAL GÖREN

ERDEM ESE

ERDEM ÜNLÜ

ERDİ AKGÜNEŞ

ERDİNÇ DEMİREL

EREN KAYNAK

ERGİN DENİZ

ERHAN BABACAN

ERHAN ŞENOL

ERKAN DAĞLI

ERKAN FURUNCU

ERKAN YILMAZ

ERKAN YÖRÜK

ERKECAN KESKİN

ERMAN KARAMAN

ERSİN DALGIRAN

ERSİN GÜNEŞ

FARUK GÜZELBAŞ

FATİH AKGÜN

FATİH GÖKSU

FATİH MEHMET EMİN EKİNCİ

FATİH ÖZSAN

FERDİ GENÇGÜL

FERHAN YILDIZ

FERHAT YALTIRIK

FEYZULLAH ZOROĞLU

FİKRET GÖKTAŞ

FURKAN ÇELİK

FURKAN KIRAT

FURKAN UĞUR

FURKAN YALÇIN

GÖKHAN ALAT

GÖKHAN DEĞİRMENCİ

GÖKHAN GÖK

GÖKHAN ŞENYÜZ

GÖRKEM DAĞLIOĞLU

GÖRKEM METİN

GÜRAY TEKİN

HAKAN COŞKUN

HAKAN DAĞLI

HAKAN HIRA

HAKAN KIRMIZI

HAKAN SEÇMEN

HAKAN ULUKAYA

HAKAN YALÇIN

HAKKI ŞAŞMAZ

HALİL ESER

HALİL İBRAHİM ZAİMOĞLU

HALİL KAYA

HALİL TAŞDELEN

HASAN AYDIN

HASAN GÜNÖZ

HASAN KAHRAMAN

HASAN ÖZSOY

HASAN ÜLPER

HÜSEYİN ANIL ÖZKAYA

HÜSEYİN EREN GÜLEÇ

HÜSEYİN KAYIKCI

HÜSEYİN ÖZALTIN

HÜSEYİN SEMİH DOĞANEL

HÜSEYİN TEOMAN DAĞLIOĞLU

HÜSEYİN VERİMOĞLU

HÜSEYİN YİRMİBEŞ

İBRAHİM GÖKDAĞ

İBRAHİM KALAFAT

İBRAHİM ULU

İLHAN AKALIN

İLKER KARAMIZRAK

İLYAS KAYNAR

İSA ÇETİN

İSA DÖNMEZ

İSA GÜL

İSMAİL KAÇAR

İSMAİL KAHRAMAN

İSMAİL YAMAN

KAAN KAYA

KAAN ÖZTAMUR

KADİR BAYRAM

KADİR KAYNAR

KADİR ŞENYERLİ

KADİR YILDIZ

KAZIM KAYA

KEMAL TARIK ÖZBAY

KENAN YÖNEL

KEREM KALAY

KERİM VAROL

KUDRET KAYRANCI

LEVENT ÖZER

MEHMET ALDARI

MEHMET ALİ SOYÖZ

MEHMET DAĞ

MEHMET FARUK ERDOĞAN

MEHMET KAÇAR

MEHMET KAYA

MEHMET ÖZKAN KARAKAŞ

MEHMET ŞALDIRDAK

MEHMET YILMAZ

MERT ANIL AKDAĞ

MERT BALIK

MERT CURİK

MERT KADINCI

MERT MUTLU KIRKAYA

MERTCAN KARADAYIOĞLU

MERTCAN YOĞURTÇU

MESUT ARSLAN

MESUT KALPAKLI

MESUT SARI

MESUT ÜSTÜNYER

METİN GÜNEL

MİKAİL AKIN

MUAMMER GÜL

MUHAMMED EMİR ERDOĞAN

MUHAMMET ALİ ÇAKIR

MUHAMMET DİRİ

MUHAMMET METİN

MUHAMMET PORAZ

MUHAMMET YALÇIN

MUHAMMET YİĞİT SEVİNÇ

MUHARREM DURSUN

MURAT CAN ÜSTÜNSOY

MURAT ÇELEBİOĞLU

MURAT ÇULDUZ

MURAT DOĞAN

MURAT EGEMEN KANBUR

MURAT ERKAL

MURAT İPEK

MURAT NİLER

MURAT UZUNAL

MUSA DEMİREL

MUSA TOPRAKDELEN

MUSTAFA CAMBAZ

MUSTAFA ÇELİK

MUSTAFA DAMAR

MUSTAFA ERTAY

MUSTAFA GÜMBÜL

MUSTAFA GÜRSES

MUSTAFA KEMAL CAMCI

MUSTAFA KUMCU

MUSTAFA SAKAOĞLU

MUSTAFA SAMET KIRMIZI

MUTLU KESGİN

MUTLU SÖKMEN

MUTLU YANIK

MÜCAHİT CAN

