'Veremeyeceğimiz Hesap Yok'

Bartınspor Başkanı Serkan Yurtaçan, Ajans Bartın Haber Sitesi Sahibi Sercan Engin'in 'Kayyum Belki Şehri Harekete Geçirir' başlıklı köşe yazısına istinaden açıklama yaptı. Köşe yazısında bahsettiği bazı konulara açıklık getiren Kulüp Başkanı Yurtaçan, yazılanlar ve konuşulanlara çok üzüldüğünü belirterek,  2-3 sene önce kayyum süreci yaşayacak olan takıma sahip çıktıklarını ifade etti. Kimseden tebrik veya teşekkür beklemediklerini belirten Yurtaçan, imkanlar ölçüsünde kurulan takımla 2 sene bu şehre güzel bir heyecan yaşattıklarını söyledi.

'Veremeyeceğimiz Hesap Yok'

 

 

“Transfere para harcamada 5.sıradayız”

Yurtaçan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Yapılan haber ve köşe yazılarıyla yanlış bilgiler verilebiliyor. Kulübün borçlarından bahsediliyor. Bu borç sadece benim dönemimi değil, geçmişten bugüne süre gelen borçtur. Veremeyeceğimiz hesap yoktur. Geçtiğimiz sezon kıt olan kaynaklarla kadro kurmaya çalıştık. Son 3 haftaya kadar da kurduğumuz bu takımımızı yarışta tuttuk. Transferlerin yanlış yapıldığı ifade ediliyor. Geçen sezon diğer kulüplere bakarak transfere para harcamada 5.sıradayız. Sezon içerisinde ve sezon sonunda futbolcularımıza teklifler yağıyor. Buradan bana göre bizim doğru futbolcuları aldığımız sonucu çıkıyor.

“Kurumsallaşmayı Nasıl Yapacaksınız?”

Bir de kurumsallaşmadan bahsediliyor. Bu kurumsallaşma nedir? Biz tesislere kömürü zor götürürken, gıda malzemelerini nasıl temin edeceğiz diye düşünürken kurumsallaşma deniliyor. Nasıl yapacaksınız bu kurumsallaşmayı? Anlatılsın nasıl yapılacağı…

“Şehrin İleri Gelenleri Üzerine Düşeni Yaptı Mı?”

Bu sezon bir de ilimiz ve ülkemizde bazı olaylar ve afetler yaşandı. Şehrimiz sele maruz kaldı. Amasra maden ocağında patlama meydana geldi. Son olarak da 11 ilimizi olumsuz etkileyen deprem afeti yaşadık. Ülkemizin ve ilimizin gündemi haliyle bu olaylar oldu. Canlarımızı kaybettik. Allah rahmet eylesin. Depremin ardından Bartın Belediyesi’nden gelen 200.000 TL’nin dışında bu kulübe 1 kuruş para gelmedi. Bu kulübün başkanısınız ne yapacaksınız? Mecburen bizler karşıladık. Böyle olunca tahmin ettiğimizden daha fazla para aktarmak zorunda kaldık. Burada sorulması gereken şey şehrin ileri gelenleri üzerine düşeni yaptı mı? Bartınlı tek bir işadamı bu kulübe bağışta bulundu mu?

“Benim Alnım Açık ve Gönlüm Rahat”

Hesap verilebilirlikten de bahsediliyor. Benim alnım açık ve gönlüm rahat. Bizim hesaplarımız ortada. Herkese açık. Her şey resmi. İsteyene dokümanları verebiliriz. Gelip işin içinden çıksınlar. Yönetmek isteyen varsa buyursun gelsin. Biz zaten bunu söylüyoruz. Önümüzdeki sezon için oyuncu ve teknik heyet maaşları hariç 5 milyon lira lazım. Ligi bitirebilmek için diğer masraflar aşağı yukarı bu miktarı buluyor. Ülkenin şartlarına göre değişebilir. Maaşlar da ilave edince düşünün giderleri… Nasıl işin içinden çıkacaksınız? Bu takım 2-3 sene önce kayyum sürecini yaşayacaktı. Biz bu takıma sahip çıkarak o süreci yaşatmadık. Takıma sahip çıkarak hata mı yaptık?”