Yardım alamayan 8 kulüpten tepki

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak düzenlediği 'Spor Kulüplerine Ayni ve Nakdi Yardım Takdimi Töreni'yle Bartın'daki 47 spor kulübüne dağıtılan 1 milyon 230 bin TL'lik nakdi yardımdan para alamadığını söyleyen 8 amatör spor kulübü Hükümet Caddesinde açıklama yaptı. Kulüpler adına yapılan ortak açıklamada konuşan Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Taner Çetin, yardım alan 47 kulübün en az 5'te 1'nin kağıt üstünde olduğunu ve gerçekte olmadığını iddia etti. Çetin, yardım alamayan 8 kulüp için 'Bu kulüpler neden bu 47 kulübün içerisinde yok?' diye sordu.

Yardım alamayan 8 kulüpten tepki

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak düzenlediği “Spor Kulüplerine Ayni ve Nakdi Yardım Takdimi Töreni”yle Bartın’daki 47 spor kulübüne dağıtılan 1 milyon 230 bin TL’lik nakdi yardımdan para alamadığını söyleyen  8 amatör spor kulübü Hükümet Caddesinde açıklama yaptı. Kulüpler adına yapılan ortak açıklamayı Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Taner Çetin gerçekleştirdi. Törenle amatör spor kulüplerine verilen paranın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak kulüplere dağıtıldığını ifade eden Çetin, bu konuda muhataplarının Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ve onun Başkanı Turgut Altınçubuk olduğuna dikkat çekti.

Çetin: “Bu  kulüpler neden bu 47 kulübün içerisinde yok?”

Turgut Altınçubuk’un da dostu olduğunu vurgulayan Hüseyin Taner Çetin, para yardımı alan 47 47 kulübün en az 5’te 1’nin kağıt üstünde olduğunu ve gerçekte olmadığını iddia etti. Yardım alamayan 8 kulüp için “Bu  kulüpler neden bu 47 kulübün içerisinde yok?” diye soran Çetin, “Yıllarca Kozcağız ilçe olacak diye uyuttular. Oldu mu? Bırakın ilçe olmayı Kozcağız’a gelen paradan tribüne para dahi veremediler. Kozcağız Belediyespor geçen sene amatörde şampiyon oldu. Şampiyon olan  takımda para yok ama 47 kulüpte para var. Bu 47 kulübün belki 7 belki de 10 tanesi var. Adı var ve para alıyor. Cumhuriyetspor geçen sene şampiyon oldu. Para var mı yok. ASKF Başkanımız Sayın Turgut Altınçubuk alınan karardan sonra 8 takım için federasyonlara yazıyı yazdı. 1, bu 47 kulübün ismini kim verdi? 2,  Bakanımızın gönderdiği para nasıl şartlarda dağıtıldı? 3, bu takımların içinde bunlar neden yok?” dedi.

“47 kulübün içinde kağıt üstünde gerçekte olmayan kulüpler var”

Verilen paranın toplamda 1 milyon 230 bin TL olduğunu kaydeden Hüseyin Taner Çetin “Cumhurbaşkanımız parayı çıkarmış. Bakanlık onaylamış ve dağıtmış. 47 kulüp var. Bunların 5’te 1’i ıskarta. Neden bu kulüplere parayı vermiyorsun? Bu kanun gereği 81 ilde eş zamanlı dağıtım oluyor. Bartın’a gelen para 1 milyon 230 bin TL. Maksadımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. Bu gelen paradan gerçek amatör spor kulüplerimize verilmesini rica ediyorum. Orada şov yapması kolay. Siyasi partilerin hepsi oradaydı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü derse ki “Bu 8 takım benim kulübüm değildir” kabul ediyoruz. “Bu 8 takım amatör değildir” kabul ediyoruz. “Bu 8 takım Bartınspor’dan çakma gelmiştir” kabul ediyoruz. “Bu 8 takım faaliyetleri olmayan kağıt üstünde takım” derse herkesten özür diliyorum. Bizim muhatabımız ASKF. Sayın Başkan benim dostum” şeklinde konuştu.

Bakanlık tarafından gönderilen yardımdan destek alamadığını iddia eden 8 amatör spor kulübü ise; Kemergençlikspor, Bartıngücüspor, Bartın ANKA spor, Kemergücüspor, Kemerspor, Kozcağız Belediyespor, Cumhuriyetsor ve Yeni Bartınspor.