Zamlı tarife başladı!

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin akaryakıtın yanı sıra yedek parça ve lastik fiyatlarındaki artışı gerekçe göstererek yaptığı ve Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ile halk otobüsü temsilcileri arasında tartışmaların yaşanmasına rağmen kabul edilen zamlı yeni tarife uygulaması bugünden itibaren başladı. Zamla birlikte Bartın'da yolcu taşıma ücretleri bugünden itibaren sivil yolcu taşıma 13 TL, öğrenci ve emekli yolcu taşıma 9.5 TL, İnkumu sivil yolcu taşıma 26 TL, İnkumu öğrenci ve emekli yolcu taşıma TL oldu.

Zamlı tarife başladı!

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi akaryakıtın yanı sıra yedek parça ve lastik fiyatlarındaki artışı gerekçe göstererek Bartın Belediye Meclisinden zam talebinde bulunmuştu. Meclis Üyeleri talebi geçtiğimiz günlerde Ağustos gündemi çerçevesinde ele almış ve görüşmüştü. Görüşmeler esnasında ise Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ile halk otobüsü temsilcileri arasında  gerginlikler ve tartışmalar yaşanmıştı.

Temsilcilerden alkışlı protesto ve serzeniş

Meclisi locadan izleyen 10-15 kadar halk otobüsü temsilcisi yapılan zammı yetersiz bulmuş,  Temsilcilerden biri, öğrenci ve indirimli biletin 9,5 TL olmasına itiraz ederek “50 kuruşla bizi uğraştırmayın. Tantana çıkıyor sonra. 10 olsun, düz olsun” diye söylenmişti.  Bir başkası da “Bu zam geri alınsın, eski fiyat olsun ama aktarma ve ücretsiz binişler iptal edilsin” gibi dayanaksız bir öneri dile getirmişti. Bir diğeri “Bu fiyatlarla olmaz. Biz otobüsü size verelim, sefere siz çıkın” diye sesini yükseltmişti.

Fırıncıoğlu restini çekmişti

 Başkan Fırıncıoğlu, “Neyi beğenmediler şimdi ben anlayamadım” diye halk otobüsleri temsilcisine tepki göstermişti.  Bu sırada locadan ayrılarak koridora çıkan halk otobüsleri temsilcileri, burada alkışlı bir protestoda bulunmuştu.  Alkış sesleri meclis salonundaki tansiyonu da artırmış Fırıncıoğlu, “Ben anlamıyorum, bu kadar artışa rağmen neyi kabul etmiyorlar. Bunu bu meclise saygısızlık sayarım. Ben de o zaman yarın sabah belediyenin halk otobüslerini mi devreye sokayım” diyerek deyim yerindeyse restini çekmişti.

Yeni zamlı tarife başladı

Yaşanan tüm bu tartışmaların, protestoların, gerginliklerin ve restleşmelerin sonunda zam Meclis tarafından bul edilmişti. Yeni zamlı tarife uygulaması ise bugünden itibaren başladı. Buna göre; yeni ücretler,  sivil yolcu taşıma 13 TL, öğrenci ve emekli yolcu taşıma 9.5 TL,  İnkumu sivil yolcu taşıma 26 TL,  İnkumu öğrenci ve emekli yolcu taşıma 17 TL oldu.