MÜRSEL UĞUR

NECATİ ORHAN

NİHAT ARDIÇ

NUMAN KOÇ

NURULLAH YÜRÜKOĞLU

OGÜN DEMİRCİ

OGÜN SIRIM

OGÜN ULU

OĞULCAN DEMİR

OĞULCAN KARATAŞ

OĞUZCAN BİLGİN

OĞUZHAN ÖZDEMİR

OKAN AKBAĞ

OKAN YILDIZ

OKAY KARAMAN

OKTAY ÇAKIR

OKTAY KARA

OKTAY ÖZKAYNAK

OLCAY ALTUNBAŞ

OLCAY AYDENİZ

OLCAY KAPUCU

ONUR ÖZDEMİR

ORÇUN GÜLÜÇ

ORHAN KIZILTOPRAK

ORHAN KURT

ORHAN ÖZDİL

ORHAN SAGAY

OSMAN AŞIRI

OSMAN KAYSERİLİ

OSMAN ÖZÇELİK

OZAN MERT

OZAN ÖZYOL

ÖMER ÖZERDOĞAN

ÖMER ŞEN

ÖRHAN ÖZTÜTEN

ÖZAY BUDANMIŞ

ÖZCAN ARTAN

ÖZCAN ÇELİK

ÖZCAN ÇETİN

ÖZCAN YAYGUN

ÖZGÜR BİTİK

ÖZGÜR BUDANMIŞ

ÖZKAN YÜCETAŞ

RAMAZAN ALPUVAN

RAMAZAN ASAL

RAMAZAN BERKAY KARAKAYIŞ

RAMAZAN MASALCI

RAMAZAN MERDAN

RAMAZAN ORTA

RAMAZAN ULU

RAMZAN ÖZKİREN

RASİM KALAY

RECEP DİRİK

RECEP TAYYİP BAL

REGAİP AKARSU

REMZİ ATEŞ

REMZİ FİLİZ

REMZİ KAYA

SABAHATTİN YARIŞLI

SABRİ SEZGİN

SAİT KAYA

SAMET DÖNMEZ

SAMET NALBANT

SAMETCAN AKKAŞ

SELİM CAN BASMA

SELİM IŞIK

SEMİH ALTUN

SEMİH GÜN

SERDAR ŞALDIRDAK

SERHAT ÖZCAN

SERKAN AKGÜN

SERKAN ALP

SERKAN DOĞAN

SERKAN ÖZGÜÇ

SERTAÇ AYDEMİR

SEZAİ PANAZOĞLU

SEZER GAZEK

SEZER GÖKMEN

SEZER KÖSE

SEZGİN CAN TAMUR

SİMAR BERK ARSLAN

SİNAN AZAKLI

SİNAN KARAMAN

SİNAN KIZIL

SONCAY ÇAKIR

SONER ALPUAVAN

SONER ALTUNÖZ

SONER ÇAVUŞOĞLU

SONER ÖNDER

SONER ŞALDIRDAK

SUAT GAYGAY

ŞABAN CAN BOZACI

TAMER KURT

TANER AKIN

TANER DEMİRCİ

TANJU ÇUKUR

TARKAN KARAKAŞ

TAŞKIN DELİÖREN

TAŞKIN ÖZCAN

TEKİN KARAKABAK

TOLGA DİNCER

TOLGA KAHRAMAN

TOLGA SAĞLAM

TOLUNAY CUMUR

TOLUNAY YAĞCI

TUFAN SAMET TOPCAN

TUNAHAN BAŞOL

TUNAHAN IŞIK

TURHAN ALTUNDEGER

TÜRKAY OK

UBEYDULLAH ÇELİKTAŞ

UFUK GENÇARSLAN

UFUK KOCAER

UMUR AKSOY

UMUT AKIN

UMUT ÇAKIR

UMUT ÇAKMAK

UMUT ERDOĞAN

UMUT KAVLAK

UMUT ÖZDEMİR

UMUT YAY

UTKU ABAY

UTKU ALPER

VEDAT PIRILDAK

VEYSEL TAMUR

VOLKAN SARI

VOLKAN TOKÇOBAN

YAĞIZ YAĞLIOĞLU

YASİN AYDIN

YASİN DARÇIN

YASİN DÖNMEZ

YAŞAR GÜR

YAŞAR TUĞRUL KARAMAZAK

YILMAZ EVSAN

YİĞİT AKDEMİR

YUNUS EMRE ÖNEL

YÜCEK KORKUT BOZKURT

YÜCEL CAFER KIRMIZI

YÜCEL ÖNAL

ZİYA AHMETSARIÖZ

400 yeni madenci belli oldu
400 yeni madenci belli oldu
400 yeni madenci belli oldu
400 yeni madenci belli oldu
400 yeni madenci belli oldu
400 yeni madenci belli oldu