2 projeyle bölge finallerindeler

Bu yıl 17.'si düzenlenen 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na, Bartın Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin hazırladığı iki proje bölge finallerine katılmaya hak kazandı.

2 projeyle bölge finallerindeler

TÜBİTAK tarafından bu yıl 17.'si düzenlenen 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na, ilimizden Bartın Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri hazırladığı iki proje bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Bartın Bilim ve Sanat Merkezi ÖYG grubu 7. Sınıf öğrencileri Ahmet Kerem Gökçe, Dilaver Yiğit Doğan ve İkra Eylül Çomran ve BYF grubu 6. Sınıf öğrencileriMasal Saraç, Elif Beril Dereli ve Umut Arda Yıldırım iki proje ile

Akıllı kapan tasarladılar

Bartın’a gurur getirdi. Biyoloji alanında "Kahverengı Kokarca Böceği (Halyomorpha Halys) Türünün Türkiye Ekosistemine Zararını Engellemeye Yönelik Bir Sistem" isimli proje ile Bartın’ da da sıklıkla karşılaşılan istilacı bir tür olan Kahverengi Kokarca Böceği (Halyomorpha Halys) ile mücadelede kullanılabilecek bir akıllı kapan tasarlandı. Öte yandan teknolojik tasarım alanında da "Elektrikli Araçların Kısa Süreli Bekleme Alanlarında Kablosuz Şarj Edilmesine Yönelik Bir Tasarım" isimli proje ile artan sayıları ile dikkat çeken elektrikli araçlara yönelik kısa süreli bekleme alanlarında kablosuz şarj edilmelerini sağlayacak bir sistem tasarlandı.