'Vuruşlu Karate' Turnuvası yapıldı

Türkiye Karate Federasyonu'nun 2023 yılı faaliyet programında yer alan 'Vuruşlu Karate' Türkiye Şampiyonası 28-30 Nisan 2023 tarihlerinde Ordu'da yapıldı.

'Vuruşlu Karate' Turnuvası yapıldı

Yeşil Bartın Spor Kulübü “Master-Gym Fight Clup“ sporcuları 5 madalya ile şampiyonayı tamamladılar. Beş yıl yarışmalara ara veren Bartın’ın ilk Milli sporcusu Eylül Elmas’ ta yarışmalara katılarak tekrar Türkiye Şampiyonu olmayı başardı. 60 kilo gram sıkletinde Altın madalyanın sahibi olan Elmas A-Milli takım kadrosunda Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında ülkemizi temsil etme hakkını da elde etmiş oldu.  Alt Minik, Minik, Yıldız, Ümit, Genç, Üst Genç (U-21 yaş grubu) Büyükler ve Veteranlar olmak üzere bütün kategorilerde gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonasında Bartın’ı temsilen 13 sporcu katıldı.

Eylül Elmas’ın Şampiyonluğunun ardından birçok madalya’nın ve altın kemerlerin sahibi olan Mehmet Ali Candemir Veteranlar kategorisi +80 kilo gram sıkletinde zorlu rakiplerine karşı mücadele ederek Türkiye üçüncülüğü derecesini elde etti. Candemir kürsüsüne çıkarak gençlere örnek oldu. Sporcuların içinden Metin Tuğra Kaymakçı peş peşe iki rakibini yenerek adını yarı finale yazdırdı. Üçüncü maçında İstanbullu rakibine az farkla yenilerek Türkiye üçüncüsü olarak kürsüye çıktı. Ayrıca Ümitler Bayanlar kategorisi 45 kilo gram sıkletinde İpek Kara ile alt Minik Erkekler 30 kilo gram sıkletinde Samet Güneş rakipleriyle yaptıkları çekişmeli müsabakalardan sonra Türkiye üçüncülüğü derecelerini elde eden sporcularımız arasında yer aldılar.