17 bin 484 kişi faydalandı

2018 yılında hizmete açılan Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Sosyal Paylaşım Merkezinden kurulduğu günden buyana toplam da 17.484 kişi faydalandı.

17 bin 484 kişi faydalandı

2018 yılında hizmete açılan Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Sosyal Paylaşım Merkezi, 2022 yılında da ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında yer aldı. Bu önemli merkezde ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda, giyim, eşya, odun hasta bezi, hasta yatağı, tekerlekli sandalye, akülü sandalye ve sıcak yemek dağıtımı yapılırken, öğrenci yardımı ve kadın dayanışma adı altında da yardımda bulunuldu. Vatandaşlar tarafından takdir toplayan bu hizmetlerden 2022 yılında toplam 7.222 kişi faydalandı. Bağışçılar ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında köprü vazifesi gören bu merkezden 2018 yılında 643 kişiye, 2019 yılında 1.107 kişiye, 2020 yılında 4.012 ve 2021 yılında da 4.505 kişiye destek verilmişti. Merkez kurulduğu günden buyana toplam da 17.484 kişi faydalanmış oldu.

“Alan El İle Veren Eli Buluşturuyoruz”

Sosyal belediyecilik anlamında çok önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirten Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, merkezle ilgili detaylı bilgi verdi. Merkezin önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Başkan Akın, şu ifadeleri kullandı; “Paylaşım Merkezi, Kavaklı Yaşam Merkezi, Nurhayat Sütlü Kadın Danışma Merkezi ve Evde Bakım Hizmetleri’nin bulunduğu dört birimden oluşuyor. Bu merkezimizle ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın yanında yer alıyoruz. Vatandaşlarımızı bir araya getirerek yardımlaşma ortamı sağlıyoruz. Alan el ile veren eli buluşturuyoruz. Bu çerçevede 2022 yılında toplam 7.222 kişi merkezimizden faydalandı. 5.114 kişi gıda dağıtımı, 15 kişi asker ailesi, 53 kişi eşya dağıtımı, 36 kişi adak bağışı, 14 kişi temizlik, 9 kişi bez, 21 kişi hasta yatağı, 2 kişi havalı yatak, 5 kişi tekerlekli sandalye, 3 kişi kadın dayanışma, 60 kişi kurban bağışı, 1.472 giyim, 409 kişi odun ve 9 kişi de sıcak yemek desteği verildi.

“İhtiyaç Sahiplerimizin Yanındayız”

Vatandaşlarımızın kullanmadıkları kıyafet, ayakkabı, ev eşyası gibi çeşitli ürünleri toplanarak görevli personel tarafından önce yıkanıyor, daha sonra ütülenerek kategorilerine göre erkek-kadın giyim ve çocuk giyim olarak reyonlara yerleştiriliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız ise, birime başvurarak ihtiyacı doğrultusunda reyonlardan talep ettiği kıyafetleri temin ediyor. Talep eden ve ihtiyaç sahibi olan herkes, Paylaşım Merkezi’nin sunduğu hizmetlerden faydalanabiliyor. Ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda, odun, ev eşyası ve kırtasiye yardımında bulunmasının yanı sıra kurban bağışçılarından gelen etler ihtiyaç sahiplerimize ulaştırılıyor.

“Çeşitli Etkinlik ve Eğitim Faaliyetleri Sürdürülüyor”

Sosyal Hizmet Merkezi çatısı altında hizmet veren bir diğer birim ise Sosyal Hizmet Merkezi bünyesinde bulunan Kadın Danışma Merkezi’nde Bartın Belediyesi personeli ve gönüllü avukat görev yapıyor. Bu birime başvuran kadınlar, kişisel hakları ve şahsını ilgilendiren tüm konularla ilgili gönüllü avukattan bilgi alabiliyor. Nurhayat Sütlü Kadın Danışma Merkezi’nde Kadına karşı Şiddetle Mücadele kapsamında çeşitli etkinlik ve eğitim faaliyetleri sürdürülüyor.

“Halka Hizmet İbadettir”

Yine bu birim bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kavaklı Yaşam Merkezi de vatandaşlara bazı avantajlar sağlıyor. Doğum günü, mevlit, toplantı, öğrencilerin eğitim faaliyetleri, sivil toplum kuruluşlarının seminer gibi etkinlikler ve aktivitelerin gerçekleştirildiği Kavaklı Yaşam Merkezi ayrıca el sanatları kurslarına ev sahipliği yapıyor. Halka hizmet de ibadettir diyerek bakıma muhtaç yaşlılarımız, engellilerimiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanlarında olmaya devam edeceğiz. Yüzlerce insanımızın faydalandığı bu merkezimizde görev yapan personelimize işlerinde kolaylık diliyor, teşekkür ediyorum.”