Yanık:'Bartın'da tedavi gören yaralı madencilerin hepsi taburcu oldu'

TTK Amasra Müessesinde yaşanan patlama faciasıyla ilgili incelemelerde bulunmak ve şehit ailelerine taziye ziyaretleri yapmak amacıyla Amasra'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya yanık, Bartın'da tedavi gören yaralı madencilerin hepsinin taburcu söylediğini söyledi.

Yanık:'Bartın'da tedavi gören yaralı madencilerin hepsi taburcu oldu'

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya yanık, TTK Amasra Müessesinde yaşanan patlama faciasıyla ilgili incelemelerde bulunmak ve şehit ailelerine taziye ziyaretleri yapmak amacıyla Amasra’ya geldi. Facianın yaşandığı maden ocağının önünde açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, “Öncelikle geçmiş olsun. Başımız sağ olsun. Üzgünüz. 41 vatandaşımızı kaybettik. Ölenlere Allahtan rahmet ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bartın’da tedavi altında olanların hepsi şu anda taburcu olmuş. Biraz önce sayın Valimizden onun bilgisini aldık. İstanbul’da Çam Sakura’da 6 yaralımız var. Onların süreçlerini bizde çok yakından takip ediyoruz. Orda da bakanlığımızdan arkadaşlarımız psikososyal destek ekibi olarak hastalarımızı, yaralılarımızı takip ediyorlar. Ailelerine destek oluyorlar” dedi.

“Gereği yapılır”

Soruşturmanın sonunda ortaya bir kusur ya da sorumluluk çıkması halinde gereğinin yapılacağını belirten Yanık, “Kurum ve kuruluşlar olarak ilk andan itibaren bizde afet müdahale kapsamındaki sorumlu bakanlıklardan bir tanesi olarak çok yakından takip ediyoruz. İlgili personelimiz hızlıca intikal etti olay yerine. Dolayısıyla şu anda biliyorsunuz incelemeler, soruşturmalar devam ediyor. Kazayla ilgili sebep önümüzdeki süreçte ortaya çıkacaktır. Yapılması gereken ne varsa bunu çok açık yüreklilikle milletimize bir taahhüt olarak söylemek zorundayız. Soruşturmanın sonunda çıkan sonuca göre eğer bir kusur ya da sorumluluk durumu varsa bunun gereği yapılır. Onun dışında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine destek boynumuzun borcudur. Gerekli çalışmaları da yapıyoruz. Farklı kurum ve kuruluşlarla. Bakanlığımızın da içerisinde bulunduğu bir süreçte hem maddi hem manevi destekleri elimizden geldiği ölçüde sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

“Üzerimize düşeni eksiksiz bir şekilde gerçekleştireceğiz”

Bundan sonraki süreçte bakanlık olarak üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini ifade eden Derya Yanık “Bunun dışında hızlıca yaralılarımızın iyileşmesi noktasında gerekli çalışmaları yapıyoruz. Tabi bu bir mazeret değil. Bir mazeret anlamında söylediğim lütfen düşünülmesin. Ancak kömür madenciliği niteliği itibari ile son derece hassas son derece özel dikkati gerektiren bir alan. Maalesef dünyada da ülkemizde de acı tecrübeler bize nereye bakmamız gerektiğini hangi noktalarda ne tür tedbirler almamız gerektiğini gösteriyor. Bundan sonraki süreçte de inşallah sorumluluklarımızı mühlik bir biçimde üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Benim bu aşamada bakanlık olarak söyleyebileceğim yaralılarımızın desteklenmesi vefat eden vatandaşlarımızın ailelerine psikososyal anlamda desteklenmesi noktasında üzerimize düşeni eksiksiz bir şekilde gerçekleştireceğiz. Çalışmaları da bu anlamda yerinde görebilmek ve ailelerimizden ziyaret etmemiz gereken ailelerimizi de ziyaret etmek için bugün buradayız. Tekrar hepimizin başı sağ olsun” ifadelerinde bulundu.

Yanık:'Bartın'da tedavi gören yaralı madencilerin hepsi taburcu oldu'