2022'de 885 cenaze yıkandı

Bartın Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Mezarlıklar ve Defin İşleri Birimi Bartın'da verdiği cenaze hizmetleriyle vatandaşların acısını paylaşıyor.

2022'de 885 cenaze yıkandı

 

12 Kasım 2021 tarihinde açılışı yapılan Bartın Belediyesi Gasilhanesi de bu hizmetlerden bir tanesi. Büyük bir ihtiyaca cevap veren Gasilhanesi’de ücretsiz yıkama ve bekletme hizmeti veriliyor. 2022 yılında Gasilhanede 397 kadın cenaze ve 488 erkek olmak üzere toplam 885 cenaze yıkandı. Bu hizmetin yanı sıra şehir içi ve şehir dışı 7 gün 24 saat ücretsiz cenaze nakil hizmetleri veren Bartın Belediyesi, kefen ve saburaj tahtasın da ücretsiz temin ediyor. Cenaze evlerine pide, ayran, lokum gibi ikramların yanı sıra 1000 adet tabure de cenazelere ve mevlitlere gönderiliyor.

885 Cenaze İçin 152.530 Km Yol Kat Edildi

Şehir merkezinde, ilçe, belde ve bunlara bağlı çevre köylerde olduğu gibi şehirlerarasında da 7 gün 24 saat cenaze nakil hizmetleri veren Bartın Belediyesi, 2022 yılında 6 adet cenaze nakil aracıyla şehir içi 220, şehir dışı 187 ve mücavir alan dışı yerlere(köyler) 666 olmak üzere toplam 1073 cenazenin nakli ücretsiz yapıldı. Cenaze nakillerinde şehir içi 4.840 Km, şehir dışı 107.273 Km ve köylere 40.417 Km olmak üzere toplam 152.530 Km yol kat edildi.

Gasilhane Ücretsiz Hizmet Veriyor

Vatandaşları zor zamanlarında da yalnız bırakmadıklarını belirten Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Bartın Belediyesi olarak vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Günlük rutin hizmetlerimizin yanı sıra vatandaşlarımızın her anında yanında olma gayreti gösteriyoruz. Hizmet odaklı belediyecilik anlayışımızla hizmete aldığımız Bartın Belediyesi Gasilhanesi de bu çalışmalarımızdan bir tanesi. Bu projemiz  26m2 bir adet erkek ve bir adet kadın gasilhane, 17 m2 4 adet erkek ve 4 adet kadın olmak üzere toplam 8 adet hareket sensörlü, içten açılabilir sistemli morg kabini, 7m2 bir adet erkek ve bir adet kadın gassal odası, 20 m2 2 adet erkek ve kadın mescit, 3 adet büro, çay ocağı, depo alanı, erkek ve kadın abdesthane, 2 adet gasil masası, 2 adet hidrolik sedye, 8 adet morg ünitesi, 2 adet tıbbi masayı içerisinde barındırıyor.  7500m2’lik toplam alan üzerinde, 352 m2 gasilhane binası, 85 m2 sundurma ve 50 m2 depo alanı bulunuyor. Cenaze yıkama işlemlerini ücretsiz şekilde halkımıza sağlıyoruz” dedi.

“Vatandaşlarımızın Yanında Yer Alıyor ve Sorumluluğu Tamamen Üstümüze Alıyoruz”

Akın; “Cenaze Hizmetleri bizlerin en önemsediği konuların başında geliyor. Bir insanın en zor anı, bir yakını kaybettiği zamandır. Bizlerde bu anlayışla halkımıza destek olmak, Bartın Belediyesi olarak yanlarında olduklarını hissettirmek amacıyla cenaze hizmetlerimize birçok yenilik ekledik. Ücretsiz cenaze naklinden, cenaze evlerine gönderdiğimiz çeşitli ikramlara, ücretsiz kefen ve sabutaj tahtasından, cenaze evlerine tabure desteğine kadar birçok hizmeti ücretsiz bir şekilde halkımızın hizmetine sunuyoruz. Bartın Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yanında yer alıyor ve sorumluluğu tamamen üstümüze alıyoruz. Tüm bu işlemleri cenaze sahiplerinden bir kuruş dahi talep etmeden tamamen ücretsiz bir şekilde gerçekleştiriyoruz” şeklinde ifade etti.