Yaz Kuran Kursları hem eğitiyor hem de öğretiyor

Bartın İl Müftülüğüne bağlı Yaz Kuran Kurslarında öğrenim gören öğrenciler yaz boyunca gerçekleştirilen etkinliklerle hem eğlenecek hem de öğrenecek.

Yaz Kuran Kursları hem eğitiyor hem de öğretiyor

Yaz Kuran Kurslarında öğrenim gören öğrencilerle çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda Bartın Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve GSB Bartın Gençlik Merkezi iş birliği ile Diyanet Bartın Çakırkadı Gençlik Merkezinde yaz Kur’an kursunda okuyan öğrencilere yönelik piknik ve kaynaşma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte ip atlama, çuval yarışı ip çekme vb. oyunlar oynandı. Öte yandan öğrenciler için çeşitli sürprizler de hazırlanıyor. Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine pamuk şeker sürprizi etkinliği devam ediyor. Etkinlik kapsamında Aladağ Çamlık Camii, Aladağ Merkez Camii, Gecen Mahallesi Merkez Camii, Ahmetpaşa Köyü Kınalıoğlu Mahalle Camii öğrencilerine pamuk şeker ikramı yapıldı.

Öğrencilere Mahremiyet Eğitimi de veriliyor

Müftülük tarafından Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrencilere yönelik "Mahremiyet Bilinci Eğitimi" konulu seminerler düzenlenmeye devam ediliyor. İl Müftülüğü vaiz, manevi rehberler ve bağımlılık koordinatörleri tarafından verilen eğitim kapsamında Atatürk Ortaokulunda "Mahremiyet Bilinci Eğitimi" konulu seminer düzenlendi. Seminerde "Mahremiyet Bilinci", "Çevre Ahlakı", "Teknoloji Bağımlılığı" ve "Tütün Bağımlılığı" başlıkları altında öğrencilerimiz bilgilendirildi. Mahremiyet Eğitimi seminerleri Yaz Kur’an Kursları tamamlanana kadar devam edecek.