Yolcu taşıma ücretlerine zam yine gündemde!

Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında Mart ayı gündemini görüşen Bartın Belediye Meclisi, Akmanlar Köyü'nün Belediye mücavir alana alınmasını kabul etti. Gündem kapsamında 12 maddeyi görüşen Meclis, yolcu taşıma ücretlerine zam isteyen Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüslerinin talebini de Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale etti.

Yolcu taşıma ücretlerine zam yine gündemde!

Bartın Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı 2 Mart Perşembe günü saat 16.00’da Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 12 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda yeni gündem maddelerinin yanı sıra Şubat Ayı Meclis Toplantısında komisyonlara havale edilen maddeler de görüşüldü. Meclis Toplantısında 5 yeni gündem maddesi bulunurken, 7 gündem maddesi de Şubat ayı toplantısında komisyonlara havale edilen maddeleri içerdi.

Akın’dan yardımlarla ilgili bilendirme

Yoklama ile başlayan Meclis Toplantısında Belediye Başkanı Cemal Akın, gündem maddelerine geçmeden önce konuşma gerçekleştirdi. Akın, 11 ili etkileyen deprem afetinin yaralarını sarmak için yürütülen çalışmalarla ilgili Meclis Üyelerini bilgilendirdi. Gıda, giyim, su, hijyen malzemeleri, ekipman, iş makinesi, soba, uyku tulumu, kefen, tek kullanımlık çatal-kaşık-bardak-tabldot, bebek malzemeleri, elektrikli soba ve yakacak malzemelerinin afet bölgesine ulaştırıldığını ifade eden Akın, geçmiş olsun dileklerini yineledi.  Akın; “Afetin hemen ardından tüm daire müdürlerimizin katılımıyla toplantı gerçekleştirdik. Bartın Belediyesi olarak neler yapabileceğimizi değerlendirerek, gereken çalışmalara başladık. İlk olarak arama kurtarma çalışmalarında gerekli olan ekipman ve iş makinelerini bölgeye sevk ettik. Kış mevsimi yaşadığımız şu günde depremzedelerimizin en büyük sıkıntısı ısınma. Bizlerde bu konuda duyarsız kalmadık. Bartın Valiliğimizin koordinasyonunda yardım faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Belediyemiz tarafından deprem bölgemiz Kahramanmaraş’a ihtiyaç malzemelerini ulaştırmak üzere toplam 4 yardım tırını gönderdik. Afetin yaralarının sarılabilmesi adına üzerimize ne düşerse yerine getiriyoruz. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin” dedi.

3 madde komisyona gönderildi

Başkan Akın’ın konuşmasının akabinde gündem maddelerine geçildi. 11 gündemle başlayan toplantı gündemine S.S. Bartın Özel Halk Otobüsleri Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi’nin yolcu taşıma ücretlerinin yeniden değerlendirilmesi talebi 12.madde olarak ilave edildi. Gündemin 1.maddesinde yer alan kadro değişikliği talebi kabul edildi. Gündemin 2.maddesinde Balamba Mahallesi, 1381 ada, 7 parsel no.lu taşınmaz üzerinde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği talebi, gündemin 3.maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan Orduyeri Mahallesi, tapuda 1453 ada, 3 parsel numaralı taşınmazın dini mabet amaçlı süresiz kullanım hakkı talebi ve gündemin 4.maddesinde yer alan Dallıca Köyü sınırları içerisinde Bartın Belediyesi tarafından yapılmak istenen küçük sanayi alanı amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

7 madde kabul edildi

Gündemin 5.maddesinde yer alan Mahalle ve Sokak İsimleri Tespit Komisyonuna havale edilen, Karaköy Mahallesi’nde yeni açılan imar yoluna numara verilmesi talebi, gündemin 6.maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Akmanlar Köyü’nün Bartın Belediyesi Mücavir Alan Sınırları içine dahil edilmesi talebi, gündemin 7.maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Esentepe Mahallesi, tapuda 839 ada, 54 numaralı parselin satış talebi, gündemin 8.maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Tuna Mahallesi, tapuda 506 ada, 163 parsel ile 1923 ada, 1 parsel nolu taşınmazlara ilişkin emsal ödenmesi ya da imara açılması talebi, gündemin 9.maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Gecen Mahallesi, tapuda 136 ada, 16 parsele ait nazım imar planı değişikliği ile uygulama imar planı değişikliği talebi, gündemin 10.maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Gölbucağı Mahallesi, tapuda 4 ada, 114, 115 ve 126 parsellere ilişkin nazım imar planı değişikliği ve uygulama imar planı değişikliği talebi ve gündemin 11.maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Orduyeri Mahallesi, tapuda 643 ada, 13 numaralı parselin satış talebi kabul edildi. Gündeme sonradan ilave edilen gündemin 12.maddesinde yer alan S.S. Bartın Özel Halk Otobüsleri Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi’nin yolcu taşıma ücretlerinin yeniden değerlendirilmesi talebi de görüşüldü. İlgili madde Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edildi. Son olarak da Bartın Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısının 6 Nisan Perşembe günü saat 16.00’da yapılması karara bağlanarak, toplantı sonlandırıldı.

“Alınan kararlar hayırlı olsun”

Toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Akın; “Bartın Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantımızı Belediye Meclis Üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Belediye personelimizle, halkımızla, Belediye Başkan Yardımcılarımızla ve Belediye Meclis Üyelerimizle birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize hizmet etmek için çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz toplantımızın şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.