Yeşil, listeyi açıkladı

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, 12'nci Dönem Genel Kurul Yönetim Kurulu listesini genel merkezde düzenlenen toplantıda açıkladı. Genel Başkan Yeşil'in listesinde Amasra'dan genel merkeze gelerek Genel Sekreterlik görevini üstelenen Ertan Kaya'nın yer almadığı görüldü. Yeşil, bu süreçte kendisiyle görev yapan Kaya'ya teşekkür etti.

Yeşil, listeyi açıkladı

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, 12’nci Dönem Genel Kurul Yönetim Kurulu listesini genel merkezde düzenlenen toplantıda açıkladı. Sendikalarının 12’nci Olağan Genel Kurulu’nun 4 Şubat 2023 tarihinde toplanması kararını aldıklarını belirten Yeşil, Genel Merkez Yönetim Kurulu listesini şöyle açıkladı: Genel Başkan Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir.

GMİS’e bağlı tüm şubelerden başkan ve yöneticilerin katıldığı toplantıda konuşan GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil şunları söyledi:

“Genel Maden İşçileri Sendikası’nın hak ve demokrasi mücadelesini verecek Genel Merkez Yönetim Kurulu’nu açıklamak için buradayız.

4 Ekim’de başlayan taban delege seçimlerimiz 10 Ekim tarihinde bitti. Devamında 30 Ekim tarihinde Şube Genel Kurullarımız başladı. 20 Kasım tarihinde de Şube Genel Kurullarımızı tamamladık. Birlik ve beraberlik içinde, hepimizin hedefi tek, ortak şekilde bir süreç geçirdik. Ben bu anlamda hepinize teşekkür ediyorum.

4 yılımızı kapsayacak genel kurulumuzun süreci artık başladı. Bölgelerinde seçim kazanarak aramıza katılan iki arkadaşımız var. Onlar da ekibimize katıldı. Daha güçlü bir şekilde önümüzdeki 4 yılda görev yapmak için ekibimizi oluşturacağız. Birlik ve beraberlik içinde olmamız çok önemli. Bütün şubelerimiz burada. Bütün şubelerimizin desteğiyle tek yumruk, etle-tırnak olduk bu zamana kadar. Bundan sonraki süreçte de zor bir dönem bizi bekliyor. Bu dönemde yine eskisi gibi, eskisinden daha kuvvetli bir şekilde yolumuza devam etmek istiyoruz.

Ekip çalışması içinde 4 yıl görev yaptık ama daha iyisini önümüzdeki 4 yılda yapmak istiyoruz.

Görev yaptığımız 4 yılda aramızdan ayrılanlar oldu. Göreve beraber başladığımız Hüseyin Kolçak arkadaşız vefat etti. Allah rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun. Bize çok şeyler kattı. Ertan Başkanımız Amasra bölgemizden geldi, Yönetim Kurulumuzu tamamladı. O da bizlere büyük katkı verdi. Birlik ve beraberlik içinde yaptığımız çalışmalar sonucunda güzel bir dönem geçirdik. Bu süreçte bizlerle beraber görev yapan Ertan başkanıma ve Volkan başkanıma huzurlarınızda ayrıca teşekkür ediyorum.

Önümüzdeki süreçte aramıza yeni katılan Kozlu bölgemizden ve Karadon Bölgemizden iki arkadaşımız bizlerle birlikte görev yapacak.

Kozlu Bölgesinden aramıza gelen Yener Arslanbuğa, Karadon Bölgesinden aramıza gelen arkadaşımız da Yalçın Yiğit arkadaşlarımız. Onlara da başarılar diliyorum.

“Genel Başkanlığa aday olacağım”

Oluşturduğumuz Genel Merkez çatısında ben yine Genel Başkanlığa aday olacağım. Genel Başkan Yardımcılığımıza İsa Mutlu başkanımız, Genel Sekreterlik makamına Kozlu’dan aramıza yeni katılan Yener Arslanbuğa arkadaşımız, Mali Sekreterlik makamına Karadon’dan gelen Yalçın Yiğit arkadaşımız, bu dönem yine zor çalışmalar içine girecek olan Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreterliği görevine de Tayfun Demir ağabeyimiz devam edecek.

Hepimiz için hayırlı olsun.

Sendikamızda büyük değişiklikler oluyor. Bunu hepiniz görüyorsunuz. Daha da iyi olacak. Bu başarı hepimizin. Bundan sonraki süreçte de yine aynı başarıları sağlamak ve çıtayı yükseltmek için yine beraber hareket etmek zorundayız. Birlikte hareket edeceğimizden de zerre kadar şüphem yok. Teşkilat anlayışı içinde bu görevleri inşallah hep beraber ifa edeceğiz.

Hepimiz için hayırlı olmasını, TÜRK-İŞ camiasına, işçi sınıfı ve Sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize teşekkür ediyorum”.

Genel Başkan Yardımcılığı görevine yeniden aday olan İsa Mutlu; “Beraber görev yaptığımız Ertan Başkanımıza ve Volkan Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.

Zor bir döneme girdik, zor bir dönemde görev alıyoruz. Sizlerin ve bizlerin heyecanı, dinamikliği, enerjisi bu zorlukların üstesinden gelebilecek güçte. Buna inanıyorum. Bu zorlu dönemi de aşacağız. Yeter ki birlik ve beraberliğimizden taviz vermeyelim.  Bu saatten sonra Sendikamızın gücüne güç katmak için çalışmak zorundayız.

İnşallah güzel bir dönem olacak. Bütün zorlukların üstesinden gelerek yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Genel Sekreterlik görevine aday olan Yener Arslanbuğa, “Ben de Genel Başkanımızın kurduğu bu ekipte sizlerle birlikte görev yapmaktan büyük heyecan duyuyorum. Önümüzde zor bir dört yıl var. İnşallah üstesinden geleceğiz. Ben inanıyorum, şubelerimize, Genel Başkanımıza ve ekibine… İnşallah hakkımızda hayırlısı olsun” dedi.

Genel Mali Sekreterlik görevine aday olan Yalçın Yiğit, “4 yıllık bir çalışma birlikteliğimiz olacak. Öncelikle TÜRK-İŞ camiasına, Genel Maden İşçileri Sendikası camiasına 5li ekibimiz, şube ekiplerimiz ve hepimiz için hayırlısı olsun. Zoru başaracağımıza kuvvetle inanıyorum. Genel Başkanımız önderliğinde 5li olarak ve sizler olarak madenci camiasına faydalı olacağımıza, güzel şeyleri başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreterliği görevine yeniden aday olan Tayfun Demir, “Ben de 4 yıl görev yapan Ertan Arkadaşımıza, Volkan arkadaşımıza ekip anlayışıyla vermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreci birlik beraberlik içerisinde aynı yolda yürüyeceğimize, teşkilat anlayışını en iyi şekilde yansıtacağımıza inanıyorum. Hayırlı olsun” dedi.