Yalçınkaya: 'Halkın parasını seçim parası olarak kullanıyorlar'

CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya, isim vermese de Cumhur İttifakının adayı Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu'nu eleştirdi. Yalçınlaya, 'Belediyenin bütçesi tasarruflu kullanılmıyor. Har vurup harman savuruyorlar. İsraftan, gösterişten kaçınmıyorlar. Halkın parasını halka hizmet için kullanmıyorlar. Gündüzleri kahvaltı veriyorlar. Akşamları etli pilav dağıtıyorlar. Bununla da yetinmiyorlar. Sabahları da çorba dağıtmaya başladılar. Yediyorlar, içiriyorlar. Bir taraftan bütün bilboardlar resimleriyle donatılmış durumda. Halkın bütçesini kişisel reklamları için seçim yatırımı olarak kullanıyorlar' dedi.

Yalçınkaya: 'Halkın parasını seçim parası olarak kullanıyorlar'

CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya, 31 Mart yerel seçim çalışmalarına Çaydüzü ve Gürgenpınarı Mahallerini ziyaret ederek devam etti. Mahalle sakinleriyle bir araya gelerek mahalle halkının sorunlarını ve taleplerini dinleyen Yalçınkaya, konuşmasında isim vermese de Cumhur İttifakının adayı Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nu eleştirdi. Bartın Belediyesinin bütçesinin tasarruflu kullanılmadığını ifade eden Yalçınkaya “Vatandaş hizmet beklerken, sorunlarına çözüm ararken belediyenin bütçesi tasarruflu kullanılmıyor. Har vurup harman savuruyorlar. İsraftan, gösterişten kaçınmıyorlar. Halkın parasını halka hizmet için kullanmıyorlar. Gündüzleri kahvaltı veriyorlar. Akşamları etli pilav dağıtıyorlar. Bununla da yetinmiyorlar. Sabahları da çorba dağıtmaya başladılar. Yediyorlar, içiriyorlar. Bir taraftan bütün bilboardlar resimleriyle donatılmış durumda. Halkın bütçesini kişisel reklamları için seçim yatırımı olarak kullanıyorlar. Har vurup harman savurdukları bu paralar halkın parası” dedi.

“Bütçeyi kişisel çıkar ve menfaatin için harcamayacaksın”

Bütçenin kişisel çıkar ve menfaatin için harcandığını kaydeden Rıza Yalçınkaya “Bu halk hizmet bekliyor. Sorunlarının çözüme kavuşmasını istiyor. Bu paralar kişisel çıkarlarınız için değil halka hizmet için harcanmalı. Devlet bu parayı reklam yap diye değil, hizmet yap diye gönderiyor. Bartın Belediyesinin yeterli bütçesi var. Belediye bütçesini gösteriş ve israftan uzak bir şekilde doğru ve akıllıca kullanırsan, Bartın'da halkın beklediği hizmetleri yapma fırsatı bulursun. Belediyenin gelirinin, fakirin, fukaranın, yetimin hakkı olduğunu düşünürsen, halkın parası olduğunu düşünürsen, israftan kaçınırsan bu bilinçle harcarsan belediyenin bütçesi hizmet olarak halka geri döner. Ama gösteriş yapmayacaksın. İsraftan, şatafat ve debdebeden uzak duracaksın. Bütçeyi kişisel çıkar ve menfaatin için harcamayacaksın. Halkın bütçesini kimseyi ötekileştirmeden eşit ve adil bir anlayışla yine halk için harcayacaksın.” şeklinde konuştu.

Namusu ve şerefi üzerine söz verdi

31 Mart’ta Bartın Belediye Başkanı olarak seçildiğinde koltuğa oturduğu andan itibaren Bartın’a hizmet edeceğine namusu ve şerefi üzerine söz veren Yalçınkaya “Beni en iyi sizler biliyorsunuz. Sizleri hiçbir zaman yanıltmadım. Her zaman yanınızda oldum. İyi gününüzde de kötü gününüzde de, hastalığınızda da hep yanınızdaydım. Her zaman her konuda sizlerin yanında olarak, sizlerin güvenini kazanmış birisi olarak bir kez daha sizlerin huzurunda açık yüreklilikle, tüm samimiyetimle söz veriyorum. Allah bana 31 Mart'ta sandıktan çıkıp Bartın'a hizmet etme nasip ederse, sizlerin destek ve katkılarıyla bu sandıktan çıkıp o koltuğa oturduğum andan itibaren namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum” ifadelerinde bulundu.

“Bartın'ın Rıza'sına sahip çıkın”

Çaydüzü ve Gürgenpınar’ı sakinlerine “Bartın'ın Rıza'sına sahip çıkın” diye seslenen Yalçınkaya “Halkının beklediği bütün hizmetleri harfiyen yapacağım. Ben boş konuşmam, beni tanıyan tanır. Beni her zaman doğruları söylerim. Her zaman da yapabileceğimi vaat ederim. Bilgim, birikimim ve tecrübemle daha yaşanabilir bir Bartın için birlikte çalışacağız. Doğruya doğru, dosdoğru bir insan olarak buna söz veriyorum. Bana inanın ve güvenin.31 Mart 2024'de yapılacak olan yerel seçimlerde elinizi vicdanınıza koyarak Bartın için yaşanabilir yarınlar için oyunuzu kullanın. Desteğinizi ve katkınızı eksik etmeyin. Bana güvenin. Bartın'ın Rıza'sına sahip çıkın” dedi.

Yalçınkaya: 'Halkın parasını seçim parası olarak kullanıyorlar'
Yalçınkaya: 'Halkın parasını seçim parası olarak kullanıyorlar'
Yalçınkaya: 'Halkın parasını seçim parası olarak kullanıyorlar'
Yalçınkaya: 'Halkın parasını seçim parası olarak kullanıyorlar'