Vali Dr. Nurtaç Arslan'ın 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan 19 Eylül Gazile günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Dr. Nurtaç Arslan'ın 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Bartın Valisi Nurtaç Arslan mesajında, “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921'de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” unvanı ile “Mareşal Rütbesi”nin verilişinin 101.yıl dönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Aziz milletimiz, şanlı tarihi boyunca bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ve bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır.

Kazanılan nice şanlı zaferlerde vatan, bayrak ve millet aşkıyla canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz şanlı tarihimizin ebedi kahramanları, milletimizin her daim gurur kaynağıdır.

Vatanseverlikleriyle ve cesaretleriyle övündüğümüz, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız aziz şehitlerimize ve gazilerimize ancak onların bizlere emanet ettiği ülkemize, değerlerimize milli birlik ve beraberliğimizden taviz vermeden sahip çıkarak ve güçlü Türkiye için el birliğiyle çalışarak layık olacağımıza inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.