Yalçınkaya ve Sarıbaş ailelerinin mutlu günü

İki dönem Bartın belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 23, 24, 25 ve 26. Dönem CHP Bartın Milletvekili olarak Bartın'ı Ankara'da başarı ile temsil eden Muhammet Rıza Yalçınkaya'nın oğlu Cenk, Ayşin Sarıbaş ile dünya evine girdi. Yoğun katılımın olduğu nikah töreninde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, sesli ve görüntülü bir video mesaj gönderdi. Özel, çifte bir ömür boyu mutluluklar diledi.

Yalçınkaya ve Sarıbaş ailelerinin mutlu günü

 

 

Bartın belediyesi Sosyal Tesisleri’nde İki dönem Bartın belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 23, 24, 25 ve 26. Dönem CHP Bartın Milletvekili olarak Bartın’ı Ankara’da başarı ile temsil eden Muhammet Rıza Yalçınkaya’nın oğlu Cenk, Ayşin Sarıbaş ile dünya evine girdi.    

 

Çok sayıda çelenk ve çiçek geldi

 

Katılımın yoğun olduğu nikaha gelenleri sosyal tesislerin girişinde dünürleri Necla ve Sezai Sarıbaş çifti ile birlikte karşılayan Fatma Nur ve Muhammet Rıza Yalçınkaya çiftinin heyecanı ve sevinci gözlerinden okunuyordu. Nikahın kıyıldığı salonda başta Adalet Bakanı Av. Yılmaz Tunç ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel olmak üzere çok sayıda kişinin gönderdiği çelenk ve çiçekler dikkat çekerken, nikah öncesinde Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan’ın nikahta bulunamaması nedeniyle gönderdiği tebrik mesajı da okundu.

 

Özel’den sesli ve görüntülü mesaj

 

Genç çifti ve ailelerini kutlamak için nikaha sesli ve görüntülü bir video mesaj gönderen CHP Genel Başkanı Özel, mesajında şunları dile getirdi:

“Çok sevdiğim abim. Partimize emeği olan, vaktinde çok emeği olan önceki dönem Belediye Başkanımız, Milletvekilimiz Rıza Yalçınkaya, bu anlamlı güne beni davet etti. Orada olmayı gerçekten çok istiyordum. Ancak bugün 25 Kasım 2023 aynı zamanda Bosna Hersek’in de Devlet Günü. Çok önceden genel başkan seçildiğim takdirde yapacağım ziyaretler içinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini, Azerbaycan’ı, Bosna Hersek’i saymış ve Bosna Hersek’in Devlet Gününde mutlaka orada olmaya söz vermiştin. Bu yüzden çok istememe rağmen sizlerin bu mutlu gününüzde yanınızda değilim. Bu mutlu gününüzde oradaki çok sayıdaki misafirinize, dostunuza selamlarımı, saygılarımı iletiyorum. Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı olarak partimize çok katkıları olmuş hepimizin sevdiği Rıza abimin, bütün konuklara saygılarımı sunuyorum. Çiftimize mutluluklar diliyorum.” 

 

Çok sayıda davetli katıldı

 

Nikah için Ankara’dan Bartın’a çok sayıda CHP milletvekili de geldi. Bunlar arasında yer alan CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak genç çiftin nikahlarında da şahitlik yaptılar.

Davetlilerin alkışları eşliğinde kıyılan nikahın ve atılan imzaların ardından Bartın Belediyesi tarafından genç çifte “Bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır” sözünden hareketle iki kişilik kahve fincanı seti hediye edilirken, evlilik cüzdanı da CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak tarafından Ayşin Yalçınkaya’ya verildi.

Salondan ayrılmadan önce Yalçınkaya ve Sarıbaş ailelerinin yanı sıra Salondaki tüm CHP’liler birlikte aile fotoğrafında yer alırlarken, takı merasimi ve tebrikleri kabul ise Bartın Belediyesi Sosyal Tesisleri’nin bahçesindeki çardakta gitar ve saksafon eşliğindeki müzikle yapıldı.