Yıllar sonra mezun olduğu lisede

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmadan önce Kastamonu'da o dönemin adıyla Göl Öğretmen Lisesi şimdiki adıyla da Göl Anadolu Lisesinde yatılı olarak okuyan Bartınlı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yıllar sonra mezun olduğu liseyi ziyaret etti. Kastamonu temasları esnasında okuduğu liseyi de unutmayan Bakan Tunç, ziyarette hem anılarda yolculuk etti hem de öğrencilerle sohbet etti.

Yıllar sonra mezun olduğu lisede

Bartın’ın Ulus İlçesinde doğan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ilkokulun ardından eğitim hayatının geri kalanını gurbette geçirmiş bir isim. Üniversiteyi İstanbul’da okuyan Bakan Tunç, ortaokul ve lise eğitimi de yine gurbette yatılı olarak geçirdi. İlkokuldan mezun olduktan sonra o dönemin adıyla  Kastamonu Göl Öğretmen Lisesini kazanan Tunç ortaokul ve lise hayatını bu okulda tamamladı. Ardından da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. Aynı üniversitede yüksek lisans eğitimi de yapan Yılmaz Tunç, eğitim hayatı gibi iş hayatını da yine gurbette geçirdi.

16 yıllık durdurulamaz yükseliş

Çocukluk çağlarını Ulus’un serin havası ve yeşil doğasında geçiren Tunç, küçük yaşta ayrılmak zorunda kaldığı memleketine ise yıllar sonra AK Parti Bartın Milletvekili olarak döndü. Tam 16 yıl memleketinde vekillik yaptı. Girdiği her seçimden çıkmayı başardı. Bu sırada parti içerisinde de yükselişine devam etti. Ulus’un evladı deyim yerindeyse siyasetin kurdu oldu. Parti içerisindeki önlenemez yükselişi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Şubat Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından oluşturulan Kabinede kendisine Adalet Bakanı olarak görevlendirmesiyle de zirveye ulaştı.

Mezun olduğu üniversite bakan döndü

Bakan olarak görevlerine çabuk ısınan ve hemen hemen her platformda aynı şekilde adından sıkça söz ettirmeyi başaran Yılmaz Tunç eğitim geçmişini de unutmadı. İlk olarak yıllar önce mezun olduğu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinin mezuniyet törenine katıldı. Burada hem öğrencilerle hem de eski ve yeni öğretim üyeleriyle bir araya geldi. Yıllar sonra okuduğu üniversiteye bakan olan adım atan Tunç, aynı zamanda yeni mezunlar için de aslında bir başarı örneği olarak o kürsünden öğrencilere seslendi.

Mezun olduğu bir okula daha bakan olarak adım attı

Deprem bölgesine ziyaretler ve memleketi Bartın başta olmak üzere Türkiye’nin her ilinde bakanlığıyla alakalı programlara katılan ve temaslarda bulunan Yılmaz Tunç, geçen haftayı da yine Batı Karadeniz Bölgesine geçirdi. Komşu illerden Karabük ve Kastamonu’da çeşitli temaslarda bulunarak açılışlar gerçekleştiren Tunç, Kastamonu ziyaretinde de mezun olduğu lisesi unutmadı. Yoğun programına Göl Öğretmen Lisesine ziyareti de ekleyen Tunç, yine yıllar sonra mezun olduğu bir okula daha bakan olarak adım attı. 

Tunç: “Gençlik yıllarım…”

Okul koridorlarında lise yıllarını hatırlayıp nostaljik bir geziye çıkan Tunç, o yılları hafızalarda yeniden yaşadı, tıpkı bir zamanlar kendisinin olduğu gibi şimdikinin öğrencileriyle bol bol sohbet etti. Kendisi için ayrı bir yere sahip olan lisede öğrencilerin karşısına aslında yine bir başarı öyküsü olarak çıkan Tunç, bu duygularını sosyal medyadan “Gençlik yıllarımın geçtiği Kastamonu’da, mezunu olduğum liseyi, Adalet Bakanı olarak ziyaret etmek nasip oldu. Kastamonu Göl Anadolu Lisesi’nde yıllar sonra Bayrak törenine sevgili öğrenci arkadaşlarımla katıldım.  Yarım asırdan fazla geçmişe sahip, ilim ve irfan yuvası okulumuzun kıymetli öğretmenlerine, idarecilerine güzel bir eğitim-öğretim yılı diliyorum. Her öğrencimize tek tek başarı dileklerimi iletiyorum” sözleriyle paylaştı.

 

Yıllar sonra mezun olduğu lisede
Yıllar sonra mezun olduğu lisede
Yıllar sonra mezun olduğu lisede
Yıllar sonra mezun olduğu lisede
Yıllar sonra mezun olduğu lisede